Η σύζυγος Σαουδάραβα κρατούσε σε δουλεία 30χρονη Κενυάτισσα έχοντας πάρει το διαβατήριό της.
Τη δουλεία, αντί της οικιακής βοηθού, επέλεξε πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας που ζει στην Καλιφόρνια! Η 42χρονη Μεσαέλ Αλαϊμπάν, μία εκ των γυναικών του πρίγκιπα Αμπντούλ Ραχμάν μπιν Νασέρ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, κατηγορείται για trafficking, καθώς κρατούσε στο σπίτι της με τη βία μια 30χρονη από την Κένυα. Η τελευταία κατάφερε να ξεφύγει και μπήκε σ’ ένα λεωφορείο για να φύγει. Εκεί αποκάλυψε το δράμα της σ’ έναν συνταξιδιώτη της, ο οποίος αποφάσισε να ειδοποιήσει τις Αρχές.
Η Αλαϊμπάν, που συνελήφθη την Τετάρτη και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη με καταβολή εγγύησης ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάφερε να έχει απολύτως στο χέρι την Κενυάτισσα, καθώς της πήρε το διαβατήριο. Οταν αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της πριγκίπισσας για να τη συλλάβουν, ανακάλυψαν ότι «απασχολούσε» με τον ίδιο τρόπο άλλες τέσσερις γυναίκες, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες.
Η Αλαϊμπάν, που κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης δώδεκα χρόνων, προσέλαβε τον Μάρτιο του 2012 τη γυναίκα που την κατήγγειλε, μέσω γραφείου στην Κένυα, κι όταν αυτή έφτασε στην Σαουδική Αραβία για να συναντήσει το νέο της αφεντικό, η Αλαϊμπάν τής πήρε το διαβατήριο, το οποίο της έδωσε πίσω τον περασμένο Μάιο. Το έκανε όχι από οίκτο, αλλά μόνο για να γίνουν οι απαραίτητες για την έκδοση βίζας διαδικασίες, ώστε να την πάρει μαζί της στις ΗΠΑ.
Από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Λος Αντζελες ανακοινώθηκε ότι θα καταβάλει το ποσό της εγγύησης. Επίσης η Αλαϊμπάν θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι, καθώς θεωρείται ύποπτη φυγής στο εξωτερικό. Η ίδια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, ο οποίος έκανε λόγο για διαφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. «Αυτό που έγινε ήταν ότι κρατούσε τη γυναίκα όμηρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

