Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Συγκλονίζει η Δήμητρα Σιγάλα: «Αν δεν ήταν η μητέρα μου, ίσως να...

H Δήμητρα Σιγάλα, την φετινή τηλεοπτική χρονιά παίζει στην...

«Στενοχώρησα τον Σταμάτη Γονίδη, ντρέπομαι να πάω και στο σπίτι του»

Ο γνωστός τραγουδιστής εξομολογήθηκε πώς από μια παρεξήγηση στενοχώρησε...

Έξαλλη η Κατερίνα Ζαρίφη: «Πρέπει να ανοίξουν στόματα, είναι επικίνδυνοι αυτοί οι...

Η Κατερίνα Ζαρίφη φανερά εκνευρισμένη είπε δυο λόγια κατά...

Χείμαρρος Ντενίση για την πλοκή του ντοκιμαντέρ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σαν να μην έφταναν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η...

Ερχεται ο Γουέμπερ

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον 26χρονο γκαρντ και τον αναμένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί –ακόμη– η απόκτησή του, αφού προέχει ο αγώνας αύριο βράδυ στο Τελ Αβίβ και μπορεί να δει κανείς τις αποδόσεις σε sites όπως το stoixima24.net, όμως ο ίδιος ο Μπριάντε Ουέμπερ έσπευσε μέσω Instagram να ενημερώσει τους «ακόλουθούς» του για το «νέο ξεκίνημα» όπως έγραψε στην καριέρα του και φυσικά να γνωρίσει την… αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού προτού καν ντυθεί στα ερυθρόλευκα.      

Ο 26χρονος και ύψους 1,88 μ. γκαρντ αποχαιρέτησε μάλιστα την ομάδα του στη G-League, Σιου Φολς, με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (15) και ένα από τα πιο γεμάτα παιχνίδια στην καριέρα του με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τρίποντα εναντίον της Οκλαχόμα πριν πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Ποιος όμως είναι ο Γουέμπερ; Πρόκειται για έναν… διάβολο στην άμυνα και απρόβλεπτο στην επίθεση γκαρντ, ο οποίος για τα ευρωπαϊκά δεδομένα της Ευρωλίγκας είναι ένας ρολίστας «κοντός», ένας παίκτης που με την ταχύτητα, την ενέργεια, το πάθος θα μπαίνει στα ματς από τον πάγκο για να αλλάζει τον ρυθμό, για να εξουθενώνει τον αντίπαλο πλέι μέικερ με την ασφυκτική άμυνά του και στην επίθεση να βρίσκει το ελεύθερο για σουτ συμπαίκτη. Ουσιαστικά στον Ολυμπιακό θα έχει βοηθητικό, αρχικά, ρόλο της τάξης των 10-12 λεπτών ανά αγώνα, τουλάχιστον μέχρι να αφομοιώσει το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ γιατί αν μη τι άλλο τόσο στο Πανεπιστήμιο VCU όσο και στη G-League και στο ΝΒΑ, στα λίγα ματς που έπαιξε, το στυλ ήταν εντελώς διαφορετικό και πιο «κοντά» στα δεδομένα του ως παίκτη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον προτίμησε προφανώς για το κίνητρο που έχει να «φτιάξει» όνομα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά κυρίως για τις αμυντικές ικανότητές του, εξ ου και το παρατσούκλι «γάντι» που έχει από τα κολεγιακά του χρόνια αφού ήταν από τους κορυφαίους «κλέφτες» όλων των εποχών. Πρόκειται, όπως είχε πει ο προπονητής του στο κολέγιο, Σάκα Σμαρτ, για έναν «ακούραστο εργάτη με υψηλό μπασκετικό IQ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Το χαριτωμένο κοριτσάκι υπήρξε πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς»

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι σήμερα γνωστή ηθοποιός. Αναπολώντας...

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πρεμιέρα με τα κορίτσια του στο πλευρό του

Επίσημη πρεμιέρα έκανε η παράσταση «Ο Θάνατος του εμποράκου»...

Όλα όσα δε ξέρετε για τον κουμπάρο των Ματσούκα – Κόκκαλη που τράβηξε τα βλέμματα

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκαν το πρωί της περασμένης...

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα! – Ανιψιός του Παττακού ο δολοφόνος

Δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί «panic button» για...

«23 χρόνια μετά το γάμο και 25 γνωριμίας, είσαι ακόμα ο άντρας των ονείρων μου»

Η τραγουδίστρια και ο επιχειρηματίας είναι από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά του

Η Στέλλα Μπεζαντάκου: Γιατί χτυπά την πόρτα του υπουργού Γιάννη Οικονόμου;

Μέχρι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου είναι...