Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Βολές Κόκκαλη κατά Μαρινάκη

❱❱ Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι ο νυν ιδιοκτήτης ευθύνεται που δεν έχει αποκτήσει τις μετοχές της εταιρίας ΚαραϊσκάκηΣτη… σέντρα τον Βαγγέλη Μαρινάκη βγάζει ο Σωκράτης Κόκκαλης για το στάδιο Καραϊσκάκη!

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι οι διαπραγματεύσεις που έχει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης με τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρίας Καραϊσκάκη Α.Ε., που διαχειρίζεται το Στάδιο Καραϊσκάκη ως το 2052 με βάση σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογραφεί το 2003, είναι η αιτία για την καθυστέρηση στην τυπική μεταβίβαση των μετοχών του στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, η εταιρία που διαχειρίζεται το γήπεδο έχει υψηλές τραπεζικές υποχρεώσεις, περί τα 45.000.000 ευρώ, που αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρίες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν, ως γνωστόν, ολοκληρωθεί ήδη από το 2010. Οσον αφορά την ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12/2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Εκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο “Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης”, τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο όσον αφορά τη δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.-2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες τράπεζες».

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (1η Ιουλίου 2015 – 30 Ιουνίου 2016) ο συνολικός δανεισμός της Καραϊσκάκη Α.Ε. ανερχόταν σε περίπου 42.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο κύκλος εργασιών εμφανιζόταν μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση (4.092.000 ευρώ από 4.425.000 ευρώ), ενώ οι ζημιές μετά φόρων είχαν αυξηθεί και έφταναν το 1.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) συνδιευθύνοντες σύμβουλοι της Καραϊσκάκη Α.Ε. είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Β. Βασιλειάδης. Το γήπεδο, που εγκαινιάστηκε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πλήθος καταστημάτων κ.ά., σήμερα εμφανίζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Η Καραϊσκάκη Α.Ε. με τη σύμβαση εκχώρησης που είχε υπογραφεί στις 20 Μαΐου 2003 είχε υποκαταστήσει τον Ολυμπιακό στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του έναντι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ετσι απέκτησε το δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης για 49 χρόνια του σταδίου Καραϊσκάκη. Κύριος του ακινήτου είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε το θέμα τονίζοντας ότι «η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...