Μειώνονται κατά χιλιάδες οι αστυνομικοί λόγω συνταξιοδοτήσεων

Χιλιάδες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν χωρίς να αντικατασταθούν, με την κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αναρτήθηκε στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση έως τις 5 Αυγούστου, ενώ έχει ήδη δοθεί στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ προτού αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Ν. Δένδιας, μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, χαρακτήρισε «παρανοϊκή φήμη» τις πληροφορίες περί απόλυσης 4.000 αστυνομικών. Η μείωση προσωπικού θα επέλθει από τις συνταξιοδοτήσεις, αφού έως το 2014 δεν θα γίνουν προσλήψεις στην Αστυνομία. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την ανασυγκρότηση του Αρχηγείου και των υπηρεσιών με τον καθορισμό νέων αρμοδιοτήτων.

Ακόμη, μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία υλοποίησης των εντολών, συγκροτείται νέα ευέλικτη Ασφάλεια, δημιουργούνται αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας και ειδικός κλάδος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια η Αστυνομική Ακαδημία και προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ