Μήνυμα Σαμαρά στην Κ.Ο.

Αυστηρό μήνυμα προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι βουλευτής που θα καταψηφίζει προαπαιτούμενα μέτρα θα διαγράφεται.

Αφορμή για την παρέμβαση του πρωθυπουργού αποτέλεσε η στάση των Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη κατά την ψηφοφορία των τελευταίων προαπαιτούμενων, οι οποίοι δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία που βάζει σε διαθεσιμότητα και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, το «παρών» που δήλωσαν οι δύο βουλευτές έχει πολιτικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διαφοροποίηση των δύο βουλευτών φαίνεται ότι προκάλεσε την έντονη δυσφορία του κ. Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα και του ζήτησε να μεταφέρει στους δύο αντάρτες μήνυμα που προφανώς έχει πολλαπλούς αποδέκτες.

Αναλυτικότερα, το μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «αν σε οποιαδήποτε μελλοντική ψηφοφορία σχετική με προαπαιτούμενα, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση δανείου ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από τη θέση της κυβέρνησης, τότε η Ν.Δ. θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτό».  

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ