Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Θάνατος στις ράγες με γκάζι

Δύο υπερβολές, η αυτοπεποίθηση του οδηγού και η ταχύτητα, φαίνεται να είναι οι αιτίες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία.

Ολα δείχνουν ανθρώπινο λάθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία της Γαλικίας, η οποία χαρακτηρίζεται η χειρότερη των τελευταίων τριάντα χρόνων. Αν και επισήμως δεν υπάρχει τοποθέτηση για τα αίτια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Εl Pais» αποκαλύπτει ότι ο ένας από τους μηχανοδηγούς του συρμού επιβεβαίωσε πως έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιόμετρα την ώρα σε τμήμα της γραμμής όπου το ανώτατο όριο ήταν 80 χιλιόμετρα. 33j965k879

«Ελπίζω να μην υπήρξαν νεκροί, διότι θα το φέρω πάντοτε στη συνείδησή μου» δήλωσε από τον θάλαμο των μηχανοδηγών ο ένας από αυτούς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του, μέσω ασυρμάτου, με τον σταθμό, λίγο μετά την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας αγνοούσε. «Είμαστε άνθρωποι! Είμαστε άνθρωποι!» φώναζε, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μηχανοδηγός λίγο μετά το δυστύχημα, εγκλωβισμένος μέσα στον θάλαμό του και παραπονούμενος για έναν οξύ πόνο στον ώμο και τα πλευρά του. Ανθρωποι ήταν όμως και οι τουλάχιστον ογδόντα επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους και οι 140 που τραυματίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν εξαιτίας της υπερβολικής αυτοπεποίθησης που είχε ο μηχανοδηγός.

Οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές βγαλμένες από την «Κόλαση» του Δάντη. Από τα οκτώ βαγόνια της αμαξοστοιχίας που έκανε τη διαδρομή Μαδρίτη – Φερόλ, οι διασώστες έβγαζαν νεκρούς, στις τσέπες των οποίων χτυπούσαν κινητά από τους ανήσυχους συγγενείς που είχαν μάθει τι συνέβαινε. Η περιοχή μετατράπηκε όλη τη νύχτα σ’ ένα απέραντο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθούν οι τραυματίες στα νοσοκομεία. «Οι διασώστες και οι γιατροί έκλαιγαν. Είδα μια γυναίκα που είχε χάσει το ένα της πόδι. Αντί να κλαίει και να ουρλιάζει από τον πόνο έδειχνε πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρή. Το βλέμμα της ήταν καρφωμένο σ’ ένα σημείο. Ηταν σε σοκ» περιγράφει μια γυναίκα που ζει στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, την πόλη κοντά στο σημείο της τραγωδίας, για την οποία ο Μαριάνο Ραχόι κήρυξε εθνικό πένθος. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Επικοινωνιακή γκάφα από το πρωθυπουργικό γραφείο

Σε μία απίστευτη και συνάμα μακάβρια επικοινωνιακή γκάφα υπέπεσε το επιτελείο του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, λίγες ώρες μετά τον εκτροχιασμό του τρένου στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Καθώς οι ειδικοί άρχισαν να κάνουν λόγο για το σοβαρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα τα τελευταία σαράντα χρόνια στην Ισπανία και προέβλεπαν μεγάλο αριθμό νεκρών, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της κυβέρνησης βιάστηκαν να εκδώσουν την -τυπική σε αυτές τις περιπτώσεις- ανακοίνωση συλλυπητηρίων εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Για οικονομία χρόνου όμως, φαίνεται ότι κατέφυγαν στο έτοιμο κείμενο που είχε εκδοθεί στις αρχές της βδομάδας με αφορμή τον φονικό σεισμό στην επαρχία Γκανσού της Κίνας. Κάπως έτσι, ο Ραχόι βρέθηκε αρχικά να δηλώνει «συντετριμμένος από την είδηση του εκτροχιασμού τρένου στα προάστια του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα» και να αποστέλλει «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους», όμως στην αμέσως επόμενη παράγραφο της ανακοίνωσης βρέθηκε απότομα να θρηνεί για τα εκατοντάδες θύματα του σεισμού στην Κίνα! «Θα ήθελα να στείλω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και για τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε σήμερα την πόλη Γκανσού. Ιδιαιτέρως, δε, θα ήθελα να αποστείλω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων» κατέληγε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού, προκαλώντας σωρεία σχολίων για την πρακτική της αντιγραφής-επικόλλησης στην οποία καταφεύγουν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του Ραχόι.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...