Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τα έπαθα όλα για να μείνω έγκυος

Αποκλειστική συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο των τελευταίων δεκαετιών. Μια γυναίκα που έχει δεχτεί σκληρή κριτική, καθώς στο πρόσωπό της η ελληνική κοινωνία βλέπει τη σύζυγο ενός πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αντιπροσωπεύει το πολιτικό σύστημα του χθες, που το χαρακτήριζαν η ρεμούλα, το βόλεμα και η αλόγιστη σπάταλη.

Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία γυναίκα που παντρεύτηκε έναν ισχυρό άνδρα ο οποίος είχε εξουσία και δύναμη για πολλά χρόνια στη χώρα. Ωστόσο είναι μια γυναίκα που έζησε για πολλά χρόνια παραμυθένια ζωή, όπως και άλλοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι έτυχε να βρεθούν δίπλα σε ισχυρούς άνδρες ή γυναίκες. Μόνο που οι τελευταίοι είχαν την προνοητικότητα να μην κάνουν τον γάμο τους στο «Four seasons» στο Παρίσι ούτε να αγοράσουν νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της Ευρώπης! Αυτές οι επιλογές φαίνεται είναι ένα ακόμα τίμημα που πληρώνει σήμερα η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Τσακισμένη» πλέον από τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, την δεκατετράμηνη παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού (όπου κρατείται κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), αλλά και τα προβλήματα υγείας που την οδήγησαν στη διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση που έκανε πρόσφατα στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», η Βίκυ Σταμάτη μιλά για όλους και για όλα στην αποκλειστική συνέντευξη-ποταμό που έδωσε στην «Espresso». Με τη δίκη για το σκάνδαλο Ακης-gate να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς -εκτός απρόοπτου- τη Δευτέρα αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, κάνει λόγο για ένα «περιβάλλον» που είχε βάλει στόχο την εξόντωσή της και τελικά «η αποστολή τους εξετελέσθη», όπως χαρακτηριστικά παραδέχεται.

Το τελικό χτύπημα ήρθε όταν πριν λίγες ημέρες χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο. Μια επέμβαση που κράτησε σχεδόν εφτά ώρες και ήταν το άλλο μεγάλο τίμημα που θεωρεί ότι πλήρωσε για τη βαθιά της επιθυμία να αποκτήσει παιδί. Μια επιθυμία που για να την πραγματοποιήσει χρειάστηκε να υποβληθεί σε συνεχείς ορμονοθεραπείες και πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αν και για πολλά χρόνια -όπως αποκαλύπτει- το περιβάλλον του συζύγου της δεν του επέτρεπε να αποκτήσει τρίτο παιδί! 229821f968h

– Γιατί πιστεύετε ότι μέρος της ελληνικής κοινωνίας μιλάει απαξιωτικά για εσάς;

Εξαιτίας μιας κατασκευασμένης εικόνας που δημιούργησε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, το οποίο προσπάθησε να αποδομήσει την προσωπικότητά μου και τον πραγματικό μου εαυτό και να παρουσιάσει μια γυναίκα που δεν υπάρχει.

– Κάποιοι σας έχουν ταυτίσει με τη σύζυγο ενός πρώην πανίσχυρου υπουργού που αντιπροσωπεύει το πολιτικό σύστημα του «χθες». Ενός συστήματος που χτίστηκε πάνω στη ρεμούλα, στο βόλεμα και στην αλόγιστη σπάταλη.

Δεν θέλω να το ακούω αυτό, με προσβάλλει. Δεν με ξέρουν. Δεν ξέρουν τη ζωή μου, δεν ήξεραν καν την εικόνα μου. Η ζωή θα υποδείξει αυτό που πρέπει. Οι κρίνοντες, κρίνονται και οι ευτελίζοντες, ευτελίζονται. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με εκνευρίζει ο ανεξέλεγκτος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα και, κυρίως, το Twitter. Για παράδειγμα, εάν αύριο δοθεί γραμμή «ξευτελίστε τον», τότε καθένας μπορεί να διαπομπεύει ανώνυμα και να διασύρει ανθρώπους που δεν γνωρίζει! Ετσι, για να βγάλει το άχτι του! Εχω δεχτεί λεκτικές επιθέσεις από τραμπούκους του Διαδικτύου που μπορούν να κατασπαράζουν ανελέητα μια μάνα. Εκεί κανείς εισαγγελέας δεν μπορεί να επέμβει για μένα. Εχω δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις και έχω νιώσει σαν «σάκος του μποξ».

Μιλάει και η φωνή της ραγίζει. Η κυρία Σταμάτη αρνείται πεισματικά την κατηγορία που τη βαραίνει για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και μάλιστα, όπως λέει: «Δεν καταχράστηκα ποτέ δημόσιο χρήμα, δεν είχα καμία κομματική πολιτική εξουσία, δεν ήμουν δημόσιο πρόσωπο. Για το μόνο που μετανιώνω στη ζωή μου είναι που δεν προνόησα το εύρος της κακίας, αλλά και τον ακραίο τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν συγκεκριμένοι άνθρωποι εναντίον μου. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε τη στάση τους ούτε την κάκια τους. Ισως θα έπρεπε αυτά τα μηνύματα να έχουν άλλους αποδέκτες, όχι εμένα. Σε λάθος άνθρωπο απευθύνονται. Τους απαντώ ότι είμαι μόνο μια μάνα. Ο τίτλος που θα έβαζα στην «επιχείρηση εξοντώστε τη Σταμάτη» είναι ότι «η επιχείρηση εξετελέσθη!».

Αυτό το περιβάλλον, όπως υποστηρίζει, πρόβαλε μια εικόνα που δεν την αντιπροσωπεύει. Την εικόνα της ιδιότροπης και απαιτητικής «κυρίας του κυρίου» που ό,τι ζητούσε το είχε: «Είναι μύθευμα. Δεν με ξέρουν, δεν ξέρουν τη ζωή μου. Πρόκειται για μια κατασκευασμένη εικόνα που δημιούργησε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, το οποίο προσπάθησε να αποδομήσει την προσωπικότητά μου και να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν υπάρχει» απαντάει.

«Κατασκευασμένα» χαρακτηρίζει, ακόμη, η Βίκυ Σταμάτη και όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για αγορές χιλιάδων ευρώ όσον αφορά είδη σπιτιού, όπως καναπέδες, κουρτίνες και κλινοσκεπάσματα: «Δεν θα απαντήσω γιατί είναι όλα κατασκευασμένα και πρόκειται για συκοφαντικά δημοσιεύματα. Θα ζητήσω, όμως, να γίνει αυτοψία και σύγκριση στο δικό μου σπίτι και στα σπίτια των υπολοίπων που διάγουν πλούσιο βίο, και τότε να κρίνουν. Τους προκαλώ, λοιπόν, να κάνουν αυτοψία στο σπίτι μου και σε χώρους που πιστεύουν ότι διάγεται πλούσιος βίος και από ποιους. Είναι ποινικό αδίκημα ένας καναπές; Κρόσσια δεν έχω στο σπίτι μου ούτε κορδόνια».  

Ο Γολγοθάς, η φυλακή και η αγωνία για το παιδί της

Χθες η Βίκυ Σταμάτη επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου πριν από δυο περίπου εβδομάδες είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και αποκατάσταση από τον ογκολόγο-μαστολόγο Γιάννη Μισιτζή και τους πλαστικούς χειρουργούς Μαρία Κοτρώτσιου και Σπύρο Σταυριανό που έκαναν την αποκατάσταση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου, τον κορυφαίο ογκολόγο-μαστολόγο Γιάννη Μισιτζή και τους πλαστικούς χειρουργούς Μαρία Κοτρώτσιου και Σπύρο Σταυριανό, καθώς και τη διοίκηση του νοσοκομείου που με δέχτηκε όταν όλοι οι άλλοι με απέρριπταν. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και τους αστυνομικούς που με αντιμετώπισαν ανθρώπινα, ακόμα και τους ασθενείς που μου έλεγαν μια καλή κουβέντα. Ξέρετε, δεν έχω υποστεί μόνο λεκτική βια, αλλά και εξωλεκτική: γελάκια και ειρωνικά βλέμματα από άγνωστους ανθρώπους… Και αυτό είναι ένας ακόμα εξευτελισμός που δέχομαι».336k859k89

Η επιστροφή της στο κελί σημαίνει γι’ αυτήν «την επιστροφή στο απόλυτο μηδέν». Αυτό που την τρομάζει είναι ότι δεν έχει το παιδί της. Το βλέπει μόνο κάθε Κυριακή, στο επισκεπτήριο των Γυναικείων Φυλάκων Κορυδαλλού.

«Τρία είναι τα πολυτιμότερα πράγματα του ανθρώπου: η οικογένειά του, η υγειά του και η ελευθερία του. Εγώ τα έχασα και τα τρία… Σκέφτομαι το παιδί μου συνέχεια. Ο γιος μου ρωτάει κάθε βράδυ τη μητέρα μου, που τον φροντίζει μαζί με τον πάτερα μου: “Γιαγιά, λες να μας κάνει την έκπληξη η μαμά και να έρθει σπίτι μας αύριο το πρωί που θα ξυπνήσω;”» λέει και η φωνή της σπάει: «Γι’ αυτό το παιδί έχω ανεβεί έναν Γολγοθά. Ηθελα να μείνω έγκυος, αλλά ώς το 2000 που παντρεύτηκα δεν επέτρεπε το περιβάλλον του άνδρα μου να κάνει τρίτο παιδί. Μετά ξεκίνησα τις εξωσωματικές. Ο γιατρός μου μου έλεγε: “Βίκυ, δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για τους μαστούς σου”. Εγώ του απαντούσα ότι θα πληρώσω κάθε τίμημα. Τα ογκίδια στο στήθος μου ήταν αποτέλεσμα της ορμονοθεραπείας που έκανα, γι’ αυτό υποβλήθηκα στη διπλή μαστεκτομή. Λέτε να έκανα εφτά ώρες χειρουργείο για να φαίνομαι όμορφη; Λέτε να με ενδιαφέρει αυτό όταν δεν μπορώ να δω το παιδί μου, που ήμασταν 24 ώρες το 24ωρο μαζί από την ώρα που γεννήθηκε;».

Τις ημέρες της νοσηλείας της στο δωμάτιο 460 του νοσοκομείου από το παράθυρο έβλεπε το εκκλησάκι του Αγίου Σάββα: «Κοιτούσα συνέχεια προς την εκκλησία και παρακαλούσα τον Θεό να με βοηθήσει να πάω στο παιδί μου. Αυτό ζητάω μόνο. Τίποτα άλλο».

Ο χρόνος στη φυλακή κυλάει αργά για τη Βίκυ Σταμάτη. Για να περάσουν οι ώρες ζωγραφίζει και γράφει. Ηδη έχει γράψει ένα παιδικό διήγημα και, όπως μας αποκαλύπτει, στα σχέδιά της είναι η συγγραφή ενός βιβλίου μέσω του οποίου θα αφηγείται την προσωπική της περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...