Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Ραντεβού στα τυφλά με θέα τον Παρθενώνα

Γνωριμίες στο «Αthens Dating» υπό τους ήχους νησιώτικων για τις μοναχικές ψυχές της Αθήνας.

Βράδυ Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας. Με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση απολαμβάνουμε δροσερό κρασί με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, που μοιάζει να φλερτάρει στενά με το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου που μας φιλοξενεί. Στρογγυλά τραπεζάκια σε διάταξη, διακοσμημένα με κεράκια που γλυκαίνουν το φως του χώρου και που σε συνδυασμό με την chill out μουσική δημιουργούν ένα φιλικό και οικείο κλίμα που υπόσχεται μια καθ’ όλα ρομαντική βραδιά. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν λίγα λεπτά μετά τις 22.00 και οι πρώτοι επισκέπτες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το ποδαρικό ανήκει σε μια συμπαθητική σαραντάρα με κομψό ντύσιμο και έκδηλη αμηχανία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, που κάθεται σε ένα από τα τραπεζάκια κοιτώντας νευρικά γύρω της. Σύντομα τα τραπεζάκια είναι σχεδόν γεμάτα με περίπου δεκαπέντε γυναίκες και ισάριθμους άνδρες κάθε ηλικίας και εμφάνισης, που συζητούν και γελάνε μεταξύ τους σαν να γνωρίζονται από καιρό.225k96k89

Στην πραγματικότητα, όμως, μέχρι πριν από λίγα λεπτά κανείς δεν γνώριζε κανέναν και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που τους οδήγησε εδώ. Να σπάσουν τη μοναξιά και τη μονοτονία της καθημερινότητας, να δώσουν χρώμα στη ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, να περάσουν μια όμορφη περιπέτεια ή ακόμη και να γνωρίσουν τον ιδανικό σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής τους. Αυτό είναι το Athens Dating. Μοντέρνο συνοικέσιο; Ισως. Με τη διαφορά πως εδώ ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός.

Εχουμε πάρει θέση ανάμεσα στον κόσμο, παρατηρούμε αντιδράσεις και προσπαθούμε να «αποκρυπτογραφήσουμε» τα βλέμματα γύρω μας. Είναι πλέον εμφανές πως κάποιοι από τους παρόντες είναι θαμώνες του «Athens Dating», αφού γνωρίζονται μεταξύ τους από προηγούμενες συναντήσεις, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ατόμου που τους έχει κάνει «κλικ» πλησιάζοντας αργά και διστακτικά.

«Ολο αυτό ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν αποφάσισα να φέρω στην Ελλάδα μια απλή και γρήγορη μέθοδο γνωριμιών που είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια» μας λέει ο 47χρονος Σωκράτης Μαυρίδης, εμπνευστής της ιδέας και ψυχή της παρέας. «Σε συνεργασία με μια καλή μου φίλη αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν φιλόξενο χώρο που θα ήταν ανοιχτός σε όσους αισθάνονται μοναξιά και σε όσους αναζητούν συντροφιά. Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν μεταξύ γνωστών και φίλων, το νέο διαδόθηκε γρήγορα και πλέον κάθε εβδομάδα διοργανώνουμε μια συνάντηση με σκοπό να κάνουμε καινούργιες γνωριμίες, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει ακόμη και στα σκαλιά της εκκλησίας. Ωστόσο δεν είμαστε γραφείο συνοικεσίων, ούτε θέλουμε να λειτουργούμε σαν το μέσο που θα φέρει κοντά άτομα τα οποία δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους. Αντίθετα, σκοπός και στόχος μας είναι να χτίσουμε μια μεγάλη παρέα που θα μπορεί να μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα».

Περασμένες δώδεκα και η μεγάλη παρέα του «Athens Dating» έχει πλέον εγκαταλείψει τα τραπεζάκια στο μπαλκόνι και έχει εγκατασταθεί στην… πίστα που δονείται από γρήγορα νησιώτικα, βαριά ζεϊμπέκικα, πεταχτά τσιφτετέλια και φυσικά all time classic λαϊκά. Ανάμεσα σε χειροκροτήματα, αεράτες φιγούρες α λα Ζορμπά και μπόλικα «όπα» αποφασίζουμε να αποχωρήσουμε και να αφήσουμε το γλέντι στη μέση. «Θα σας πρότεινα να μείνετε λίγο ακόμα» μας λέει χαμογελαστός ο Σωκράτης. «Οι καλύτερες γνωριμίες γίνονται πάνω στο τσακίρ κέφι. Τι λέτε;». Ισως μια άλλη φορά…562h7454g9

Αγραφοι κανόνες και όρια

Πώς λειτουργεί και ποιοι είναι οι άγραφοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από όσους συμμετέχουν στις συναντήσεις; Ο Σωκράτης μάς λέει χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχάς φροντίζουμε ώστε κάθε συνάντηση να πραγματοποιείται παρουσία ισάριθμων ανδρών και γυναικών. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει μια κοπέλα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να κάτσει μαζί της και να δει αν το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Κάποιες γνωριμίες μπορεί να οδηγήσουν σε σχέση, κάποιες άλλες σε μια δυνατή φιλία, ενώ υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να μην ευδοκιμήσουν και να ναυαγήσουν από το πρώτο… καλησπέρα. Ουσιαστικά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεκαπέντε άντρες και δεκαπέντε γυναίκες πίνουν ποτό στον ίδιο χώρο και έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά. Το θέμα είναι να υπάρχει καλή διάθεση και φυσικά αμοιβαίος σεβασμός. Αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια, τότε δεν έχει θέση εδώ».

Ολων των ηλικιών

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Σωκράτης, όσοι παίρνουν μέρος στα Athens Dating είναι ηλικίας από τριάντα μέχρι και εξήντα ετών, με τους σαραντάρηδες να αποτελούν πλειονότητα. Ωστόσο, δεν λείπουν και άνθρωποι μικρότερης ηλικίας που θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία. «Κάθε φορά η παρέα μας απαρτίζεται από διαφορετικά άτομα, χωρίς να λείπουν βέβαια και αυτοί που έρχονται πλέον συχνά. Από εδώ περνάει κόσμος από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως δικηγόροι, καλλιτέχνες, γιατροί, υπάλληλοι γραφείου, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και βουλευτές. Η μοναξιά άλλωστε δεν κάνει διακρίσεις. Πολλές φορές οι παρέες δένονται τόσο στενά που συναντιούνται αποκλειστικά και μόνο για επαγγελματικά θέματα. Πρόσφατα διοργανώσαμε ένα ταξίδι στην Αστυπάλαια και περάσαμε μια πολύ όμορφη εβδομάδα με ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι μεταξύ τους. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τόσο μεγάλο που σύντομα θα ανοίξουμε γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην παρέα μας θα προστεθεί και μια ψυχολόγος, για όσους θέλουν μια πιο ιδιαίτερη συζήτηση. Οποιος έρχεται για πρώτη φορά είναι… κουμπωμένος και δεν ανοίγεται εύκολα. Στην πορεία όμως γίνεται πιο κοινωνικός και πρόσχαρος, αφού συνειδητοποιεί ότι όσοι είναι τριγύρω του αναζητούν το ίδιο πράγμα, την ανθρώπινη συντροφιά».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...