Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

«Ραγίζει καρδιές» η Φωτεινή Δάρρα: «Αυτά τα μάτια έχω να τα δω...

Η Φωτεινή Δάρρα ράγισε καρδιές με το μήνυμα που...

Ο Στέλιος Καλαθάς σε ένα μοναδικό ανοιχτό μάθημα

Δωρεάν ανοιχτό μάθημα γνωριμίας με τη συναισθηματική διαλεκτική παραδίδει...

Panik Concert 2023 by opaponline.gr: Με μεγάλη επιτυχία το μουσικό γεγονός της...

Το Panik Concert, το μουσικό γεγονός της χρονιάς που αγαπήθηκε από την πρώτη...

Πέγκυ Τρικαλιώτη: Το τρυφερό μήνυμα στον σύζυγό της για τα γενέθλιά του

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ευχήθηκε χρόνια πολλά στον σύζυγό της,...

Η «Πύλος» φτιάχνει πιάτα-έργα τέχνης

Το ελληνικό εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στη Νέα Υόρκη με τις γεύσεις αλλά και την ατμόσφαιρά του.

223g56h89Η αλήθεια είναι πως εδώ στη Νέα Υόρκη οι γαστριμαργικές επιλογές είναι τόσες πολλές που έχω πει στον εαυτό μου ότι πλέον θα δίνω προτεραιότητα στις διεθνείς κουζίνες που δεν έχω δοκιμάσει, ώστε να ανακαλύψω νέες, περίεργες ενίοτε γεύσεις. Πράγμα που σημαίνει πως απ’ τη στιγμή που την ελληνική κουζίνα την έχω φάει με το κουτάλι χρόνια στην πατρίδα μου, δεν θα την τιμώ δεόντως. Από προχθές όμως άλλαξα γνώμη και σε αυτό συνέβαλε το εστιατόριο «Πύλος» στο East Village του Μανχάτταν, που πραγματικά με εντυπωσίασε από κάθε άποψη.

Κατ’αρχάς ο χώρος του δεν θυμίζει καθόλου τα αχανή, μες στη βουή και τη βαβούρα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, είναι ένα μέρος με χαμηλό φωτισμό, παλ χρώματα, απαλή μουσική (όχι απαραίτητα ελληνική) και γενικώς μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα που σε βοηθά να απολαύσεις το φαγητό σου με ευλάβεια! Μου άρεσε πολύ το ταβάνι από το οποίο κρέμονταν αμέτρητα πήλινα κανάτια και επίσης το γεγονός ότι κάθησα σε τραπέζι ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία, με θέα τον δρόμο και τους περαστικούς, μου έφτιαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία.

Οσον αφορά το μενού, το βρήκα εξαιρετικό: πλούσιο σε επιλογές και καθεαυτό ελληνικό. Και οι επιλογές μας κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες του ουρανίσκου μας: πατζάρια με δροσερό διόσμο και κοπανιστή, ντολμάδες αβγολέμονο, τα αφράτα κεφτεδάκια της Νταϊάνας, γαρίδες και χτένια με χιλοπίτες, και παϊδάκια κρασάτα. Οι ποσότητες ήταν ιδανικές, ούτε μικρές ούτε τεράστιες, να φάει ένας λόχος (όπως συνηθίζεται εδώ στην Αμερική). Και εν κατακλείδι, ποια είναι η Νταϊάνα, της οποίας τα κεφτεδάκια με ξετρέλαναν; Η Νταϊάνα Κόχυλα, που επιμελήθηκε το μενού του εστιατορίου «Πύλος» και τα σχόλια για το όνομά της είναι περιττά, αφού είναι αποδεδειγμένο πια ότι πρόκειται για μια κορυφαία σεφ.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέταξε τα μαύρα και τα όπλα από τον «Σασμό» και έγινε «γιατρός» για να σώσει ζωές

Στον «Σασμό» ντυμένος στα μαύρα και έτοιμος να ριχτεί...

Παντρεύτηκε Ελληνίδα πρωταγωνίστρια και δεν το πήρε είδηση κανείς

Η καταξιωμένη ηθοποιός παντρεύτηκε χωρίς να το πάρει είδηση κανείς. Μάλιστα η ίδια έκανε την αποκάλυψη ποστάροντας μια φωτογραφία του γάμο της στο instastory της.

Εξοδούχοι και full in love

Ζευγάρια της showbiz στο Ηρώδειο, στις Νύχτες Πρεμιέρας και...

Εριέττα Κούρκουλου: «Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης, δεν μου ταιριάζουν»

Η Εριέττα Κούρκουλου εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» πώς...

Εριέττα Κούρκουλου: «Ο πατέρας μου είχε άγχος να μη μεγαλώσω σε φούσκα»

Η Εριέττα Κούρκουλου έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη Νίκη...