Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Το hi-tech αεροδρόμιο

Μαγνήτης για τους επισκέπτες τα νέα διαδραστικά συστήματα στην αίθουσα αφίξεων του «Νίκος Καζαντζάκης».

Μπορεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να μην είναι στη λίστα με τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου, είναι όμως σίγουρα πρωτοπόρο και το πιο φιλικό στους τουρίστες, αφού με τα νέα διαδραστικά συστήματα και τις καινοτόμες εφαρμογές που διαθέτει κατακτά όλο και περισσότερους φαν από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα νέα συστήματα που έχουν τοποθετηθεί στην αίθουσα αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» έχουν ενθουσιάσει τους επισκέπτες, καθώς με ένα άγγιγμα στους διαδραστικούς πίνακες μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά  να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στο νησί με τις ατελείωτες ομορφιές. Επίσης μέσω των εφαρμογών τούς δίνεται η δυνατότητα να φωτογραφηθούν με φόντο τις πιο διάσημες παραλίες, αλλά και τους πιο ξακουστούς αρχαιολογικούς χώρους. Ετσι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεθεί μέσα στην Κνωσσό και  τη Φαιστό, να «περπατήσει» στο φαράγγι της Σαμαριάς, να «κολυμπήσει» στο Ελαφονήσι και να περιηγηθεί στον Ψηλορείτη!223j96kj859

Τις φωτογραφίες αυτές μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να τις μοιραστεί με τους φίλους του, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί, αφού πολύ εύκολα του δίνεται η δυνατότητα να τις αναρτήσει στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης Facebook, Twitter, Instagram, αλλά και να τις αποστείλει μέσω e-mail. Τα νέα συστήματα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), έχουν προκαλέσει μέσα σε λίγο διάστημα το ενδιαφέρον αεροδρομίων από κάθε γωνιά του πλανήτη, που κάνουν τα πάντα ώστε να υιοθετήσουν την ελληνική πατέντα.

Οπως επισημαίνει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Κώστας Στεφανίδης, το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει τέτοιου είδους συστήματα, αξιοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία: «Το Ινστιτούτο Πληροφορικής, όπως και τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα του ΙΤΕ, εργάζονται συστηματικά για την αξιοποίηση των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας. Σε παραγωγική συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαίτερα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, εργαστήκαμε συστηματικά για να παρουσιάσουμε πρώτη φορά σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τα “εκθέματα” αυτά, τα οποία αποτελούν ένα δείγμα του τεχνολογικού πολιτισμού που δημιουργείται στην Κρήτη από το ΙΤΕ και τα άλλα ερευνητικά ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού».

Τα νέα διαδραστικά συστήματα και οι καινοτόμες εφαρμογές με την ονομασία «Creative Crete» είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το κορυφαίο διεθνώς Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας της Κρήτης. Μέσω της πρωτοποριακής αυτής ιδέας οι Ελληνες και ξένοι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε σημαντικές πτυχές της Κρήτης, καθώς οι εφαρμογές παραπέμπουν στα αξιοθέατα του νησιού, στην Ιστορία, στον πολιτισμό, στην παράδοση, στα προϊόντα και την παγκοσμίως γνωστή κρητική διατροφή.

«Οση ώρα ο επισκέπτης περιμένει στην αίθουσα αφίξεων για να πάρει τις αποσκευές του έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον τόπο μας» αναφέρει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και προσθέτει: «Είναι μια καινοτόμος δράση που δείχνει πώς θα πρέπει να είναι η αρχιτεκτονική της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Εχουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την τουριστική προβολή του νησιού. Μέσα από τη δράση αυτή αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι με τη συνεργασία των ιδρυμάτων της Κρήτης μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...