Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πρίγκιπας Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Παρά τις προσπάθειες το ζευγάρι οδηγήθηκε στην...

Για 14 χρόνια ο 55χρονος γοητευτικός δευτερότοκος γιος του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

«Μπροστά σου θα με βρίσκεις»

Η Κέλλυ Κελεκίδου θυμάται τα παιδικά της χρόνια και τις πρώτες της εμπειρίες στο τραγούδι.

Η Κέλλυ Κελεκίδου, με καταγωγή από την Καβάλα και το Κιλκίς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδικά της χρόνια τα ευχαριστήθηκε, όπως λέει. Επαιξε πολύ, διασκέδασε πολύ και έζησε την κάθε στιγμή της ηλικίας της. Οι γονείς της Κωνσταντίνος και Ελπινίκη μεγάλωσαν τα παιδιά τους με πολλή αγάπη αλλά και κανόνες.

«Ως παιδί ήμουν λίγο απ’ όλα. Λίγο ντροπαλή, λίγο ανεξάρτητη, λίγο θαρραλέα. Αναλόγως πού βρισκόμουν. Ημουν τυχερή, γιατί έχω παίξει πολύ. Εμεναν και τα τρία μου ξαδέλφια κάτω από το σπίτι μας, με τα οποία μεγαλώσαμε σαν αδέλφια. Είτε στη γειτονιά λοιπόν είτε στο εξοχικό, όπου πηγαίναμε κάθε Σαββατοκύριακο τον χειμώνα και τα καλοκαίρια, το παιχνίδι δεν σταματούσε ποτέ. Η ψυχή της οικογένειας και της παρέας ήταν η μητέρα μου και πιστεύω ότι έχω πάρει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα της.

»Πέρα από τα παιχνίδια και τις βόλτες με τα ποδήλατα, κάναμε και πολλά οικογενειακά γλέντια. Κάθε Κυριακή ο πατέρας μου μαγείρευε κοκκινιστό, που ήταν η σπεσιαλιτέ του. Ηταν και κυνηγός. Εγώ, ως παιδί, πρέπει να σας πω ότι έβαζα τις “φωτιές” και μετά έκανα την ανήξερη. Είχα όμως ενέργεια και ένταση. Ηθελα πάντα κάτι να γίνεται. Να κάνουμε αστεία» περιγράφει η Κέλλυ Κελεκίδου.226h85j78

Η Κέλλυ Κελεκίδου ξετυλίγει το άλμπουμ των παιδικών της αναμνήσεων με φόντο τις σχολικές αίθουσες. Στο σχολείο ήταν πολύ καλή μαθήτρια και πολύ δραστήρια. «Ημουν του 18,8. Πρόεδρος του 15μελούς και μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου. Κοπάνες έχω κάνει, αλλά όχι πολλές. Περνούσαμε καλά στο σχολείο, δεν ένιωθα την ανάγκη να δραπετεύσω. Πάντως και τις λίγες φορές είχα ένα φόβο. Οι γονείς μου -και περισσότερο η μητέρα μου- έβαζαν όρια. Εκείνη ήταν αυστηρή εκεί που έπρεπε. Τότε δεν το καταλάβαινα, τώρα όμως συνειδητοποιώ ότι με έκανε έναν άνθρωπο που σέβεται. Θεωρώ τον σεβασμό σημαντικό στη ζωή μας».

Από πολύ μικρή η Κέλλυ Κελεκίδου έδειχνε ότι είχε αποφασίσει ποιον επαγγελματικό δρόμο να ακολουθήσει. «Πάντα έλεγα, τραγουδίστρια. Οταν γράφαμε εκθέσεις, επειδή με τον ξάδελφό μου είμαστε συνομήλικοι, η θεία μου, που είχε άγχος για την πρόοδό του, έπαιρνε πρώτα το δικό μου τετράδιο να δει τι κάναμε στο σχολείο για να τον τσεκάρει. Θυμάμαι λοιπόν μια φορά στο “σκέφτομαι και γράφω” ότι είχα κάνει και εικόνες για το τραγούδι. Τα κοιτάει η θεία μου, το θεωρεί φυσιολογικό, αφού εγώ έλεγα ότι θα γίνω τραγουδίστρια, πάει να δει και του ξαδέλφου μου, και βλέπει μόνο έναν κύκλο. Τον ρωτάει νευριασμένη “τι είναι αυτό;” Και της δίνει την κορυφαία απάντηση! “Μα εγώ ζωγράφισα τον κόσμο που θα μαζευτεί για να ακούσει την Κέλλυ!” (σ.σ.: γέλια). Αυτό ήταν το πρώτο μου κοινό!

»Η πρώτη μου επαγγελματική δουλειά ήρθε στα δεκαέξι μου χρόνια. Εκανα ήδη μαθήματα κιθάρας και ορθοφωνία, και ο Ακης ο Γούναρης μου πρότεινε να τραγουδώ στο “Κοσμοράδιο” τα Σαββατοκύριακα. Ετσι ξεκίνησα. Οι γονείς μου δεν με απέτρεψαν ποτέ, αλλά μου ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι αν νιώσουν προσβεβλημένοι από κάτι, θα βρω κλειστή την πόρτα του σπιτιού». (σ.σ.: γέλια)

Τα πρώτα δειλά βήματα στη Θεσσαλονίκη έφεραν στη συνέχεια την καθιέρωση στη νυχτερινή ζωή της πόλης και ακολούθησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά. «Οταν μου είπαν ότι θα πω το “Γλύκα – γλύκα”, δεν το περίμενα, είναι η αλήθεια. Είχα πάθει σοκ, γιατί αλλιώς το είχα στον νου μου. Οταν όμως άκουσα τη διασκευή, χαλάρωσα. Την πρώτη φορά που το άκουσα στο ραδιόφωνο δεν το πίστευα. Είχα κομπλάρει και περίμενα την αντίδραση του ταξιτζή. “Να δω, θα το αλλάξει;” έλεγα. Ηταν σαν τον πρώτο έρωτα. Η οικογένειά μου με βοήθησε πολύ, όπως και άνθρωποι του χώρου με βοήθησαν πολύ και δεν το τσιγκουνεύομαι το “ευχαριστώ”. Ηρθαν φυσιολογικά τα πράγματα. Μόνο που όταν ξεκινούσε το ταξίδι στα επαγγελματικά, εγώ έπρεπε να αποχαιρετήσω τη μητέρα μου για το δικό της ταξίδι… Ηταν λοιπόν αντιφατικά τα συναισθήματα και ίσως να μην το ευχαριστήθηκα όσο θα μπορούσα. Δεν ήμουν ανέμελη» εξομολογείται.339952h78

«Ο χαμός της μητέρας μου, ναι, με συγκλόνισε, αλλά με έκανε και πιο δυνατή. Με έμαθε να μην απογοητεύομαι εύκολα με ανούσια πράγματα και να μη στενοχωριέμαι χωρίς λόγο. Με έμαθε να δοξάζω τον Θεό καθημερινά για τα απλά, που είναι τα πιο πολύτιμα».

Η Κέλλυ Κελεκίδου είναι έτοιμη να ηχογραφήσει το νέο της τραγούδι, θα κάνει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είναι σε συζητήσεις για τη χειμερινή σεζόν. Οπως λέει, η οικονομική κρίση την έχει επηρεάσει, όπως όλο τον κόσμο. «Για το δικό μας επάγγελμα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά ας αισιοδοξούμε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα το σκεφτόμουν να επενδύσω σε κάτι άλλο, αλλά πλέον το σκέφτομαι δυο και τρεις φορές. Η αλήθεια είναι ότι, ναι, θα σκεφτόμουν να φύγω στο εξωτερικό. Αλλωστε έχω κι ένα παιδί και πρέπει να σκεφτώ το μέλλον του. Δεν είμαι τόσο εγωίστρια να επιμένω και να λέω “θα το παλέψω ώς το τέλος”» ξεκαθαρίζει.   Ο γάμος της με τον Νίκο Κουρκούλη έγινε στο δημαρχείο της Βούλας, με κουμπάρους την Ελένη Μενεγάκη και τον Μάκη Πουνέντη, ο οποίος είναι στενός φίλος της Κέλλυς Κελεκίδου και, όπως λέει η ίδια, τη στήριξε πολύ στα πρώτα της βήματα. Οσο για τη φιλία Κουρκούλη – Μενεγάκη, αυτή κρατάει πολλά χρόνια. Η γνωριμία της με τον σύζυγό της έγινε πριν από πολλά χρόνια, όταν η Κέλλυ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Ηρθε να με δει, γιατί του είχε πει ένας κοινός μας φίλος. Επαγγελματική ήταν η αφορμή. Μήπως και συνεργαζόμασταν, καθώς ο Νίκος ήταν ήδη φτασμένος τραγουδιστής. Γνωριστήκαμε λοιπόν και μου έδωσε το τηλέφωνό του για να τον πάρω να μιλήσουμε. Εγώ δεν τον πήρα ποτέ…Μου βγήκε και λίγο ο εγωισμός, είναι η αλήθεια. Ξανάρθε στο μαγαζί μια-δυο φορές, με ρώτησε “γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο;”, αλλά εγώ τίποτα. Ηρθε και τρίτη, δεν μου έδωσε καμία σημασία και την τέταρτη τον κάλεσα! (σ.σ.: γέλια).

»Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι το είχα εικόνα από την πρώτη στιγμή ότι θα ήταν σχέση ζωής. Οταν γνώρισα τους δικούς του, είδα τόσα πολλά κοινά με τη δική μου οικογένεια… Δεν ήταν μόνο ότι ως χαρακτήρες είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και οι γονείς μας, οι συγγενείς μας έμοιαζαν στις εκδηλώσεις, τις αντιδράσεις, τον τρόπο ζωής. Ολο αυτό ενίσχυσε την οικειότητα που νιώθαμε έτσι κι αλλιώς. Εμείς από τη μία είμαστε πολύ ρομαντικοί και από την άλλη καθόλου. Ετσι η πρόταση γάμου δεν ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Το έλεγε ο Νίκος να παντρευτούμε, αλλά δεν την έκανε επίσημα. Ηρθε ο Θάνος μας στη ζωή μας και όλα πήραν τον δρόμο τους.445623j6556j47

»Στον Νίκο αγαπώ πολλά. Δεν είναι μίζερος, είναι πολύ δοτικός, νιώθω όμορφα μαζί του και αυτό τα λέει όλα. Αν πρέπει να πω κάτι που μου τη σπάει κάποιες φορές, είναι η ακαταστασία του (σ.σ.: γέλια). Θα ήθελα επίσης να μη φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά του, όποια κι αν είναι αυτά. Και δεν εννοώ προς εμένα, γενικότερα προς τους ανθρώπους».

Η γέννηση του παιδιού τους άλλαξε τη ζωή τους. «Οταν έρχεται ένα παιδί, αλλάζουν τα πάντα. Εμένα μου άλλαξε το μυαλό. Εκανα στροφή και ως χαρακτήρας. Τα αγαπούσα τα παιδιά πριν αποκτήσω, αλλά με τη γέννηση του Θάνου ό,τι και να συμβεί, ό,τι και να δω, ό,τι και να ακούσω, το σημείο αναφοράς μου είναι ο γιος μου. Νομίζω ότι με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Μεγαλώνει και χαίρομαι την κάθε του αντίδραση. Τον παίρνω μαζί μου στη δουλειά, στις περιοδείες. Μάλλον το βλέπει ως παιχνίδι. Οταν ήμουν στο “Dancing”, μία ημέρα πριν αποχωρήσω ετοιμαζόμουν να πάω για πρόβα στον χορευτή, τον Βαγγέλη. Με ρώτησε λοιπόν πού πάω και όταν του εξήγησα, με αφόπλισε: “Βρε μαμά, πότε θα κλείσει αυτό το μαγαζί Βαγγέλη;”. Την επομένη αποχώρησα! (σ.σ.: γέλια).

»Ζούμε ευτυχισμένες στιγμές. Ναι, θα ήθελα να κάνω μεγάλη οικογένεια. Δεν ξέρω αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά θα ήθελα κι άλλα παιδιά». καταλήγει η τραγουδίστρια.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

1. Αγαπημένος προορισμός: Καβάλα και Καραϊβική.

2. Αγαπημένο φαγητό: «Τα πάντα και έχω μεγάλη αδυναμία στις πίτες».

3. Μαγειρεύει καθημερινά.

4. Αυτό που δεν ξέρουμε για την Κέλλυ Κελεκίδου είναι: «Εχω τρέλα με την καθαριότητα».

5. Εχει σπουδάσει Νοσηλευτική και στέλεχος επιχειρήσεων, ενώ έχει εργαστεί ως νοσοκόμα.

6. Δεν είναι ζηλιάρα, αρκεί να μην πάρει δικαιώματα.

7. Πιστεύει πολύ στον Θεό.

8. Ο γιος της της άλλαξε, όπως δηλώνει, όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά όλη τη φιλοσοφία της για τη ζωή.

9. Εχει δύο αδελφές: την Αννα, η οποία είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη, και τη Μαρίνα, που είναι δώδεκα χρόνια μικρότερη από την Κέλλυ.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...