Καλά κρατεί το πάρτι των φοροφυγάδων!

Γιατρός έκρυβε από την εφορία 2,5 εκατ. ευρώ και πρώην αστυνομικός 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπάλληλος Δικηγορικού Συλλόγου είχε υπεξαιρέσει 1,16 εκατ. ευρώ.

Οι επαγγελματίες της φοροδιαφυγής όχι μόνο δεν βάζουν μυαλό την εποχή της κρίσης, αλλά βρίσκουν ευκαιρία να συνεχίζουν το… χόμπι τους εις βάρος της χώρας μας και ιδιαίτερα εις βάρος των αδύναμων. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τον μήνα Φεβρουάριο είναι αποκαλυπτικοί και ενδεικτικοί του χάους που επικρατεί.

Εισοδήματα 2,5 εκατ. ευρώ είχε αποκρύψει από την εφορία ένας ωτορινολαρυγγολόγος, ενώ ένας υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης είχε υπεξαιρέσει 1,16 εκατ. ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προέβη σε έλεγχο πρώην αστυνομικού που διατηρούσε ιστοσελίδα στοιχημάτων στο Διαδίκτυο με έδρα την Αυστρία. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.190.000 ευρώ. Ο ελεγχόμενος προσήλθε και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

Σε έλεγχο των προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης 129 δικαιούχα πρόσωπα απέκρυβαν αμοιβές 1.693.000 ευρώ. Το ΣΔΟΕ  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συνεργασία του Τελωνείου Κήπων κατάσχεσε ποσότητα 5 κιλών χρυσού, αξίας περίπου 111.000 ευρώ, και συνελήφθη για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένας Ελληνας υπήκοος, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που ανακοινώθηκαν χθες έρχονται τη στιγμή που στους κόλπους του ΣΔΟΕ επικρατεί αναστάτωση, καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη του, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προετοιμάζει αντικατάσταση είκοσι πέντε προϊσταμένων σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις ανά τη χώρα, αλλά και στην κεντρική υπηρεσία, όπου μεταξύ των «μετακινούμενων» φέρεται να είναι και ο αρμόδιος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει προκειμένου το ΣΔΟΕ να ανεξαρτητοποιηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για να γίνει αυτή η ανεξαρτητοποίηση η τρόικα ζητεί η αρμοδιότητα για το ΣΔΟΕ να περάσει στον νέο μόνιμο γενικό γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος έχει 5ετή θητεία. Προς το παρόν η κυβέρνηση αντιστέκεται στην αλλαγή αυτή και επιμένει να έχει την αρμοδιότητα ο Γιώργος Μαυραγάνης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ