Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η μόδα περνά τα σύνορα

Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ο Ελληνας σχεδιαστής που έντυσε με κρύσταλλα Swarovski το κορμί της Μπιγιονσέ!

Ανήκει στη γενιά των Ελλήνων σχεδιαστών που η καριέρα τους έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και στο εξωτερικό. Ανθρωπος χαμηλών τόνων, που αποφεύγει τα φλας γύρω από την προσωπική του ζωή, ο Βρεττός Βρεττάκος μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος (αν και διατηρεί low profile εικόνα για το πρόσωπό του) για όσα πετύχει μέχρι στιγμής στον λαμπερό κόσμο της μόδας.636h565j78

Το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας το έβαλε πριν από μερικούς μήνες η Μπιγιονσέ, στην πρώτη συναυλία της παγκόσμιας περιοδείας της, με τίτλο «The Miss Carter Show». Ενα από τα κοστούμια που φόρεσε η 32χρονη τραγουδίστρια ήταν μια μπλε ολόσωμη φόρμα, δημιουργία του Ελληνα σχεδιαστή Vrettos Vrettakos, ο οποίος σε συνεργασία με τον ενδυματολόγο Διονύση Κολποδίνο επιμελήθηκε μέρος των εμφανίσεών της για την παγκόσμια περιοδεία της. Ειδικά για το show της Μπιγιονσέ δημιουργήθηκαν η ολόσωμη μεταξωτή μαύρη φόρμα, κεντημένη με μπλε κρύσταλλα Swarovski, και μία δεύτερη, με έντονα ανοίγματα στη μέση και τους γοφούς, καθώς και αντίστοιχες ολόσωμες φόρμες για το 9μελές μπαλέτο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον σχεδιασμό των ρούχων της Μπιγιονσέ χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες χειροποίητης δουλειάς και 1.000.000 Swarovski Elements κρύσταλλα, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Ελληνας σχεδιαστής και οι συνεργάτες του επιλέχτηκαν από τη σταρ για να δημιουργήσουν κάποια από τα ρούχα για την παγκόσμια περιοδεία της. Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ότι όταν το έμαθε, έμεινε άφωνος!

Ο Βρεττός Βρεττάκος, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγες ημέρες παντρεύτηκε την αγαπημένη του Λίλη Αποστολοπούλου, είναι συγκροτημένος χαρακτήρας, με στόχους και φιλοδοξίες. Η πρώτη του επαφή με τη μόδα ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Σε ό,τι ζωγράφιζε ή σχεδίαζε προσπαθούσε οι ήρωές του να έχουν ωραία ρούχα και κοστούμια. Εξάλλου η μητέρα του ασχολιόταν με ρούχα, με αποτέλεσμα όλες οι ζωγραφιές του να είναι πάνω σε υφάσματα.

Πώς αντιδρά όμως ο ίδιος, αν μία από τις πελάτισσές του στο ατελιέ του διαλέξει κάτι που δεν την κολακεύει; Ο Ελληνας σχεδιστής, που φημίζεται για την ευγένειά του, έχει εξομολογηθεί σε ανύποπτο χρόνο πως ένας σχεδιαστής πρέπει να είναι ευγενικός με τις πελάτισσές του και να τους δώσει να καταλάβουν πως ο ρόλος του είναι να καλύψει τις προσδοκίες τους και τις ανασφάλειές τους. Ακόμη και στις κυρίες που επιμένουν στη λανθασμένη επιλογή ο Βρεττός Βρεττάκος προσπαθεί να δώσει δεύτερη και τρίτη επιλογή που να μοιάζει με την αρχική ιδέα, αλλά με προσαρμογές πάνω στη σιλουέτα της.

Ως ένας άνθρωπος που κινείται λόγω της δουλειάς του στους χώρους της εγχώριας σοουμπίζ, ο Ελληνασ σχεδιαστής δεν διστάζει να μιλήσει και για τους Ελληνες καλλιτέχνες. Σύμφωνα με τον Βρεττό Βρεττάκο, στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες ντύνονται συντηρητικά, επηρεασμένοι από το τι επιτάσσει η εποχή, η οποία δεν επιτρέπει υπερβολές!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...