Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Διακοπές στο… υπουργείο

Εντολή Σαμαρά για εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων έως τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται η νέα αξιολόγηση από την τρόικα.

Στην κυβέρνηση δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πορεία των μεταρρυθμίσεων έως τον Σεπτέμβριο, καθώς τότε θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση από την τρόικα, ενώ οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανεχτούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Αυτό σημαίνει πως οι υπουργοί που έχουν επωμιστεί το βάρος των μεταρρυθμίσεων έχουν ξεχάσει τις θερινές διακοπές και μιλούν για διακοπές στο… υπουργείο.

Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές στην αγαπημένη του Πύλο, ενώ θα επιστρέψει στην Αθήνα και τις υποχρεώσεις του το πρωί  της 19ης Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα απαιτεί να βρίσκονται πίσω όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί, ενώ θα είναι σε καθημερινή επαφή με έξι υπουργούς: τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Αυτή η εξάδα των υπουργών στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κάνει διακοπές από την Πέμπτη 15 Αυγούστου, εορτή της Μεγαλόχαρης, μέχρι και την Κυριακή 18/8. Ομως δεν αποκλείεται οι υπουργοί να βρίσκονται και εκείνες τις ημέρες στα υπουργεία τους και να καταστρώνουν τα βήματα της επόμενης μέρας.

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 9.820 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα αξιολογηθούν με μοριοδότηση των προσόντων τους, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα σε σύσκεψη στο Μαξίμου. Ο παραπάνω αριθμός προκύπτει από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η φράση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του: «Η Ελλάδα δεν έχει, σε καμία περίπτωση, περάσει ακόμη το βουνό. Εχουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο τρέχει μέχρι το 2014 και οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρεις μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθούν, έπειτα από έλεγχο της τρόικας. Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους -υπάρχει βοήθεια μόνο για αυτοβοήθεια-, τότε γίνεται η εκταμίευση» είπε ο κ. Σόιμπλε.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...