Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα… ρέστα του για Καγιά!

O Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί χρυσώνει τα ψηλόλιγνα...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Στέφανος Τσιτσιπάς και Πάουλα Μπαντόσα δεν είναι πλέον ζευγάρι

Εκανε μπαμ εδώ και καιρό, απλώς χθες επισημοποιήθηκε! Με...

Η αποκάλυψη του Στέφανου Κασσελάκη για τη στιγμή που έβαλε πρώτη φορά...

«Κι όμως, κυρία μου, κι οι άντρες κλαίνε» τραγουδούσε...

Το μυαλό στις ΗΠΑ

Πυρετώδεις ετοιμασίες για τη συνάντηση Σαμαρά με Ομπάμα.

Πυρετωδώς εργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προετοιμάσουν στην εντέλεια το ταξίδι του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους υπουργούς που θα τον συνοδεύουν. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν «βλέπει» ΗΠΑ.

Το επιστημονικό επιτελείο δουλεύει εντατικά στο Μαξίμου για να προετοιμάσει την πρώτη συνάντηση ως πρωθυπουργού του Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 8 Αυγούστου.  Ολα σχεδιάζονται λεπτομερώς, υπό το άγρυπνο βλέμμα του βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη, ενώ επεξεργάζονται προτάσεις από τα βασικά υπουργεία της κυβέρνησης και κυρίως από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στόχος είναι να στοιχειοθετηθεί συγκεκριμένη πρόταση για το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας, η οποία θα είναι εμπεριστατωμένη και με πραγματικά στοιχεία, που θα περιγράφει την προοπτική της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Η εντολή του Αντώνη Σαμαρά είναι να ολοκληρωθεί σύντομα μια πρόταση που θα δείχνει στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα διαθέτει συγκροτημένη αναπτυξιακή πρόταση, την οποία υλοποιεί με αποφασιστικότητα.

Στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο ο κ. Σαμαράς  θα ζητήσει από τον πλανητάρχη να υποστηρίξει τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι Ελληνες προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Παράλληλα θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει δήλωση στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και τον εξορθολογισμό του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Η όποια δήλωση του Ομπάμα θα είναι μήνυμα προς τη Γερμανία, που διανύει προεκλογική περίοδο.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για το Κυπριακό, το Σκοπιανικό, την αμυντική συνεργασία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το ενεργειακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας πρωθυπουργός  θα απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα την περίοδο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το πρώτο 6μηνο του 2014.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας. Τον κ. Λέτα υποδέχθηκε  στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός, ενώ οι δύο αρχηγοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου σήμερα. Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Τwitter, ο κ. Λέτα αναφέρθηκε στις λέξεις-κλειδιά της διήμερης επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα κάνοντας λόγο για «μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...