Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Θεατρική επανάσταση με «Ειρήνη» στη Επίδαυρο!

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Φάνης Μουρατίδης εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους στην κωμωδία του Αριστοφάνη που συγκέντρωσε πλήθος επωνύμων το διήμερο που παίχτηκε.

Οταν ο Πόλεμος φυλάκισε την Ειρήνη, με σκοπό να κοπανίσει στο πελώριο γουδί του τις ελληνικές πόλεις, ένας απλός αμπελουργός, ο Τρυγαίος, με τη βοήθεια του Ερμή ξεσήκωσε τους Ελληνες σε… επανάσταση, ώστε να απελευθερώσουν τη θεά. Ο στόχος τους επιτυγχάνεται, αφού εκτός της Ειρήνης την ελευθερία τους κερδίζουν ακόμη η Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και η Θεωρία, προστάτιδα του πανηγυριού. Αυτό έγινε στην Επίδαυρο την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασαν! Ενα ατέλειωτο πανηγύρι, αφού στο αρχαίο θέατρο ανέβηκε η αντιπολεμική ουτοπία του Αριστοφάνη «Ειρήνη», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ρόλο του Τρυγαίου και τον Φάνη Μουρατίδη ως Ερμή.47r9g27t2

Οι εξαιρετικές ερμηνείες, τα πολύχρωμα κοστούμια, ο πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών που πλαισίωσαν τους δύο πρωταγωνιστές αλλά και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον ρόλο της Παράβασης (με λευκό κοστούμι και καπέλο, που θύμιζε και λίγο… Αντωνάκη Κοκοβίκο) συνέθεσαν ένα άκρως διασκεδαστικό αποτέλεσμα. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Σωτήρης Χατζάκης, ενώ τη μουσική σφραγίδα έβαλε ο Μίνως Μάτσας. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος άλλη μία φορά συγκέντρωσε το χειροκρότημα του κοινού (δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του), ενώ ο Φάνης Μουρατίδης ξεδίπλωσε επάξια το υποκριτικό του ταλέντο στην κωμωδία, ένα είδος που του ταιριάζει απόλυτα.

Δεν ήταν βέβαια λίγοι οι επώνυμοι που γέμισαν από νωρίς το αρχαίο θέατρο. Από τις κερκίδες δεν θα μπορούσε να λείπει η σύζυγος του Φάνη Μουρατίδη, η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία μετά την παράσταση έσπευσε να συγχαρεί τον σύζυγό της στα καμαρίνια. Παρούσες, η Βένια Μητροπάνου με την κόρη της, η Νάντια Μουρούζη με τον συνοδό της, ενώ ντυμένη με ένα πολύχρωμο… εξωτικό καφτάνι εμφανίστηκε η πάντα νέα Ζωζώ Σαπουντζάκη. Ανάμεσα στους θεατές, ο ΚΥΡ με τη σύζυγό του Ελένη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος με σύσσωμη την οικογένειά του.

Επανεμφάνιση με πολλά χαμόγελα και λίγα… κιλά για Σάκη Μπουλά

Πολλά είχαν ακουστεί όλον αυτόν τον καιρό για την υγεία του Σάκη Μπουλά, ενώ τα τελευταία νέα μιλούσαν για ένα ταξίδι που έκανε στην Ιταλία προκειμένου να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει, αλλά και να αναζητήσει επικουρική βοήθεια από εξειδικευμένους επιστήμονες. Να όμως που ο αγαπημένος ηθοποιός και τραγουδιστής επέστρεψε στις δημόσιες εμφανίσεις και μάλιστα χαμογελαστός και ανανεωμένος!

Αν και κατά κάποια κιλά… ελαφρύτερος, ντυμένος όμως πάντα με τα αγαπημένα του τζιν, ο Σάκης Μπουλάς παρακολούθησε την περασμένη Παρασκευή την παράσταση «Ειρήνη» που ανέβηκε στο αρχαία θέατρο της Επιδαύρου, παρέα μάλιστα με τη σύζυγο του Φάνη Μουρατίδη, την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Από το πλευρό του δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη του Αλεξάνδρα Ούστα, επίσης χαμογελαστή και άνετη στους φωτογραφικούς φακούς που έσπευσαν να απαθανατίσουν το ζευγάρι. Αλλωστε η τελευταία φορά που τους είχαν φωτογραφήσει ξανά μαζί ήταν το Πάσχα στη Μύκονο, όπου είχαν βρεθεί για διακοπές. Στο τέλος της παράστασης ο ηθοποιός βρέθηκε στα καμαρίνια, όπου φωτογραφήθηκε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον σκηνοθέτη της παράστασης Σωτήρη Χατζάκη και τον κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Πάντως η επανεμφάνιση του Σάκη Μπουλά έφερε χαμόγελα σε πολλά επώνυμα -και μη- χείλη που γνωρίζουν τη μάχη που έδωσε ο γνωστός καλλιτέχνης, ο οποίος επιβεβαίωσε την άποψή τους πως είναι αγωνιστής και δεν το βάζει κάτω, ενώ ο έρωτας -απ’ ό,τι φαίνεται- είναι για εκείνον το μεγαλύτερο φάρμακο.

Η «θεία» του Harry Potter στις εξέδρες

Μία από τις πιο σημαντικές Βρετανίδες ηθοποιούς, η Fiona Shaw, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Αν και μετράει αρκετές συμμετοχές σε κλασικά έργα, σε κινηματογράφο και θέατρο, η Shaw έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο της Petunia Dursley, της θείας του Harry Potter στη σειρά ταινιών με τις περιπέτειες του μικρού μάγου. Σε αυτήν, αν και έκανε τα πάντα -μαζί με τον σύζυγό της και τον κακομαθημένο της γιο- για να κρατήσει μακριά από το Hogwarts τον ανιψιό της, τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ αρκετές φορές γινόταν δέκτης των μαγικών του. Το ντεμπούτο της ωστόσο έγινε το 1989 στο πλευρό του Daniel Day Lewis, στη βραβευμένη ταινία «Το αριστερό μου πόδι». Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της στη μικρή οθόνη ήταν πριν από δύο χρόνια, στον τέταρτο κύκλο της σειράς «True Blood», που σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης όπου κι αν προβάλλεται. Ενσάρκωσε τη Marnie, τη μάγισσα που άνοιξε… πόλεμο με τα αιμοδιψή βαμπίρ, εμπλέκοντας μάλιστα σε αυτόν νεράιδες και λυκανθρώπους.

Οσοι πάντως είδαν τη Fiona Shaw στο αρχαίο θέατρο δεν τους θύμισε καθόλου τη στρυφνή θεία του Harry Potter, ούτε την παρανοϊκή μάγισσα του «True Blood». Απλή και χαμογελαστή, φορώντας βερμούδα, denim πουκάμισο και αθλητικά παπούτσια, βρέθηκε στην Επίδαυρο με τον ανιψιό της, ενώ στο τέλος της παράστασης πήγε στα καμαρίνια για να συγχαρεί τους συντελεστές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...