Η νέα Monopoly είναι για γρήγορους παίκτες

Ο κάθε γύρος διαρκεί κάπου τριάντα λεπτά.

Ωρες επί ωρών έχουμε καθίσει γύρω από ένα τραπέζι ή στο πάτωμα, έχοντάς την μπροστά μας και κάνοντας αγώνα να αγοράσουμε τα πάντα, να χτίσουμε ξενοδοχεία και να εισπράξουμε όσο το δυνατό περισσότερα ενοίκια. Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο στόχος του κέρδους φυσικά παραμένει, ωστόσο όλοι θέλουν να τα καταφέρουν γρηγορότερα. Και η Μονόπολη δεν μπορούσε παρά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Οι δημιουργοί της λοιπόν στη Hasbro σχεδίασαν και παρουσίασαν μια νέα έκδοση της Μονόπολης, που ονομάζεται Monopoly Empire και απευθύνεται σε παιδιά. Η διαφορά απ’ ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα είναι ότι στη νέα έκδοση το παιχνίδι ολοκληρώνεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Ετσι οι παίκτες είτε ολοκληρώνουν την παρτίδα γρήγορα για να παίξουν την επόμενη είτε προλαβαίνουν να παίξουν μια παρτίδα πριν από την επόμενη ασχολία ή υποχρέωσή τους. Στην έκδοση μάλιστα που κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το παιχνίδι είναι τόσο προσαρμοσμένο στα δεδομένα του ταχύτατου ρυθμού ζωής, ώστε έχει καταργηθεί η φυλακή, οπότε οι παίκτες δεν χρειάζεται να περιμένουν να περάσει ο χρόνος κράτησης για να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Η Hasbro δεν είναι η μοναδική εταιρεία παιχνιδιών που αλλάζει τους κανόνες στα προϊόντα της προκειμένου να τα κάνει πιο φιλικά στους βιαστικούς παίκτες. Ηδη παιχνίδια, όπως το Scrabble για παράδειγμα, αλλάζουν κανόνες, ώστε να παίζονται και να τελειώνουν γρηγορότερα. Στην έκδοση Scrabble Flash το παιχνίδι μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και στον χρόνο ρεκόρ των δυόμισι λεπτών.

Ειδικοί σε θέματα παιχνιδιών σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή στα επιτραπέζια παιχνίδια σημειώνουν πως έστω κι έτσι είναι καλό που αυτά αποκτούν ξανά μια θέση στον χρόνο μας. Είναι, όπως λένε, καλύτερο από το να παρακολουθήσουμε τηλεόραση ή να παίξουμε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ