Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Εκανε μπάρμπεκιου και… έκαψε τη Ρόδο

Συνελήφθη 40χρονος υπαξιωματικός για εμπρησμό από αμέλεια – Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σέριφο, υποψίες εμπρησμού στην Αρκαδία

Εκανε πάρτι με τους φίλους του, με το μενού να περιλαμβάνει κρέας στα κάρβουνα, δίχως όμως να καταλάβει ότι παράλληλα έκαιγε… ολόκληρη τη Ρόδο! Ο… γλεντζές ήταν υπαξιωματικός του Στρατού από το χωριό Ιστριο, ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε 45.000 στρέμματα δασικής έκτασης στο νότιο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το μεσημέρι του Σαββάτου ο 40χρονος Μ.Κ. κάλεσε κάποιους φίλους του για να κάνουν μπάρμπεκιου στην αυλή του σπιτιού του και να φάνε μαζί. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα από τα κάρβουνα βρέθηκε σε ξερά χόρτα, δίχως η παρέα να το αντιληφθεί. Οταν λίγα λεπτά μετά είδαν καπνούς έτρεξαν με νερό να σβήσουν τη φωτιά και, πιστεύοντας ότι τα κατάφεραν, έφυγαν. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος τους. Οι σπίθες αναζωπυρώθηκαν και γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε σε δασική έκταση στο Ιστριο, ενώ στη συνέχεια οι πύρινες γλώσσες έκαναν στάχτη το μεγαλύτερο μέρος του νότιου κομματιού της Ρόδου.

Ο 40χρονος υπαξιωματικός, πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και σήμερα πρόκειται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα του Στρατοδικείου στην Αθήνα. Ο υπαξιωματικός, λόγω της ιδιότητάς του, μεταφέρθηκε χθες στην Αθήνα προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ισχυρίζεται ότι έκανε όντως μπάρμπεκιου στην αυλή του σπιτιού του, αλλά δύο ώρες πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε πολύ μακριά από το σπίτι του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έσβησε με πολύ νερό τα κάρβουνα, γεγονός που προκύπτει και από φωτογραφίες που δείχνουν τη στάχτη και τα κάρβουνα μέσα σε λάσπη.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει άλλη γνώμη, καθώς υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπίθες που σήκωσε ο αέρας και τις μετέφερε σε γειτονική δασική περιοχή. Η φωτιά χθες το πρωί παρουσίασε ύφεση, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο σημείο για να προλάβουν πιθανή αναζωπύρωση.

Σέριφος

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά στη Σέριφο που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης επικράτησαν στο νησί, με μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και τουρίστες να τρέχουν να σωθούν. Διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται σε πλαγιές του νησιού και για τον λόγο αυτό παραμένει στα σημεία αυτά δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεσαρά

Σε ύφεση βρίσκονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας όλες οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου, έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Στο σημείο παραμένουν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, έξι οχήματα ΟΤΑ και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από 14 άτομα, υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης. Οι ζημιές, όμως, είναι ανυπολόγιστες στο μεγαλύτερο κομμάτι νότια της δημοτικής ενότητας Μοιρών, που έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές σε θερμοκήπια, υποδομές ύδρευσης – άρδευσης, καθώς και σε αγροτικές, κτηνοτροφικές, δασικές, αγροτολιβαδικές εκτάσεις από το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που έκαιγε συνεχώς τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα την περιοχή. Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η περιοχή, θα πρέπει να κηρυχθεί πυρόπληκτη.

Σάμος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο Σύροι που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση στη Σάμο που είχε αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι δύο δράστες είχαν φτάσει στη Σάμο από τα τουρκικά παράλια και είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Υποπτες πυρκαγιές στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου!

Αναβρασμός επικρατεί στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αρκαδίας, αφού χρειάστηκε να επέμβουν δύο φορές μέσα σε 36 ώρες προκειμένου να σβήσουν τις ύποπτες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο σαλέ του χιονοδρομικού του Μαινάλου Αρκαδίας, το οποίο ήταν κλειστό λόγω καλοκαιριού. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να δώσουν ολονύχτια μάχη μέχρι να τη θέσουν υπό έλεγχο το πρωί του Σαββάτου. Από αυτή προκλήθηκαν ζημιές, όπως η ολική καταστροφή της κουζίνας του σαλέ που είναι ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ορειβατικού Ομίλου Τρίπολης. Επίσης, στάχτη έγιναν ηλεκτρικές συσκευές, πάγκοι, καρέκλες και τραπέζια. Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκε δεύτερη φωτιά που κατέστρεψε ό,τι είχε μείνει… όρθιο. Προτού καλά καλά το καταλάβουν, πυροσβέστες έσπευσαν και πάλι στην περιοχή και με τη βοήθεια υδροφόρων του δήμου Τρίπολης απέτρεψαν μία νέα καταστροφή. Τα δύο περιστατικά διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...