Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Φαίη Θεοχάρη: Δεν πας αλλού!

Πολλά υποσχόμενη, ταλέντο και με πολύ καλά στοιχεία στον...

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Απασφάλισε ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν – «Μακάρι να σαπίσει...

Την αδυσώπητη οργή του και την αποστροφή του για...

Κατερίνα Καινούργιου: «Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είναι εμμονικός»

Είναι γνωστό πως οι σχέσεις της Κατερίνας Καινούργιου με...

«Σασμός»: Η Καλλιόπη αποφασίζει να πάει στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθεί στη...

Η ημέρα του χειρουργείου του Αντώνη έφτασε στο αποψινό...

Ενα τείχος πιο επίκαιρο από ποτέ…

Με το «The wall» και τα άπταιστα ελληνικά του ο 70χρονος πλέον Ρότζερ Γουότερς ξεσήκωσε τους χιλιάδες θαυμαστές των Pink Floyd που έδωσαν το «παρών» στη συναυλία στο ΟΑΚΑ.

22g596h85h98Οσα χρόνια κι αν περάσουν, το «The wall» των Pink Floyd θα παραμένει επίκαιρο, πόσο μάλλον αυτήν την εποχή. Αυτό αποδείχτηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο Ρότζερ Γουότερς ανέβηκε στη σκηνή του ΟΑΚΑ και παρουσίασε το υπερθέαμα στο αθηναϊκό κοινό που τον περίμενε ξανά πώς και πώς. «Γεια σου, Αθήνα! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του σε άπταιστα ελληνικά, ενώ στη συνέχεια θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στους Ελληνες για όσα συμβαίνουν στη χώρα. «Αφιερώνω τη συναυλία σε όλα τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο» είπε ο 70χρονος πρώην μπασίστας του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος, που έκανε το κοινό να κινείται στον ρυθμό του και να παραληρεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας του.

Το σόου ξεκίνησε με τη φωνή του Κερκ Ντάγκλας να φωνάζει «I am Spartacus» («Είμαι ο Σπάρτακος») από την ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενώ στον λευκό τοίχο του σκηνικού ήταν γραμμένη η λέξη capitalism. Τα τραγούδια «In the flesh», «The thin ice» και «Another brick in the wall», που οι θαυμαστές του τραγουδούσαν μαζί του, προκαλούσαν ρίγη συγκίνησης σε όσους βρισκόταν κοντά στη σκηνή. Οταν ο Γουότερς τραγούδησε το περίφημο «Another brick in the wall», συνοδεύτηκε από μια παιδική χορωδία που φορούσε μπλούζες με το σύνθημα «Ο φόβος χτίζει τείχη», ενώ όταν εμφανίστηκαν τα τεράστια ομοιώματα των καθηγητών, ο κόσμος εκστασιάστηκε.

Βεγγαλικά

Ο εντυπωσιακός τοίχος που στηνόταν στο βάθος, τούβλο τούβλο, μέχρι να έρθει η ώρα να γκρεμιστεί, τα βεγγαλικά αλλά και τα… ελληνικά του Ρότζερ Γουότερς μάγεψαν και αντάμειψαν όσους κατάφεραν να βρεθούν εκεί. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μαύρα ρούχα και λευκά αθλητικά παπούτσια. Την ίδια ώρα, κόκκινα βεγγαλικά γέμισαν τον ουρανό και ο γερόλυκος, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φόρεσε ένα μαύρο δερμάτινο παλτό και γυαλιά ηλίου. Προς το τέλος της συναυλίας από τα ηχεία ακούστηκαν πυροβολισμοί από πολυβόλο και στη συνέχεια η σκηνή φωτίστηκε από λευκά βεγγαλικά. Ενα αεροπλάνο πέταξε από τη μια πλευρά του σταδίου και προσγειώθηκε πάνω στον λευκό τοίχο, σκηνικό που λειτουργούσε ως video wall, όπου πάνω του προβάλλονταν διάφορες εικόνες και συνθήματα. Κύματα ενθουσιασμού, δε, ξεσηκώθηκαν όταν οι χιλιάδες θεατές είδαν να εμφανίζεται στο τεράστιο video wall το μήνυμα «Να πάει να … η κυβέρνηση», κάτι που γίνεται σε όλες τις γλώσσες, ανάλογα με το πού εμφανίζεται ο καλλιτέχνης. H φράση ήταν γραμμένη στα ελληνικά και εμφανίστηκε ως απάντηση όταν ο 70χρονος μουσικός τραγούδησε το «Mother» και συγκεκριμένα στον στίχο «mother, should I trust the government» («μητέρα, να εμπιστευτώ την κυβέρνηση;).

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Με τον άντρα μου χαθήκαμε για 10 χρόνια και όταν ξαναβρεθήκαμε στον πρώτο μήνα έμεινα έγκυος»

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς έγινε η...

Ερωτευμένος ο Φίλιππος Τσαγκρίδης – Αυτή είναι η σύντροφός του μετά την Καινούργιου

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης μετά τον χωρισμό του από την...

Ο μικρός τσολιάς της φωτογραφίας είναι ηθοποιός της σειράς «Σασμός»

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο γνωστός...

Παντρεύτηκε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ με ρεπόρτερ του Open

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παντρεύτηκε τη σύντροφό του...

Γεννητούρια στην ελληνική σόουμπιζ! Έγινε μαμά γνωστή ηθοποιός

Έγινε μαμά γνωστή πρωταγωνίστρια και η χαρά της δεν...

«Δεν έχω κούκλα πεθερά;» – Γνωστή τραγουδίστρια βγήκε για καφέ με τη μαμά του συζύγου της

Ξεχάστε τις «επτά θανάσιμες πεθερές» και τις κακές σχέσεις...

Από περιζήτητος εργένης και καρδιοκατακτητής του χθες «μεταμορφώθηκε» σε κλασικό «χαζομπαμπά»

Ο γνωστός ηθοποιός βγήκε απογευματινή βόλτα με την κορούλα...