Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ενα τείχος πιο επίκαιρο από ποτέ…

Με το «The wall» και τα άπταιστα ελληνικά του ο 70χρονος πλέον Ρότζερ Γουότερς ξεσήκωσε τους χιλιάδες θαυμαστές των Pink Floyd που έδωσαν το «παρών» στη συναυλία στο ΟΑΚΑ.

22g596h85h98Οσα χρόνια κι αν περάσουν, το «The wall» των Pink Floyd θα παραμένει επίκαιρο, πόσο μάλλον αυτήν την εποχή. Αυτό αποδείχτηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο Ρότζερ Γουότερς ανέβηκε στη σκηνή του ΟΑΚΑ και παρουσίασε το υπερθέαμα στο αθηναϊκό κοινό που τον περίμενε ξανά πώς και πώς. «Γεια σου, Αθήνα! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του σε άπταιστα ελληνικά, ενώ στη συνέχεια θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στους Ελληνες για όσα συμβαίνουν στη χώρα. «Αφιερώνω τη συναυλία σε όλα τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο» είπε ο 70χρονος πρώην μπασίστας του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος, που έκανε το κοινό να κινείται στον ρυθμό του και να παραληρεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας του.

Το σόου ξεκίνησε με τη φωνή του Κερκ Ντάγκλας να φωνάζει «I am Spartacus» («Είμαι ο Σπάρτακος») από την ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενώ στον λευκό τοίχο του σκηνικού ήταν γραμμένη η λέξη capitalism. Τα τραγούδια «In the flesh», «The thin ice» και «Another brick in the wall», που οι θαυμαστές του τραγουδούσαν μαζί του, προκαλούσαν ρίγη συγκίνησης σε όσους βρισκόταν κοντά στη σκηνή. Οταν ο Γουότερς τραγούδησε το περίφημο «Another brick in the wall», συνοδεύτηκε από μια παιδική χορωδία που φορούσε μπλούζες με το σύνθημα «Ο φόβος χτίζει τείχη», ενώ όταν εμφανίστηκαν τα τεράστια ομοιώματα των καθηγητών, ο κόσμος εκστασιάστηκε.

Βεγγαλικά

Ο εντυπωσιακός τοίχος που στηνόταν στο βάθος, τούβλο τούβλο, μέχρι να έρθει η ώρα να γκρεμιστεί, τα βεγγαλικά αλλά και τα… ελληνικά του Ρότζερ Γουότερς μάγεψαν και αντάμειψαν όσους κατάφεραν να βρεθούν εκεί. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μαύρα ρούχα και λευκά αθλητικά παπούτσια. Την ίδια ώρα, κόκκινα βεγγαλικά γέμισαν τον ουρανό και ο γερόλυκος, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φόρεσε ένα μαύρο δερμάτινο παλτό και γυαλιά ηλίου. Προς το τέλος της συναυλίας από τα ηχεία ακούστηκαν πυροβολισμοί από πολυβόλο και στη συνέχεια η σκηνή φωτίστηκε από λευκά βεγγαλικά. Ενα αεροπλάνο πέταξε από τη μια πλευρά του σταδίου και προσγειώθηκε πάνω στον λευκό τοίχο, σκηνικό που λειτουργούσε ως video wall, όπου πάνω του προβάλλονταν διάφορες εικόνες και συνθήματα. Κύματα ενθουσιασμού, δε, ξεσηκώθηκαν όταν οι χιλιάδες θεατές είδαν να εμφανίζεται στο τεράστιο video wall το μήνυμα «Να πάει να … η κυβέρνηση», κάτι που γίνεται σε όλες τις γλώσσες, ανάλογα με το πού εμφανίζεται ο καλλιτέχνης. H φράση ήταν γραμμένη στα ελληνικά και εμφανίστηκε ως απάντηση όταν ο 70χρονος μουσικός τραγούδησε το «Mother» και συγκεκριμένα στον στίχο «mother, should I trust the government» («μητέρα, να εμπιστευτώ την κυβέρνηση;).

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...