Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ετοίμαζαν (;) χτύπημα

Μέλη της «DHKP-C» οι Κούρδοι στο πλωτό οπλοστάσιο στη Χίο – Οι συλλήψεις, η «γιάφκα», οι έρευνες για τη διαδρομή του πολεμικού υλικού

Στο συμπέρασμα ότι οι τρεις Ελληνες που συνελήφθησαν στη Χίο -οι δύο που επέβαιναν στο φουσκωτό με τα όπλα και ο 51χρονος που βρέθηκε στο λιμάνι του νησιού- γνώριζαν ποιους και τι μετέφεραν έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση μεταφοράς όπλων στην Τουρκία για λογαριασμό της χαρακτηριζόμενης από την τουρκική κυβέρνηση τρομοκρατικής κουρδικής οργάνωσης «DHKP-C». Μια υπόθεση για την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος!

Από τις έρευνες προέκυψε πως τον περασμένο Ιούνιο οι ίδιοι τρεις Ελληνες έκαναν το αντίστροφο δρομολόγιο, από τα τουρκικά παράλια προς το νησί της Μυτιλήνης, μεταφέροντας Τούρκους για τους οποίους δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν ποιοι ήταν και τι ήθελαν να κάνουν στην Ελλάδα. Οι Ελληνες που συνελήφθησαν στο φουσκωτό μεταξύ Χίου και Οινούσας είχαν αναχωρήσει μαζί με τους δύο Κούρδους στις 26 Ιουλίου από τον Πειραιά με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Το χτύπημα

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο τελικός προορισμός των δύο Κούρδων που μετέφεραν τα όπλα ήταν τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα η περιοχή του Καραντουρούμ στη Σμύρνη, όπου πιθανότατα βρισκόταν και ο στόχος τους. Σε αυτή την εκτίμηση προβαίνουν έπειτα από ένα σημαντικό εύρημα που έχουν στα χέρια τους, μετά την έρευνα που έκαναν στο διαμέρισμα της οδού Τζαβέλα, στα Εξάρχεια. Εκεί, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί βρήκαν μια εκτύπωση ψηφιακού χάρτη, στην οποία απεικονίζεται η παράκτια περιοχή της Τουρκίας στο Καραντουρούμ, με ενσωματωμένες αριθμητικές συντεταγμένες. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν φωτογραφίες με σημειωμένες παράλιες περιοχές της Τουρκίας, άγνωστες στις ελληνικές αρχές…6h8552fg7445g

Ο Μπιμπέρ

Οι αστυνομικοί αποφεύγουν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς σχεδίαζαν οι επιβάτες του φουσκωτού με τα όπλα. Ωστόσο ένας από τους Κούρδους που συνελήφθησαν κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης «DHKP-C», καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τουρκικές Αρχές τον θεωρούν έναν από τους αρχηγούς του ένοπλου τμήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τον Χασάν Μπιμπέρ, ο οποίος κατηγορείται στην Τουρκία για την επίθεση με χειροβομβίδες που είχε πραγματοποιηθεί από το «DHKP-C» στο υπουργείο Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας τον Μάρτιο του 2011. Πέρυσι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό, επειδή διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει πως ο Μπιμπέρ μπαινόβγαινε στην Ελλάδα και συναντιόταν με άλλους Τούρκους και Κούρδους που δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν σχέση με το «DHKP-C».

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση αποδίδεται και στον δεύτερο Κούρδο που συνελήφθη στο φουσκωτό, καθώς, όπως λέει η Αστυνομία, φέρεται ως ο άνθρωπος που αναλάμβανε να βρει τους τρόπους χρηματοδότησης της οργάνωσης. Το 2010 είχε συλληφθεί στη Γερμανία, κατηγορούμενος για παράνομη χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και είχε καταδικαστεί σε 10ετή ποινή φυλάκισης. Ομως το 2012 είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε και τελικά βρέθηκε ανοιχτά της Χίου να μεταφέρει όπλα στην Τουρκία.

Τέλος, ένας 48χρονος Κούρδος που συνελήφθη σε διαμέρισμα της οδού Τζαβέλα στα Εξάρχεια και επέδειξε στους Ελληνες αστυνομικούς γαλλικό διαβατήριο, αποδείχθηκε -μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ- πως είναι και αυτός μέλος του «DHKP-C» και καταζητείται από τη Γαλλία με διεθνές ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας σε γαλλικό έδαφος. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι πως το διαβατήριο που είχε στην κατοχή του ανήκει στον Γάλλο στρατιωτικό ακόλουθο στην Ελλάδα και είχε κλαπεί τον Απρίλιο του 2013 μέσα από το αυτοκίνητο του διπλωμάτη στο κέντρο της Αθήνας!

Ο Τούρκος στο διαμέρισμα του Ελληνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51χρονο Ελληνα στο φουσκωτό, βρήκαν στην κατοχή του ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για την παραχώρηση του σκάφους από τον Τούρκο ιδιοκτήτη στον Ελληνα. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν τα πάντα γύρω από τον Τούρκο ιδιοκτήτη του σκάφους και διαπίστωσαν από τα τερματικά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης πως ζει τα τελευταία χρόνια νόμιμα στη χώρα μας. Ωστόσο δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστούν τα ίχνη του. «Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε!» ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση αξιωματικού που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών σε ερώτηση της «Espresso».

Ομως τα περίεργα δεν σταματούν εδώ. Οταν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πήγαν στο διαμέρισμα του 51χρονου Ελληνα στον Αγιο Δημήτριο, βρήκαν στο εσωτερικό του έναν Τούρκο υπήκοο που είχε εισέλθει νόμιμα στη χώρα μας με κανονικό διαβατήριο. Ετσι δεν προέκυψε τίποτε εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...