Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ο μάρτυρας-κλειδί και η… γυναίκα

Πού οδηγούν οι πρώτες καταθέσεις για τη βόμβα στην εταιρεία ταχυμεταφορών.

Μια σημαντική μαρτυρία για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής ο οποίος είδε δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να σταματούν το βράδυ της Κυριακής, όταν σημειώθηκε το χτύπημα, έξω από την πόρτα της εταιρείας στην οδό Αστυδάμαντος 71 και ο ένας από αυτούς να τοποθετεί στο σημείο αντικείμενο. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τη σκηνή αυτή να εκτυλίσσεται γύρω στις 10.00 το βράδυ. Σύμφωνα με  πληροφορίες της «Espresso», η τρομοκρατική -όπως όλα δείχνουν- επίθεση έχει και «άρωμα γυναίκας», καθώς η μαρτυρία στην αστυνομία κάνει λόγο και για τον σωματότυπο ενός από τους αναβάτες της μοτοσικλέτας, που όπως τονίζει ο κάτοικος της περιοχής: «Εμοιαζε με γυναίκα νεαρής ηλικίας». Και τα δύο άτομα που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα πάντως είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, καθώς φορούσαν κράνη. Παράλληλα, στην περιοχή δεν υπάρχουν κάμερες, ιδιωτικές ή της αστυνομίας, με συνέπεια η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική να μην έχουν στα χέρια τους κάποιο επιπλέον στοιχείο για τη βομβιστική επίθεση, παρά μόνο τη μαρτυρία του κατοίκου. Στην επίθεση στο Παγκράτι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ένα μασούρι δυναμίτιδας (συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδας), η οποία πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι. Μάλιστα, τρία στενά πιο πέρα από το σημείο της επίθεσης βρίσκεται το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ενώ στα εκατό μέτρα στην αμέσως επόμενη παράλληλη της Αστυδάμαντος είναι η οδός Πρατίνου στην οποία βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στην Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τις έρευνες (έχοντας όμως στενή συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική, η οποία ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών) κάνουν λόγο για τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Από τους αστυνομικούς εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης δεν αποχώρησαν άμεσα από το σημείο, αλλά περίμεναν σε απόσταση ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρξει κάποια απροσδόκητη εξέλιξη, όπως τραυματισμός περαστικού πολίτη. Οπως λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: «Πρόκειται για τυφλό χτύπημα και, πραγματικά, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα». Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής, καθώς πολλά τζάμια σε διαμερίσματα έσπασαν, ενώ οι ζημιές στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών είναι μεγάλες.   

Χτύπημα αντεκδίκησης για τις συλλήψεις των «Πυρήνων»

Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφει τις υποψίες της στα ασύλληπτα μέλη του πυρήνα  «Αντάρτικου Πόλης» που πραγματοποίησαν τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης. Πρόκειται για δύο νεαρούς φοιτητές των οποίων τα στοιχεία έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός πως ένας από τους συλληφθέντες είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή του Παγκρατίου, το οποίο χρησιμοποιούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από την αστυνομία κάνουν λόγο για «ενέργεια αντεκδίκησης». Στη συγκεκριμένη εταιρεία τον Νοέμβριο του 2010 δύο μέλη της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν ταχυδρομήσει τέσσερα δέματα παγιδευμένα με βόμβες, με παραλήπτες Ελληνες και Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και ξένες πρεσβείες στην Αθήνα. Τότε ένας από τους φακέλους είχε εκραγεί μέσα στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο Γεράσιμος Τσάκαλος και ο Παναγιώτης Αργυρού, μέλη της «Συνομωσίας». Την ίδια εποχή είχε ξεκινήσει ο δεύτερος μεγάλος γύρος συλλήψεων μελών της οργάνωσης. Εκείνη την περίοδο η «Συνωμοσία» είχε αναλάβει την ευθύνη για τα τρομοδέματα, με προκήρυξή της, και είχε αφιερώσει μία ολόκληρη παράγραφο στον ρόλο που είχε παίξει στη σύλληψη των δύο συντρόφων τους ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, αλλά και η υπάλληλος που παρέλαβε τα δέματα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...