Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Η ελληνική ναυτιλία σε πρώτο… πλάνο!

Αυστραλιανό συνεργείο πραγματοποιεί (με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού) γυρίσματα για ντοκιμαντέρ στη χώρα μας με στόχο την προβολή της.

Αυστραλοί ετοιμάζουν ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία και τους Ελληνες ναυτικούς με σκοπό την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη χώρα μας αυστραλιανό συνεργείο, ενώ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στις Οινούσσες, ένα από τα έξι νησιά που θα παρουσιαστούν στον κύκλο των επεισοδίων που θα προβληθούν.

Η εκπομπή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Greek Seadogs» (Ελληνες θαλασσόλυκοι) έχει την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και προβλέπεται να μεταδοθεί σε συνδρομητικά κανάλια και τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά. Η ιδέα για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ανήκει στον Αυστραλό επιχειρηματία Πίτερ Πεντζ, ο οποίος περνάει όλα τα καλοκαίρια του στα ελληνικά νησιά, δηλώνει ερωτευμένος με το γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά κυρίως θαυμάζει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει τη συγκεκριμένη δουλειά αφιερωμένη στους καπετάνιους, τους ναυτικούς και τους ψαράδες της Ελλάδας. Μάλιστα πριν από επτά χρόνια ο επιχειρηματίας πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να οργώσει τις ελληνικές θάλασσες. Η ιστιοπλοΐα τον έφερε κοντά στον ναυτικό κόσμο της χώρας μας, από τους κυβερνήτες των μεγάλων φέρι έως τους απλούς βαρκάρηδες των νησιών, που τον καλωσόρισαν στα σκάφη τους και στις ζωές τους. Τώρα ο Πίτερ Πεντζ θέλει να ανταποδώσει την ελληνική φιλοξενία γυρίζοντας το ντοκιμαντέρ με στόχο να κάνει γνωστό τον κόσμο των Ελλήνων ναυτικών στο κοινό της Αυστραλίας, αλλά και να παρακινήσει περισσότερους συμπατριώτες του να επισκεφτούν την Ελλάδα. Φιλοδοξία του Πίτερ Πεντζ είναι, εκτός από την παρουσίαση της ζωής των «Ελλήνων θαλασσόλυκων», να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια υπέστη πλήγμα.

Παρουσιαστής των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ «Greek Seadogs» θα είναι ο Ελληνοαυστραλός Νίκος Ανδρόνικος. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο παρουσιαστής θα επισκεφτεί σκάφη κάθε τύπου, από μεγάλα πλοία της γραμμής και ταχύπλοα του Λιμενικού, έως παραδοσιακά καΐκια και θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» και να αναδείξει την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....