Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Στέκεται ξανά στα πόδια του ο Γρηγόρης!

Ο 17χρονος από τη Μυτιλήνη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, κατάφερε τελικά να περπατήσει έπειτα από την επέμβαση η οποία του προκάλεσε ημιπληγία.

Χαμόγελα για τον ανήλικο Γρηγόρη Παπαγιάννη από τη Μυτιλήνη, ο οποίος είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από τρεισήμισι μήνες, όταν έμεινε παράλυτος από την αριστερή πλευρά, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι. Ο 17χρονος μαθητής, που βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας και υποβάλλεται σε κινησιοθεραπείες, κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του και να περπατήσει -έστω και με δυσκολία- φέρνοντας δάκρυα χαράς στους γονείς του και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Ακόμη το βάδισμά του είναι ακανόνιστο και μέχρι στιγμής δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του, στην αποκατάσταση του οποίου έχουν πλέον ρίξει το βάρος οι κινησιοθεραπευτές, αφού εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.6h98h85j9

Ημιπληγία

Ο νεαρός υπέστη ημιπληγία όταν κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για την αφαίρεση αιμαγγειώματος διαμέτρου 1,5 εκατοστού από το κεφάλι διαπιστώθηκε αναντιστοιχία της μαγνητικής τομογραφίας με την πραγματική κατάσταση του ασθενούς. Δηλαδή, το αποτέλεσμα της μαγνητικής έδειχνε μικρότερο αιμαγγείωμα από αυτό που υπήρχε στο κεφάλι του 17χρονου, με συνέπεια ο νευροχειρουργός, βλέποντας την πραγματική διάστασή του, να διακόψει το χειρουργείο, αφού ο πλοηγός αδυνατούσε να τον καθοδηγήσει.

Οπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος είχε εκ γενετής ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι, το οποίο ανακάλυψαν τυχαία πριν από λίγους μήνες οι γονείς του. Αμέσως τον πήγαν στην Αθήνα για να τον εξετάσουν ειδικοί γιατροί, οι οποίοι τους συμβούλεψαν να προχωρήσουν σε άμεση αφαίρεση του αιμαγγειώματος, αφού υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του γιου τους. Ετσι πήραν την απόφαση η λεπτή χειρουργική επέμβαση να γίνει στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Με αγωγή

Για την ώρα έχει αναβληθεί η αφαίρεση του αιμαγγειώματος, γεγονός που σημαίνει ότι ο ασθενής λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για την καταστολή των κρίσεων που προκαλεί στον εγκέφαλό του. Η οικογένεια του Γρηγόρη, εξάλλου, έχει στείλει τις μαγνητικές τομογραφίες στις οποίες έχει υποβληθεί στο Ινστιτούτο του Ανόβερο στη Γερμανία που έχει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση προβλημάτων του εγκεφάλου, καθώς και σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένει τις γνωματεύσεις των ειδικών.

Εκκληση για ενίσχυση

Ανθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια του παιδιού απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να τους βοηθήσει όπως μπορεί οικονομικά, αφού οι γονείς του δεν έχουν ζητήσει από κανέναν χρηματική ενίσχυση. Αυτόν τον καιρό εκκρεμεί συμβολική οικονομική υποστήριξη της οικογένειας Παπαγιάννη από την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, έπειτα από τη δέσμευση (πριν από λίγες εβδομάδες) του προέδρου της Σταύρου Ψαρρόπουλου ότι θα βοηθήσουν όπως μπορούν την οικογένεια του Γρηγόρη. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η Εκκλησία, απλοί πολίτες και οι συμμαθητές του από το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης βοήθησαν με ό,τι είχαν προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του παιδιού που δίνει αυτήν τη δύσκολη μάχη.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...