Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η βαλίτσα έκρυβε βουντού ηρωίνης

Χειροπέδες σε 56χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» που προσπάθησε να περάσει τα ναρκωτικά προερχόμενη από την Κένυα.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε ολόκληρα κιλά καθαρή ηρωίνη έκρυβε σε διπλό πάτο βαλίτσας μια 56χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Πρόκειται για μια τοξικομανή, την οποία είχε «στρατολογήσει» η νιγηριανή μαφία, προκειμένου να παραλάβει τα ναρκωτικά από την Κένυα. Τώρα αρνείται να πει πού θα παρέδιδε την ηρωίνη, καθώς ισχυρίζεται ότι της έκαναν… βουντού και φοβάται ότι θα πεθάνουν η ίδια και οι γονείς της!

Ο τρόμος των «μαύρων θεών» του βουντού κλείνει ερμητικά το στόμα της γυναίκας που έγινε «βαποράκι» των Αφρικανών εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας με καθαρή ηρωίνη και κοκαΐνη. Ενώ θα μπορούσε να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου αποκαλύπτοντας τον παραλήπτη των ναρκωτικών, προτίμησε να μην πει το παραμικρό στους αστυνομικούς της Δίωξης, με την αιτιολογία ότι οι «εργοδότες» της της έχουν κάνει βουντού και θα πάθουν κακό η ίδια και η οικογένειά της! Ετσι, προτίμησε να τα πάρει όλα πάνω της και πλέον κατηγορείται για εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία ηρωίνης, σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση αποδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πώς η νιγηριανή μαφία έχει απλώσει την επιρροή της και σε Ελληνες χρήστες ναρκωτικών, τους οποίους απειλεί με… βουντού προκειμένου να τους μετατρέπει σε πειθήνια όργανά της. Ακριβώς όπως έκανε κατά το παρελθόν σε κοπέλες από τη Μαύρη Ηπειρο, τις οποίες -όπως είχε αποκαλύψει το 2008 με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Espresso»- οι κακοποιοί εξανάγκαζαν να εκδίδονται στα αθηναϊκά πεζοδρόμια, επίσης με την απειλή της κατάρας του… μάγου της φυλής.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες πως η νιγηριανή μαφία, που εδώ και χρόνια έχει απλώσει τα δίχτυα της στην Αθήνα, κανόνιζε μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην Ελλάδα μέσω Ναϊρόμπι. Ολες αυτές τις μέρες είχαν πιάσει τα «πόστα» στο αεροδρόμιο και περίμεναν μια συγκεκριμένη πτήση. Οταν το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση Ναϊρόμπι – Ντόχα – Αθήνα τροχοδρόμησε στο «Ελ. Βενιζέλος», οι αστυνομικοί περίμεναν υπομονετικά να δουν τους επιβάτες. Σχεδόν αμέσως τους έκανε εντύπωση μια 56χρονη Ελληνίδα που κρατούσε μια μεγάλη μαύρη βαλίτσα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κυρία είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ατόμου που είναι εθισμένο στη χρήση ηρωίνης. Διακριτικά, οι αστυνομικοί τής ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε μια αίθουσα του αεροδρομίου, όπου πραγματοποίησαν έλεγχο στις αποσκευές της. Στον διπλό πάτο της μεγάλης μαύρης βαλίτσας βρήκαν τα περίπου πέντε κιλά καθαρή ηρωίνη.

«Βαποράκι» Αφρικανών διακινητών

Οπως προέκυψε από την προανάκριση, η 56χρονη, που είναι χρήστης ηρωίνης, είχε «στρατολογηθεί» στην Αθήνα από Αφρικανούς διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι την εξανάγκασαν να μετατραπεί σε «βαποράκι» τους, με την απειλή πως είναι μάγοι και της έχουν κάνει βουντού. Κάτω από τις απειλές, αλλά και λόγω της εξάρτησής της από την ηρωίνη, η 56χρονη δέχτηκε να ταξιδέψει μέχρι το Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου θα συναντούσε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο της μαφίας. Πράγματι, η γυναίκα έφτασε στην πολύβουη πρωτεύουσα της Κένυας και κατέλυσε στο ξενοδοχείο όπου είχε κλείσει δωμάτιο για την ίδια η αφρικανική μαφία. Μέσα σε 24 ώρες επικοινώνησε μαζί της ο σύνδεσμός της και συναντήθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου της παρέδωσε τη μαύρη βαλίτσα με τον διπλό πάτο, που περιείχε την καθαρή ηρωίνη. Βέβαια, η 56χρονη συνελήφθη στην Ελλάδα και πλέον θα έρθει αντιμέτωπη όχι με τον… μάγο από τη Νιγηρία, αλλά με την ελληνική Δικαιοσύνη!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...