Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Υψηλές προσδοκίες

Ο Ομπάμα και οι άλλοι υποδέχονται σήμερα τον Σαμαρά στον Λευκό Οίκο.

Αναβαθμίζεται η σημερινή πολυσυζητημένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. Η ελληνική αποστολή φτάνοντας στην Ουάσινγκτον ενημερώθηκε από τις διπλωματικές υπηρεσίες του πλανητάρχη ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όταν η κουβέντα με τον Ομπάμα έρθει στο κομμάτι της οικονομίας και των ενεργειακών ζητημάτων, το «παρών» θα δώσουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου (πριν από είκοσι μέρες είχε επισκεφθεί εκτάκτως την Αθήνα), η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σούζαν Ράις, καθώς επίσης και η σύμβουλος διεθνούς οικονομίας Καρολάιν Ατκινσον που κατά το παρελθόν θήτευσε στο ΔΝΤ. Παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου κρίνουν ως ιδιαίτερα θετική αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει το ενδιαφέρον της υπερδύναμης για την ελληνική οικονομία, η οποία μπορεί να είναι μικρή σε μέγεθος, αλλά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης επηρεάζει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και κατά συνέπεια και τις Ηνωμένες Πολιτείες που ευελπιστούν σε μια νέα εποχή ανάκαμψης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 το μεσημέρι (10.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει 55 λεπτά. Σε αυτά οι Αμερικανοί είναι τυπικοί. Δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, αλλά ο κ. Σαμαράς είναι πολύ πιθανόν να κάνει κάποιες δηλώσεις προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τα όσα διαμείφθηκαν. Αυτό που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση είναι μια θετική δήλωση από τον πλανητάρχη για την πορεία της χώρας μας, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει άρδην προς το θετικότερο το κλίμα και να προσελκύσει επενδύσεις. Πριν από τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί αυτή με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, όπου και θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στο Κυπριακό, στη Συρία, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς επίσης και η κινητικότητα στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Χθες ο κ. Σαμαράς μετέβη στη Νέα Υόρκη για μια σειρά από πολύ σημαντικές δραστηριότητες. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι ότι είδε τους επικεφαλής των δεκαοκτώ ισχυρότερων επιχειρηματικών ομίλων (funds), που όλοι μαζί διαχειρίζονται πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια! Τους εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επενδύσουν στη χώρα μας, η οποία μετατρέπεται σε μια αναδυόμενη αγορά. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης νωρίτερα κλειστή συνάντηση με το εκδοτικό επιτελείο της εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ» που τη Δευτέρα πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...