Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ενα ημερολόγιο σε σκίτσα!

Ο Βρετανός υπάλληλος της αστυνομίας ζωγραφίζει κάθε μέρα του χρόνου στιγμιότυπα της οικογενειακής ζωής με πρωταγωνιστή τον εξάχρονο γιο του, Τζακ!

7d85f97e1Κάποιοι κρατούν ημερολόγιο, κάποιοι άλλοι τραβούν φωτογραφίες προκειμένου να απαθανατίσουν στιγμές από τη ζωή των αγαπημένων τους προσώπων. Ο Κρις Γουντ όμως προτιμά κάθε βράδυ να σχεδιάζει ένα αστείο σκίτσο που αφορά την οικογενειακή του ζωή. Φυσικά, βασικός πρωταγωνιστής είναι ο εξάχρονος γιος του, Τζακ. Ετσι η οικογένεια έχει το προσωπικό της καλλιτεχνικό ημερολόγιο. Ο Βρετανός δημόσιος υπάλληλος ξεκίνησε να φτιάχνει τα σκίτσα του, τα οποία όπως και τα κόμικς έχουν από κάτω λεζάντα, από την 1η Ιανουαρίου, όταν απέκτησε ένα νέο μπλοκ σχεδίου. Είχε αποφασίσει πως για έναν χρόνο θα κάνει καθημερινά ένα σκίτσο. Με μολύβι κι ακρυλικά χρώματα σχεδιάζει στο μπλοκ του τον Τζακ. Τον ζωγράφισε την ημέρα που του έπεσε το πρώτο δόντι, μια άλλη που πήγαν στο σινεμά, φυσικά τις ημέρες των γενεθλίων των μελών της οικογένειας, στην εκδρομή στην παραλία ή στο παιχνίδι στη θάλασσα.

Δειλά-δειλά άρχισε να ανεβάζει τα σκίτσα του στο Διαδίκτυο, για να διαπιστώσει πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά στον λογαριασμό του στο Facebook για να δουν την επόμενη δημιουργία. Αν και δεν έχει σπουδάσει σχέδιο, ούτε έχει φοιτήσει σε σχολή Καλών Τεχνών, ο 42χρονος υπάλληλος της αστυνομίας λέει πως ανέκαθεν του άρεσε να ασχολείται με τα σκίτσα στον ελεύθερο χρόνο του.

Τώρα μάλιστα που ξεκίνησε καθημερινά να σκιτσάρει, φροντίζει να βρίσκει πάντοτε χρόνο, αφού το ημερολόγιο έχει 365 μέρες, όχι λιγότερες. «Η ζωγραφική είναι κάτι που το κάνω για χρόνια, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω σπουδές. Πριν από δύο χρόνια, στα 40ά μου γενέθλια, έκανα δώρο στον εαυτό μου μερικά μαθήματα κι έμαθα μερικά βασικά που δεν τα γνώριζα, όπως τη χρήση των χρωμάτων» λέει, εμφανώς περήφανος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Κι αφού όλα πήγαν καλά, οι φίλοι του τον ενθάρρυναν να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Ετσι έστησε τη δική του εταιρεία με αντικείμενο τα κινούμενα σχέδια, τα κόμικς, τις γελοιογραφίες και τα πορτρέτα για γάμους και πάρτι γενεθλίων.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...