Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στη «φάκα» πριν ανάψει τη φωτιά!

Υποπτος για εμπρησμούς κατά συρροή ο 60χρονος που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη με τα σύνεργα στο αυτοκίνητο.

Δηλώνει αθώος, αλλά δεν πείθει ο 60χρονος αυτοκινητιστής από το Καπανδρίτι, που συνελήφθη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, στο οποίο είχε μπιτόνια με βενζίνη και αρκετούς αναπτήρες. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκλημάτων Εμπρησμού, που τον έπιασαν… στα πράσα να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα, τον θεωρούν μεθοδικό και ιδιαίτερα ψύχραιμο και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από τις δύο καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Πάρνηθα, η πρώτη στις 20 Ιουλίου και η δεύτερη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε προσαχθεί ως ύποπτος και για άλλη πυρκαγιά στον Διόνυσο!595f55f832

Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον παράδρομο της εθνικής στο ύψος της Βαρυμπόμπης προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή το βράδυ της Τρίτης. Αναζητώντας τον οδηγό, τον βρήκαν στο βάθος ενός οικοπέδου όπου είχε μαζέψει ξερά χόρτα και κουκουνάρια, στα οποία ήδη είχε ρίξει βενζίνη! Στην ερώτηση των αστυνομικών τι έκανε μέσα στη νύχτα σε μια έρημη περιοχή, ο 60χρονος απάντησε πως βγήκε… βόλτα για να πάρει αέρα, επειδή αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα! Οταν ρωτήθηκε γιατί είχε γκρεμίσει την περίφραξη ανοίγοντας τρύπα από την οποία μπήκε στο πευκόφυτο οικόπεδο, απάντησε πως ήθελε να μαζέψει πέτρες για τον κήπο του! Ετοιμη δικαιολογία είχε και για το μπιτόνι με τη βενζίνη, που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του: «Το αυτοκίνητο είναι παλιό, έχει μια μικρή τρύπα στο ντεπόζιτο και χρειάζεται να συμπληρώνω βενζίνη για να μην ξεμένω… Δεν έχει πινακίδες γιατί το πήρα από παλιατζή σε χαμηλή τιμή»!

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν αμέσως χειροπέδες στον 60χρονο που διαμένει με την οικογένειά του στο Καπανδρίτι. Στην προανάκριση επανέλαβε τις ίδιες δικαιολογίες που δεν έγιναν όμως πιστευτές, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του με την κατηγορία του εμπρησμού. Ηδη οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τον «ξεψαχνίζουν» και σε σχέση με τις πρόσφατες φωτιές που ξέσπασαν στη Βαρυμπόμπη, καθώς η μεθοδολογία του εμπρησμού μοιάζει με αυτή του συλληφθέντος. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε προσαχθεί πριν από έναν μήνα για φωτιά στον Διόνυσο, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος. Προτού οδηγηθεί στον εισαγγελέα, που του απάγγειλε κατηγορία για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος, ο 60χρονος επικαλέστηκε λόγους υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Στατιστικά…

Μία στις δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές που ξεσπούν οφείλεται σε εμπρησμό και ο αριθμός των συλλήψεων γι’ αυτές παρουσιάζει αύξηση 57%, σε σχέση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια! Κι αυτό παρ’ ότι ο αριθμός των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν έως το τέλος Ιουνίου είναι ο μικρότερος από το 2009! Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Πυροσβεστικό Σώμα, το 2012 συνελήφθησαν για εμπρησμό 277 άτομα, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση. Φέτος, και ενώ η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί, ήδη έχουν προσαχθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου 248 άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού! Το 2012 το ποσοστό των εμπρησμών από πρόθεση έφτασε το 48,2%, ενώ στους πρώτους επτά μήνες του 2013 έχει ήδη φτάσει στο 47,8%.Το 2012 ξέσπασαν συνολικά 6.434 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ φέτος έως τον Ιούλιο 3.622.8h7744h9

Φράγματα στα δάση έστησαν από χθες Αστυνομία και Πυροσβεστική

Σε «άβατο» μετατρέπονται τα ελληνικά δάση, εξαιτίας της δράσης των εμπρηστών! Αστυνομικοί, περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα και πλαστικά φράγματα είναι τα «όπλα» των Αρχών απέναντι στους ασυνείδητους που -με τη βοήθεια του ανέμου- βρίσκουν την ευκαιρία ώστε να κατακάψουν ακόμη και τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου των πόλεων. Μάλιστα, από χθες το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή ένα μέτρο που τα προηγούμενα χρόνια είχε ατονίσει, η απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση. Στην Αττική ιδιαίτερα, το μέτρο είχε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που σάρωναν την πρωτεύουσα από το πρωί, με ένταση που έφτανε ακόμη και τα 7 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό, από τις πρώτες πρωινές ώρες περιπολικά της Τροχαίας και της Αμεσης Δράσης -σε πολλές περιπτώσεις συνοδευόμενα και από υδροφόρα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος- είχαν πάρει θέση στις εισόδους των περιαστικών δασών σε Υμηττό, Πάρνηθα και Πεντέλη. Οι αστυνομικοί είχαν κλείσει τον δρόμο με φράγματα, ενώ στην «καρδιά» του δάσους εκπαιδευμένα στελέχη της ειδικής ομάδας περιπολιών που φέρει την ονομασία «Ηφαιστος» περιπολούσαν με τις εντούρο μοτοσικλέτες τους, εξοπλισμένοι με πυροσβεστήρες με επιβραδυντικό υγρό, ώστε όταν δουν τη φωτιά να επέμβουν άμεσα. Πάντως, όσοι πολίτες δεν είχαν ενημερωθεί, δοκίμασαν μια μικρή έκπληξη όταν θέλησαν μέσα στη ζέστη να κάνουν μια δροσιστική βόλτα, αλλά συνάντησαν αστυνομικούς που τους ενημέρωσαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών στα δάση.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...