Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Ο Βενιζέλος… μοιράζει τώρα θέσεις εργασίας!

Το σχέδιο με το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται δουλειά σε 700.000 άτομα, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάσχεση της ανεργίας έστειλε στην τρόικα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο υπόσχεται 700.000  θέσεις εργασίας, που θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας το «μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμά του», επισήμανε ότι υπάρχουν 400.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς άλλους πόρους, στοιχείο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ετσι, ο πρόεδρος ανέλαβε δράση και με ένα σχέδιο έξι – εφτά σελίδων υπόσχεται να βρει συνολικά 700.000 θέσεις εργασίας. Ειδικότερα, αυτό αφορά τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που απειλούνται,100.000 θέσεις (προσωρινής) εργασίας μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αυτεπιστασία και στην κοινωνική εργασία, 20.000 θέσεις σε συνεταιριστικές εταιρείες κοινωνικής οικονομίας και 80.000 θέσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους ανθρώπους, που πρέπει να μπούνε με εφόδια στην αγορά εργασίας, όπως διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, «που τον έχουμε μετρήσει ευρώ-ευρώ», είναι 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 750 εκατ. προέρχονται από τους πόρους του ΕΣΠΑ (που πρέπει να μεταφερθούν από άλλα προγράμματα στο Κοινωνικό Ταμείο), 400 εκατ. υπάρχουν διαθέσιμα στο ΛΑΕΚ και 150 εκατ. μπορούν να βρεθούν από τον αλληλόχρεο λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Η ανεργία πλήττει το 1/3 περίπου του ενεργού πληθυσμού και έχει επεκταθεί πέρα από τις παραδοσιακές ομάδες (νέοι, γυναίκες) σε «νέες ομάδες», ιδιαίτερα σε άνδρες και γυναίκες που είναι αρχηγοί οικογενειών και βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία των 30-55 ετών.

Η μείωση εισοδημάτων, μισθών και κοινωνικών μεταβιβάσεων έχει ως συνέπεια την αδυναμία της παραδοσιακής οικογένειας να στηρίξει τα μέλη της.

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν την εφιαλτική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αφού 1,3 περίπου εκατομμύρια άτομα ζουν σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργάζεται κανένας ενήλικας.

Το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είναι δομημένο πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες, ήτοι: 1. Ενίσχυση της απασχόλησης, με δημιουργία νέων προσωρινών θέσεων εργασίας για μικρά έργα, κοινωφελείς σκοπούς και υπηρεσίες. 2. Διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και ενίσχυση των προγραμμάτων επανακατάρτισης. 3.  Ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας ως τρίτος πυλώνας της οικονομίας. 4. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους ηλικίας μέχρι 32 ετών.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...