Το σχέδιο Helios-Hellas2 από τον όμιλο Μπίμπα

Παρουσιάστηκε η τεχνολογία για το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο.

Τις εντυπώσεις έκλεψε στο 2ο στρατηγικό συνέδριο για τον κλάδο της ενέργειας «Επενδύσεις στην Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη 2013» η παρουσίαση της τεχνολογίας, με την οποία θα λειτουργεί το ηλιοθερμικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων Helios-Hellas2 στην περιοχή του Αυλώνα.

Στην ομιλία της στο συνέδριο η αντιπρόεδρος του ομίλου Mpimpas Investing Group Μαριλένα Μανιουδάκη εξήγησε πως η τεχνολογία και ο ήλιος μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση του περιβάλλοντος. «Ο όμιλος Μπίμπας είναι ένας ενεργειακός όμιλος επενδύσεων και συμμετοχών με έμφαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Η εξέλιξη είναι η ηλιοθερμία, την οποία ακράδαντα πιστεύουμε. Η εφαρμογή και ανάπτυξή της θα συμβάλει στην ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας με τρόπο περιβαλλοντικά φιλικό και αξιόπιστο. Το παρόν και το μέλλον αυτής της τεχνολογίας εμείς το διευρύνουμε και το αναδεικνύουμε. Η επένδυσή μας στην ηλιοθερμία προτάσσει την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιοθερμικού πάρκου της χώρας μας, ισχύος 100.000 kw, το Hellios-Hellas2, Μπίμπας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» τόνισε η αντιπρόεδρος του ομίλου και πρόσθεσε: «Το έργο πραγματοποιείται μ’ ένα νέο, καινοτόμο σύστημα συγχρηματοδότησης, χωρίς τραπεζικό δανεισμό, με χρηματοδότηση του 51% από τον όμιλό μας και το υπόλοιπο 49% από ιδιώτες επενδυτές, Ελληνες και ξένους». Καταλήγοντας η κυρία Μανιουδάκη παρέθεσε τα οφέλη του έργου γενικότερα για τη χώρα και ειδικότερα για την τοπική κοινωνία: «Νέες θέσεις εργασίας, έσοδα από τα ανταποδοτικά οφέλη, δυνατότητα αξιοποίησης μη καλλιεργήσιμων εκτάσεων, δημιουργία θεματικών πάρκων, τουριστική αναβάθμιση της πατρίδας μας».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» με τη συμμετοχή εταιρειών-κολοσσών (όπως οι J&P Αβαξ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ, Asprofos, ΔΕΣΦΑ), ενώ διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), σε συνεργασία με την Boussias Communications.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ
ΦΩΤ.:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ