Ο «Σταύρος» το τσακάλι ζει υγιής και ελεύθερος ξανά στην άγρια φύση!

Ο «Σταύρος» ζει πια ελεύθερος εκεί όπου ανήκει, στην άγρια φύση! Ο λόγος για το μικρό τσακάλι που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα σε ηλικία μόλις δύο μηνών και διασώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Δράσης για την Αγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης των Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Παρά τις αρχικά δυσοίωνες προβλέψεις, κατάφερε με εντατική φροντίδα να ανακάμψει και να ξεπεράσει τα πολύ σοβαρά πολλαπλά κατάγματα και στα τέσσερα πόδια του. Ο «Σταύρος», όπως ονόμασαν το τσακαλάκι οι διασώστες του, ήταν πολύ χαρούμενος που μπόρεσε να περπατήσει και να τρέξει ξανά και το έδειχνε, ενθουσιασμένος που τα ποδαράκια του δεν στέκονται πλέον εμπόδιο στην κίνηση και στα παιχνίδια του.

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία αυτή ήταν η συμβολή του ΕΚΠΑΖ, στις εγκαταστάσεις του οποίου, στην Αίγινα, μεταφέρθηκε το ζώο προκειμένου να ακολουθήσει κατάλληλο πρόγραμμα επανένταξης. Ετσι, μετά την πολύμηνη περίοδο περίθαλψής του, το τσακάλι επανεντάχθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

Η επιχείρηση επιστροφής του τσακαλιού στο φυσικό του περιβάλλον συνοδεύτηκε με την τοποθέτηση ραδιοκολάρου από τους ερευνητές της «ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ», ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση των μετακινήσεών του την περίοδο αμέσως μετά την επανένταξή του.

Και ο «Σταύρος» όχι μόνο επιβίωσε, αλλά, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά, αφού πλέον υπάρχουν και οι πρώτες φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται να κινείται μαζί με ακόμη ένα τσακάλι, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για την επιτυχή επανένταξη και προσαρμογή του στο φυσικό του περιβάλλον.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ