Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Πρίγκιπας Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Παρά τις προσπάθειες το ζευγάρι οδηγήθηκε στην...

Για 14 χρόνια ο 55χρονος γοητευτικός δευτερότοκος γιος του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Σοκ για το εμπόριο με δέρματα λύκων made in Greece

Φωτογραφίες-σοκ από το Reuters, αλλά οι ειδικοί εξηγούν ότι δεν είναι δύνατον να είναι όλα από τη χώρα μας.

Διεθνής σάλος προκλήθηκε χθες με στόχο τη χώρα μας, όταν το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών που προκαλούν σοκ, καθώς έχουν καταγραφεί 645 δέρματα άγριων λύκων, που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο του Πεκίνου και είχαν σταλεί από την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο όμως είναι απίθανο!

Το λαθραίο εμπόρευμα που εντοπίστηκε από τις κινεζικές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου ήταν τεράστιο σε όγκο και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου χρειάστηκαν ολόκληρη αποθήκη προκειμένου να το εκθέσουν και να το επεξεργαστούν. Την ίδια στιγμή, φιλόζωοι από κάθε γωνιά του πλανήτη θεώρησαν πως πρόκειται για λύκους που είχαν θανατωθεί στην Ελλάδα από λαθροθήρες.

Μιλώντας ωστόσο στην «Espresso», ο Θάνος Τράγος, βιολόγος της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ», απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο αριθμός των δερμάτων που βρέθηκαν είναι εξαιρετικά μεγάλος και είναι σχεδόν απίθανο να προέρχεται από τον ελληνικό πληθυσμό που στο σύνολό του αγγίζει τους 700 λύκους. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε θα μιλούσαμε για αφανισμό του είδους από την ελληνική επικράτεια και αυτό φυσικά δεν συμβαίνει, αφού είναι αδύνατον να σκοτωθούν όλοι οι λύκοι που ζουν στη χώρα, κυρίως για τεχνικούς λόγους. Αλλωστε κάτι τέτοιο θα γινόταν αμέσως αντιληπτό.

»Η αίσθησή μας είναι πως ορισμένα από αυτά τα δέρματα ανήκουν σε ελληνικούς λύκους, αλλά τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων. Ωστόσο από την έρευνα που θα ακολουθήσει πιθανόν να εντοπιστεί ο παραλήπτης και να πέσει φως στην υπόθεση. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε πως η διακίνηση προστατευόμενων ζώων απαγορεύεται από διεθνή συνθήκη».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων που έφερε στο φως τις φωτογραφίες με τα εκατοντάδες δέρματα άγριων λύκων, αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση, θα είναι η μεγαλύτερη  της τελευταίας δεκαετίας για τέτοιου είδους αδικήματα.

Σκότωναν ελάφια στη Ρόδο!

Την ίδια στιγμή, στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Ρόδου έπεσαν δύο ηλικιωμένοι λαθροθήρες που κυνηγούσαν συστηματικά τα προστατευόμενα ελάφια Dama-Dama που αποτελούν σήμα κατατεθέν του Νησιού των Ιπποτών.

Η παράνομη δράση των δύο αντρών, ηλικίας 70 και 82 ετών, έγινε γνωστή έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία, ενώ ύστερα από έρευνες στα σπίτια τους εντοπίστηκαν έντεκα κέρατα που ανήκουν στο είδος, το οποίο μάλιστα απειλείται με εξαφάνιση. Παράλληλα οι άντρες της αστυνομίας βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερις αυτοσχέδιες συρμάτινες κατασκευές που έστηναν οι λαθροθήρες για να παγιδεύουν τα άτυχα ελάφια, 100 φυσίγγια πολεμικού όπλου, 69 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, από τα οποία 28 αναγομωμένα, κάλυκες, σκάγια και ένα μηχανισμό που χρησιμοποιούνταν για την αναγόμωση φυσιγγίων.

Οι δύο αδίστακτοι λαθροθήρες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί θήρας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...