Η «Αθηνά» άναψε το φιτίλι!

Εκρηκτικές αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στο προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το σχέδιο «Αθηνά» έχει μετατρέψει την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους τοπικούς φορείς σε «καζάνι» που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Κάθε μέρα που περνά οι αντιδράσεις για το προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες μεγαλύτερες, καθώς οι κάτοικοι πολλών περιοχών φαίνονται αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα…

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας συνέχισαν και χθες την κατάληψη στα γραφεία της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, ενώ υπό κατάληψη τελούν και τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου από κατοίκους του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα, σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του, καθώς το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά των σχολών του ΤΕΙ Κρήτης σε Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο. Σήμερα οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου με μέλη επιτροπών αγώνα θα βρεθούν στην Αθήνα, όπως και εκπρόσωποι άλλων πόλεων της χώρας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά», καθώς θα γίνουν συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο.

Από νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησε στο Μεσολόγγι η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών κατά του σχεδίου «Αθηνά», ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε  συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη, στις 9.00, η κατάληψη της ΔΟΥ Μεσολογγίου, ενώ φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας. Σε συνεργασία με τους σπουδαστές θα πραγματοποιείται σταδιακό κλείσιμο της εθνικής οδού. Η απάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο προωθούμενο σχέδιο δεν σταματάει εδώ, καθώς οι φοιτητές του τμήματος Αλιείας – Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 8 Μαρτίου, αντιδρώντας στη μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Την ίδια στιγμή, απεργία πείνας άρχισε από τη Δευτέρα ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης. Στο μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής αντιδρώντας στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λιβαδειάς και τη συγχώνευσή του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τη διαφοροποίησή της για τον αριθμό των σχολών και τη διάρθρωσή τους εξέφρασε και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που συνήλθε χθες με κύριο θέμα την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας στο σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ