Πρεμιέρα στις 17 Μαΐου για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Την Παρασκευή 17 Μαΐου ξεκινά ο εξεταστικός Γολγοθάς των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα λήγουν την Τετάρτη 15 Μαΐου, ενώ δύο ημέρες αργότερα αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Την ίδια ημέρα ξεκινούν οι πανελλαδικές και για την ομάδα Β’ των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), ενώ οι εξετάσεις για την ομάδα Α’ θα αρχίσουν την Τρίτη 21/5.

Το κυρίως μέρος των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31/5 και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ την Παρασκευή 7/6. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι επαναληπτικές εξετάσεις, ενώ η εξέταση των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 15 έως και το Σάββατο 22/6.

Σε ό,τι αφορά τις απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας, για τη Γ’ τάξη των ημερήσιων και τη Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3/6 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδες Α’ και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10/6.

Τέλος, τον Απρίλιο θα λάβουν οι υποψήφιοι τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή τους μηχανογραφικού τους δελτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς ουσία η νέα κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Μάχη με τον φόβο που έχει φωλιάσει στην καρδιά και την...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ