Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα… καλά παιδιά του ελληνικού αθλητισμού

Ποιοι διάσημοι απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές και μπλέχτηκαν στα δίχτυα της Δικαιοσύνης.

Από τη λάμψη του αθλητισμού στα δίχτυα της Δικαιοσύνης… Υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη έχει ζήσει και ο ελληνικός αθλητισμός στο πέρασμα των χρόνων, με πολύ γνωστούς πρωταγωνιστές που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να μην αντιμετώπισαν βέβαια τις ίδιες κατηγορίες με τον Οσκαρ Πιστόριους, από το πιστόλι του οποίου σκοτώθηκε το μοντέλο και φίλη του Ρέβα Στίινκαμπ, ωστόσο είναι αλήθεια ότι τα ονόματά τους «κρεμάστηκαν» στα μανταλάκια των εφημερίδων, αποτελώντας συζήτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα ή διχάζοντας την κοινωνία. Το πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα είναι ο «φτερωτός γιατρός» Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παλιός πρωταθλητής του στίβου και από τους κορυφαίους στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’70, που βρίσκεται από τα μέσα στης εβδομάδας στις φυλακές Διαβατών με ισόβια ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Λούπου και γούνες

Γυρίζοντας όμως τον χρόνο πιο πίσω θα συναντήσουμε πολλά περιστατικά διασήμων του αθλητισμού, που απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής Ντάνουτ Λούπου (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Κόρινθος) δεν άφηνε τίποτε στα αποδυτήρια. Είχε στήσει ολόκληρη σπείρα, η οποία έκλεβε σπίτια ή καταστήματα, με ιδιαίτερη προτίμηση στα γουναρικά και τα στερεοφωνικά. Πιάστηκε στη φάκα τον Φεβρουάριο του 1991 σταματώντας τη δράση του.

Ο Μισούνοφ φυλακή

Ο Μιχάλης Μισούνοφ, πρώην μπασκετμπολίστας στη «χρυσή» εποχή του Αρη, συνελήφθη το φθινόπωρο του 2009 για παράνομη οπλοκατοχή κι έναν χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια. Τελικά πέρασε δύο χρόνια μέσα στη φυλακή και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε. Οι αδελφοί Θανάσης και Δημήτρης Μπιλής έπαιξαν μπάσκετ στη Δάφνη, αλλά έγιναν στο ευρύτερο κοινό γνωστοί όταν τα ονόματά τους βρέθηκαν ανάμεσα σε αυτά συμμορίας εκβιαστών-προστατών κέντρων διασκέδασης, που εξαρθρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Τάρπλεϊ και ναρκωτικά

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ρόι Τάρπλεϊ έγινε διάσημος αγωνιζόμενος στους Ντάλας Μάβερικς στο ΝΒΑ. Ηρθε στην Ελλάδα το 1991, εθισμένος στα ναρκωτικά, και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Αρχές προσπάθησαν να τον φέρουν στον ίσιο δρόμο. Τον Νοέμβριο του 1992 συνελήφθη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών, ο μπασκετμπολίστας του Ηρακλή Στιβ Μπαρτ, αλλά ξέμπλεξε και αυτός γρήγορα.

Ο Οτιτζι με ηρωίνη

Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπλέχτηκε με ναρκωτικά, πιο γνωστή είναι η περίπτωση του Νιγηριανού Αμαέκι Οτιτζι, ο οποίος συνελήφθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1993, όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή, επειδή κατείχε 26,5 γραμμάρια ακατέργαστη ινδική κάνναβη και ο ανακριτής είχε αποφασίσει τότε την προφυλάκισή του. Η δεύτερη φορά ήταν ως παίκτη του Ιωνικού, τον Ιανουάριο του 1997, μαζί με εννιά ακόμη Αφρικανούς φίλους του, που κατείχαν συνολικά 545 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένη σε σακούλες, έτοιμες προς εμπορία. Αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Χριστοδούλου συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο για εμπόριο ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 860 χάπια μεθαδόνης πάνω του και τον συνέλαβαν στα Ανω Λιόσια.

Παρέσυρε παπά

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς το 1992 παρέσυρε κατά λάθος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης έναν παπά που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο. Απαλλάχθηκε όμως γιατί δεν είχε ευθύνη για το δυστύχημα. Ο αστυφύλακας-ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Νίκος Μαριόλης περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 πυροβόλησε τη φίλη του και πέρασε δύο χρόνια μέσα στη φυλακή. Μπλεξίματα στη δεκαετία του ’60 είχε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Τάκης Λουκανίδης για τη σχέση του με την ανήλικη Γιόλα Βουτσινά και κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ για είκοσι μέρες κατόπιν καταγγελίας της μητέρας της. Στη δεκαετία επίσης του ’60 ο Λάκης Σοφιανός, επιθετικός του Παναθηναϊκού, δεν είχε καθόλου καλή φήμη και θεωρούνταν ένας από τους «σκληρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατέληξε στη συνέχεια στη φυλακή λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση κλοπών. Τον Αύγουστο του 1989 έγινε γνωστό το τραγικό τέλος που έδωσε ο ίδιος στη ζωή του προφυλακισμένος για ναρκωτικά στον Κορυδαλλό.

Η αποπλάνηση

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημιουργήθηκε μεγάλος σάλος με τον αμυντικό της ΑΕΚ Τάκη Καραγκιοζόπουλο, ο οποίος κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανήλικης την οποία παντρεύτηκε μερικά χρόνια αργότερα. Για πολλές μέρες όμως οι εφημερίδες της εποχής ασχολήθηκαν με την υπόθεση που έκανε τον Καραγκιοζόπουλο σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων.

Ιβιτς και Πετρουλάκη

Από τις ακραίες συμπεριφορές που πέρασαν στην ιστορία ήταν ο ξυλοδαρμός της Ελένης Πετρουλάκη από τον Ιλια Ιβιτς. Γνωστή γυμνάστρια που εμφανιζόταν καθημερινά στην τηλεόραση εκείνη, διάσημος άσος του ποδοσφαίρου εκείνος, έγιναν πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Σήμερα είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι με μια πολύ ευτυχισμένη (και πολύτεκνη) οικογένεια. Τέλος, μια άλλη ξεχωριστή περίπτωση ήταν ο άσος του μπάσκετ Ζάρκο Πάσπαλι ο οποίος το φθινόπωρο του ’96 κατηγορήθηκε από νεαρή κοπέλα, τη Ρέα Κώνστα, ότι την εγκατέλειψε με ένα παιδί, για το οποίο υποστήριζε ότι είναι δικό του.

Η φυλάκιση του Γιώργου Σιδέρη

Στις 6 Δεκεμβρίου του 1984, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κεραυνός» του υπουργείου Οικονομικών, ο Γιώργος Σιδέρης, ένας από τους κορυφαίους άσους του ελληνικού ποδοσφαίρου, μαζί με έναν συγγενή του και άλλους τέσσερις ιδιώτες κατηγορήθηκαν για λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος και παράνομη εισαγωγή χρυσού. Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου παρέμεινε κρατούμενος για περίπου τρεις μήνες. Τελικά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε με δικαστικό βούλευμα. Το 2007 ο Γιώργος Σιδέρης πυροβολήθηκε από τρεις ένοπλους κουκουλοφόρους, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας του. Ο Σιδέρης φαίνεται πως απέφυγε τον θανάσιμο τραυματισμό γιατί έστρεψε το σώμα του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...