Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το φάντασμα των Εξαρχείων

Τα «περίεργα» λάθη του γνωστού αντιεξουσιαστή που οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στην ανακάλυψη του οπλοστασίου μέσα στο νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Το «μονοπάτι», μέσω του οποίου φτάνουν τα όπλα στα χέρια των «ανταρτών πόλης» της νεοτρομοκρατίας στην Ελλάδα, ευελπιστεί πως έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την ανακάλυψη του οπλοστασίου στα Εξάρχεια. Για την υπόθεση αυτή, που είναι δυνατόν να οδηγήσει ακόμα και στην εξιχνίαση της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού τον  περασμένο Ιανουάριο, αναζητείται ο Παναγιώτης Ασπιώτης, γνωστός αντιεξουσιαστής και παλιός γνώριμος των Αρχών. Ο 35χρονος, ο οποίος αποκαλείται πλέον «το φάντασμα των Εξαρχείων», λόγω του… ταλέντου του να ξεγλιστράει από τις Αρχές, θεωρείται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ιδιαίτερα έμπειρος στον χώρο των αντιεξουσιαστών. Ο Ασπιώτης είχε παραλάβει το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα πυρομαχικά από εταιρεία ενοικίασης οχημάτων δίνοντας τα πραγματικά του στοιχεία. Η μαρτυρία μάλιστα του ιδιοκτήτη της εταιρείας προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα για τα «περίεργα» λάθη του έμπειρου 35χρονου, που έγιναν ουσιαστικά η αιτία να οδηγηθεί η Αντιτρομοκρατική στην ανακάλυψη του οπλοστασίου. Στην πραγματικότητα ήταν ο ίδιος που επέτρεψε να αποκαλυφθεί η υπόθεση, αφού -παραμένοντας άφαντος- οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του οπλοστασίου. Οσο για τον ίδιο, τα ίχνη του έχουν χαθεί και αναζητείται από τις Αρχές. Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, άνθρωπος-κλειδί στην αποκάλυψη της υπόθεσης και εκείνος που πρώτος αντίκρισε τα όπλα στο νοικιασμένο όχημα, ο Παναγιώτης Ασπιώτης είναι τακτικός πελάτης του εδώ και τρία χρόνια. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο καταζητούμενος πλέον αντιεξουσιαστής νοίκιασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο θα επέστρεφε στην εταιρεία το Σάββατο 9 Μαρτίου. «Η ημέρα της παράδοσης έφτασε, αλλά ο πελάτης δεν έδωσε σημεία ζωής. Αρχικά δεν έδωσα σημασία, αφού ήταν πάντα τυπικός. Ετσι περίμενα μέχρι το βράδυ και τηλεφώνησα στο κινητό του, χωρίς όμως ποτέ να λάβω απάντηση» εξηγεί στην «Espresso».

Οι μέρες περνούσαν και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων εξακολουθούσε να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τον Παναγιώτη Ασπιώτη. Τελικά το πρωί της περασμένης Τρίτης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον υπεύθυνο ιδιωτικού πάρκινγκ στην οδό Νοταρά, στα Εξάρχεια, ο οποίος του είπε πως το περασμένο Σάββατο ένα άτομο άφησε αυτοκίνητο που ανήκει στην εταιρεία του -τα στοιχεία της αναγράφονται σε αυτοκόλλητο που φέρει το όχημα- και δεν επέστρεψε να το πάρει. «Πήγα στο πάρκινγκ, πλήρωσα το ποσό των 45 ευρώ για τη στάθμευση και πήρα το αυτοκίνητο» λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, ο οποίος όταν έφτασε στην έδρα της επιχείρησής του, άνοιξε το πορτμπαγκάζ και έκπληκτος αντίκρισε το οπλοστάσιο. Ειδοποίησε την αστυνομία και σε ελάχιστο χρόνο στο σημείο έφτασε στο σημείο η Αντιτρομοκρατική. Ωστόσο εδώ τα πράγματα μπερδεύονται, καθώς η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίες οδήγησαν στην ανακάλυψη του αυτοκινήτου σε ιδιωτικό πάρκινγκ στα Εξάρχεια. Πρόκειται για μια υπόθεση με πολλά ερωτήματα, με βασικότερο όλων το πώς είναι δυνατόν ένας έμπειρος αντιεξουσιαστής να εγκαταλείψει σε ιδιωτικό πάρκινγκ όχημα γεμάτο όπλα, που το έχει νοικιάσει με την ταυτότητά του.

Ψάχνουν πίσω από το οπλοστάσιο την επίθεση στη Ν.Δ.

Τα δύο οπλοπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ, με κομμένα κοντάκια, οι 1.500 σφαίρες, οι τέσσερις γεμιστήρες και οι τέσσερις χειροβομβίδες που βρέθηκαν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ των Εξαρχείων βρίσκονται τώρα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται από τους ειδικούς. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έλεγαν χαρακτηριστικά πως ίσως πρόλαβαν κάποια ενέργεια – είτε τρομοκρατικό χτύπημα, είτε ληστεία για την ενίσχυση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου». Από την άλλη, η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρέθηκε μπροστά στη μετακόμιση κάποιας γιάφκας, η οποία για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο δεν ευοδώθηκε. Οι έρευνες που έγιναν πάντως στο διαμέρισμα της οδού Σκυλίτση στα Εξάρχεια, όπου διαμένει ο Παναγιώτης Ασπιώτης, αλλά και στο πατρικό του στην περιοχή της Νίκαιας, δεν έχουν δώσει πρόσθετα στοιχεία. Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά σε σχέση με το οπλοστάσιο των Εξαρχείων και ληστείες που έχουν γίνει για το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», τρομοκρατικές ενέργειες στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν όπλα Καλάσνικοφ, αλλά και την περίπτωση προμήθειας οπλισμού σε οργανώσεις αντάρτικου πόλης. Οπως μάλιστα τόνισε στην «Espresso» αξιωματικός της αστυνομίας, «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτά τα όπλα να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ., ακόμα και σε ληστείες με… άρωμα τρομοκρατίας». Το σίγουρο είναι ότι απαντήσεις θα δοθούν όταν και εφόσον εντοπιστεί και συλληφθεί ο γνωστός αντιεξουσιαστής.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


Γνώριμος στην ΕΛ.ΑΣ. από το 2005

Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ., ο Παναγιώτης Ασπιώτης είχε κατηγορηθεί το 2005 για συμμετοχή σε καταδρομική επίθεση εναντίον διμοιρίας των  ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη, όπου είχαν αρπάξει ασπίδες, δακρυγόνα και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Λίγες εβδομάδες έπειτα από αυτή την επίθεση ο 35χρονος είχε συλληφθεί στα Πατήσια μαζί με άλλον έναν σύντροφό του να προσπαθούν να ξεφορτωθούν τις ασπίδες σε κάδους απορριμμάτων. Ο εισαγγελέας τους είχε ασκήσει ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είκοσι απόπειρες ανθρωποκτονίας (όσοι ήταν οι αστυνομικοί που δέχτηκαν την επίθεση), έκρηξη κατ’ εξακολούθηση, κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή, κλοπή και άλλα αδικήματα. Ο Παναγιώτης Ασπιώτης προφυλακίστηκε και τελικά παραπέμφθηκε για διακεκριμένη οπλοκατοχή, αποφυλακίστηκε όμως μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Το 2007 «το Φάντασμα των Εξαρχείων» προφυλακίστηκε εκ νέου, αυτή τη φορά κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ληστεία (απόσπαση χρημάτων ταμείου στο Rockwave, στη Μαλακάσα) που είχε γίνει το 2005. Μετά από ολιγοήμερη κράτηση, εισαγγελέας και  ανακριτής αποφάσισαν την αποφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ποτέ δεν σταμάτησαν να έχουν υπ’ όψιν τους τον 35χρονο, καθώς εκτιμούσαν πως ίσως έχει κάποια σχέση με ομάδες εμπρηστών ή ακόμα και με ένοπλες οργανώσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...