Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Ψάχνοντας σε sex shop τις «50 αποχρώσεις του γκρι»

Τα βιβλία που έγιναν best seller και στη χώρα μας έβαλαν τον πόνο και τα ερωτικά βοηθήματα στη ζωή χιλιάδων ζευγαριών.


Η τέχνη του… εναλλακτικού ερωτισμού έχει εισβάλει για τα καλά στις ελληνικές κρεβατοκάμαρες και ο «σεξουαλικός πειραματισμός» είναι πλέον κομμάτι της ερωτικής ζωής χιλιάδων ζευγαριών, που μοιάζουν να έχουν διαγράψει από το λεξικό τους τον όρο «ταμπού».

Μετά την απίστευτη επιτυχία της ερωτικής τριλογίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι», ο φετιχισμός έχει επιστρέψει δριμύτερος. Το βιβλίο, αφού πλασαρίστηκε ως ένα «λίγο πιο τολμηρό “Twilight”», έχει κάνει πολλά ζευγάρια να δουν τον έρωτα από άλλη οπτική, να γνωρίσουν τον όρο «σαδομαζοχισμός» και να μετατρέψουν το ερωτικό τους παιχνίδι σε υπερπαραγωγή, που ωστόσο πολλές φορές έχει οδηγήσει ακόμη και σε… σοβαρούς τραυματισμούς!

Το πρώτο μέρος της τριλογίας «50 αποχρώσεις του γκρι» κυκλοφόρησε το 2011 και έγινε παγκόσμιο best seller. Η απήχηση του βιβλίου, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες 25 έως 60 χρόνων, έβγαλε το σεξουαλικό κίνημα του BDSM από το περιθώριο και ο σαδομαζοχισμός έγινε της μόδας. Εκτός από τις χειροπέδες, τα μαστίγια και τα υπόλοιπα σεξουαλικά βοηθήματα, οι λάτρεις του εναλλακτικού σεξ ανακαλύπτουν συνεχώς νέα βοηθήματα σεξουαλικής ικανοποίησης, αφού ο πόνος έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια και η υποταγή απαραίτητο συστατικό του ερωτικού παιχνιδιού. Οι στολές είναι πλέον της μόδας και οι μάσκες δεν είναι μόνο για τις… Απόκριες. Οι φαντασιώσεις βασίζονται στους ρόλους που υποδύεται το ζευγάρι και το ερωτικό παιχνίδι αποκτάει νέο ενδιαφέρον. Οι γυναίκες εμπνέονται από την πρωταγωνίστρια της ιστορίας, γίνονται οι ερωτικές υπηρέτριες του συντρόφου τους και αφήνονται στις επιθυμίες του, όσο υπερβολικές και να είναι αυτές. Στην Ελλάδα το βιβλίο επηρέασε τη σκέψη αλλά και την ερωτική ζωή χιλιάδων γυναικών, που πλημμύρισαν τα sex shops προκειμένου να εφοδιαστούν με τα… απαραίτητα. Μερικές φορές, μάλιστα, ο πειραματισμός που καταλήγει σε τραυματισμό φτάνει και μέχρι τον Τύπο, όπως  η υπόθεση της 60χρονης πριν λίγα 24ωρα στα Τρίκαλα που παρουσίασε αιμορραγία μετά από άγριο σεξ με τον σύντροφό της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.2225963gh6

«Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου όλο και περισσότεροι μας ζητάνε τέτοιου είδους αξεσουάρ…» εξηγεί στην «Espresso της Κυριακής» ο Hρακλής Λαζαρίδης, υπεύθυνος του «X-Pleasure», ενός από τα πιο εξειδικευμένα στο είδος sex shops στην Ελλάδα και μας ξεναγεί στο ειδικό δωμάτιο που έχει στηθεί μέσα στο κατάστημα. «Αυτό είναι ένα αξεσουάρ από την ομότιτλη συλλογή…» μας λέει δείχνοντάς μας ένα γυάλινο ερωτικό βοήθημα το οποίο χρησιμοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα η πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Η ξενάγηση στο σαδομαζοχιστικό δωμάτιο είναι ιδιαίτερα… ενδιαφέρουσα: μαστίγια, χειροπέδες, κλουβιά, καρφιά και ειδικά ερωτικά παιχνίδια που προκαλούν πόνο είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορεί να βρει κανείς ενώ αναζητά την ερωτική ικανοποίηση μέσω της υποταγής, ενεργητικής ή παθητικής.

«Πριν από μερικές ημέρες ήρθε μια κοπέλα με το βιβλίο στο χέρι και προσπαθούσε να μου εξηγήσει τι ακριβώς ήθελε. Εχει γίνει ένα νέο είδος μόδας και το εντυπωσιακό είναι πως αυτές που μας ζητάνε αυτά τα παιχνίδια είναι κυρίως γυναίκες» επισημαίνει ο υπεύθυνος του sex shop και τονίζει: «Οσο περίεργο και να σας ακουστεί, η μισή Ελλάδα… δέρνει την άλλη μισή στο κρεβάτι της»!

Στο εξωτερικό ωστόσο η κατάσταση μοιάζει να έχει εκτροχιαστεί αφού, σύμφωνα με αποκαλύψεις του βρετανικού Τύπου, ο αριθμός των ατυχημάτων που προκαλούνται από αποτυχημένες απόπειρες ζευγαριών να αντιγράψουν τις ερωτικές σκηνές του βιβλίου αυξάνεται ραγδαία! Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μέρα τουλάχιστον εξακόσια επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομεία και ιατρεία της Αγγλίας οφείλονται σε προσπάθειες μίμησης των σεξουαλικών παιχνιδιών της Κρίστιαν Γκρέι και της Αναστάζια Στιλ. Μάλιστα, το βρετανικό υπουργείο Υγείας έδωσε οδηγίες στους οικογενειακούς γιατρούς προκειμένου να προειδοποιήσουν τις οικογένειες και τα ζευγάρια για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα BDSM παιχνίδια!  Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» η Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια, κλινική θεραπεύτρια σεξουαλικών διαταραχών και συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, τα περισσότερα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκεια «πειραματισμών» στο κρεβάτι είναι λειτουργικού τύπου και συμπεριλαμβάνουν λανθασμένη χρήση αντικειμένων, ενώ δεν λείπουν και αυτά που προκαλούνται από βίαιη σεξουαλική επαφή.

«Μπορεί να διαβάσουμε κάτι σε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, να θελήσουμε να το εντάξουμε στην ερωτική μας ζωή, αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι εφικτό» αναφέρει η κυρία Ελευθερίου και συμπληρώνει: «Συχνά, προσπαθώντας να τονώσουμε μια κουρασμένη ερωτική ζωή ή να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, ενδέχεται να δοκιμάσουμε πράγματα τα οποία όμως μπορεί να μη μας ταιριάζουν ή ακόμη και να οδηγήσουν σε επίπονα ατυχήματα. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν μιλάμε για πρακτικές που ανήκουν στην έννοια του BDSM, να υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ των ερωτικών παρτενέρ. Τα παιχνίδια υποταγής και κυριαρχίας στο πλαίσιο των σεξουαλικών ρόλων χρειάζονται τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων. Η κοινή συναίνεση και η μέριμνα για τη γενετήσια αξιοπρέπεια και την προστασία της σωματικής ακεραιότητας είναι βασικές παράμετροι που πρέπει να καθορίζουν την επιλογή μεταξύ ενηλίκων σχετικά με τις εκάστοτε σεξουαλικές πρακτικές στην ερωτική συνεύρεση».

Η ειδικός αναφέρει πως υπάρχουν αναγνώσματα που τονώνουν την ερωτική επιθυμία, τη διέγερση και την ερωτική ζωή, αλλά ορισμένες φορές τείνουμε να μπερδεύουμε τη μόδα με την επιθυμία. «Αν θέλουμε να πειραματιστούμε στο σεξ, καλό θα ήταν να το κάνουμε μετά από συζήτηση με τον ερωτικό μας παρτενέρ, και όχι λόγω μόδας ή επειδή μας το ζητάει επίμονα ο σύντροφός μας. Αν κάνουμε κάτι κάτω από συνθήκες εξαναγκασμού, τότε αντί για απόλαυση και ερωτική ικανοποίηση, θα εισπράξουμε απογοήτευση και ίσως πόνο από ένα ενδεχόμενο ατύχημα».

Για ξύπνημα καλά κρυμμένων φαντασιώσεων, που οδηγούν στον ερωτικό πειραματισμό και σε μονοπάτια που μέχρι πρότινος έμοιαζαν… απαγορευμένα, κάνει λόγο η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καπάτου, που δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ολα δείχνουν πως το βιβλίο έχει επηρεάσει μεγάλη μερίδα του κόσμου. Εδωσε στους αναγνώστες του την ευκαιρία να λειτουργήσουν και να απελευθερώσουν φαντασιακά κάποια ακραία σεξουαλικά σενάρια. Ομως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς έμειναν στη φαντασίωση και πόσοι πέρασαν στις πράξεις. Η επιτυχία του βιβλίου γέμισε τις τσέπες της συγγραφέως αλλά και τη φαντασία των αναγνωστών».3336985hj96

Τα οκτώ συχνότερα ατυχήματα στο κρεβάτι

Οι ακραίες σεξουαλικές φαντασιώσεις και οι πειραματισμοί έχουν οδηγήσει πολλά ζευγάρια στα επείγοντα των νοσοκομείων, ακόμη και σε χειρουργικά κρεβάτια! Μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Δημήτρης Μπορούσας αναφέρει τα οκτώ συχνότερα ατυχήματα στο σεξ αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους!

1. Ρήξη χαλινού. Είναι ίσως το συχνότερο συμβάν ειδικά στους εφήβους και τους νέους άντρες. Πρόκειται για ρήξη ενός μικρού τμήματος του δέρματος που ενώνεται με τη βάλανο. Προκαλεί αιμορραγία και πόνο, ενώ απαιτεί πλήρη διατομή και συρραφή από ουρολόγο.

2. Εκχυμώσεις στη βάλανο. Κοκκινίλες και ίσως πρήξιμο, συνήθως μετά από πεολειχία ή γενικότερα καταπόνησή της.
 Απαιτεί συντηρητική αγωγή.

3. Κάταγμα πέους. Κάποιες φορές λόγω βιασύνης, κακής στάσης, κακής λίπανσης ή βίαιου σεξ προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα, το οποίο κάποιες φορές συνοδεύεται με αιματουρία. Απαιτείται άμεση χειρουργική αντιμετώπιση (εντός το πολύ οχτώ ωρών) για να προληφθούν μόνιμα προβλήματα στύσης.

4. Τραυματισμός κόλπου ή εντέρου. Αφορά βίαιη ή βιαστική επαφή ή χρήση αντικειμένων ως σεξουαλικά βοηθήματα.

5. Συστροφή όρχεως. Συμβαίνει σε νεαρούς άντρες κυρίως μετά το σεξ ή τον αυνανισμό και εκδηλώνεται με οξύ πόνο και στη συνέχεια πρήξιμο του όρχεως. Προκαλείται από περιστροφή του όρχεως γύρω από τον εαυτό του πάνω από 180 μοίρες με αποτέλεσμα τη νέκρωση και ατροφία του, αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά τις πρώτες 6 ώρες.

6. Παραφίμωση. Συμβαίνει σε άντρες με φίμωση με αποτέλεσμα μετά από έντονη στύση, να μην μπορεί να επιστρέψει το δέρμα στη θέση του, σκεπάζοντας τη βάλανο, πιέζοντάς τη ως ζώνη και προκαλώντας έντονο πόνο και πρήξιμο.

7. Πριαπισμός. Είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως παρατεταμένη επώδυνη στύση, η οποία δεν σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση.
 Καθυστερημένη αντιμετώπιση οδηγει σε μόνιμη βλάβη του στυτικού μηχανισμού.

8. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως AIDS, ηπατίτιδα, κονδυλώματα κτλ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...