Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Στάση «Επτά Θάλασσες» για τους Γερμανούς της Σάλκε!

Τι είπαν τα στελέχη της ομάδας για τη Μέρκελ, την κρίση και τη Θεσσαλονίκη στο επίσημο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν.

Ολα θύμιζαν κλασική γερμανική οργάνωση. Το ραντεβού στο γνωστό εστιατόριο «Επτά Θάλασσες» κλείστηκε μία ημέρα μετά την απόφαση της UEFA, που όριζε ότι ο αντίπαλος της Σάλκε θα είναι ο ΠΑΟΚ. Την επομένη το πρακτορείο ταξιδίων που συνεργάζεται με τη Σάλκε έστειλε τους ανθρώπους του να τσεκάρουν το μενού για το δείπνο που θα πρόσφερε η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους φίλους και τους χορηγούς της ομάδας που θα τη συνόδευαν στη Θεσσαλονίκη.

Ηρθαν, δέχτηκαν προτάσεις για τα μενού και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα πριν από το επίσημο δείπνο, έστειλαν στους έκπληκτους ιδιοκτήτες του εστιατορίου τυπωμένη την παραγγελία, με το πρώτο πιάτο να περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, το κυρίως μοσχαρίσια μπριζόλα και ψάρι, και για επιδόρπιο φρούτα και παγωτό! Συνολικά 42 άτομα παρακάθισαν στο δείπνο της Σάλκε σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια της πόλης, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών της ομάδας, υπάλληλοι και διάφοροι άλλοι φίλοι της Σάλκε.

Απόψεις για την κρίση

«Η κρίση δεν περνά απαρατήρητη στη Θεσσαλονίκη. Βλέπει κανείς πολλά μαγαζιά κλειστά, ενώ ακόμη κι εκεί όπου υπάρχουν εμπορικά κέντρα κατακλύζονται από φτηνά προϊόντα» τονίζει ο Γερμανός Μάνφρεντ. Οταν τον ρωτάμε για τη Μέρκελ και τη στυγνή ύφεση που έχει επιβάλει στην Ελλάδα, φαίνεται να τη δικαιολογεί. «Η Γερμανία έχτισε την Ευρώπη και σήμερα που οι οικονομίες δεν πηγαίνουν καλά είναι η μοναδική χώρα που καλείται να πληρώσει. Αυτό δεν είναι εύκολα κατανοητό από τον Γερμανό φορολογούμενο, που πληρώνει εδώ και χρόνια τους φόρους του» τονίζει.

Αντίθετα, ο Πάουλ και ο Γιόχεν δεν αισθάνθηκαν την κρίση. «Ελάτε μία ημέρα στο Γκελζενκίρχεν για να δείτε ότι κι εκεί τα εστιατόρια παραμένουν άδεια» τονίζουν με ένα στόμα και δείχνουν μάλλον ενοχλημένοι από την κουβέντα. «Δεν ήρθα εδώ για να κουβεντιάζω για την κρίση» λέει ο ένας και ο άλλος συμπληρώνει: «Ηρθαμε για να δούμε ποδόσφαιρο και ο καλύτερος ας προκριθεί. Κι αν δεν είναι η Σάλκε, δεν χάθηκε και ο κόσμος» προσθέτει ο Γιόχεν μεγαλόψυχα.

Ο Πίτερ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι δεν βλέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών. Στην Ελλάδα έρχεται πρώτη φορά, τη βρίσκει πολύ όμορφη χώρα, που θα βρει σύντομα τον δρόμο της. «Τις εντάσεις τις προκαλούν οι πολιτικοί» προσθέτει.

Τέλος, ο Βόλφγκανγκ, που είναι υπεύθυνος των σχέσεων της Σάλκε με τους οπαδούς της, επισημαίνει ότι κατάλαβε την κρίση στην ατμόσφαιρα της πόλης, αλλά και από τα πολλά λουκέτα στα μαγαζιά. «Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν άνεργο» του λέμε. «Το ξέρω και μπορώ να φανταστώ τις δυσκολίες, γιατί και στο Γκελζενκίρχεν η ανεργία είναι υψηλή» σχολιάζει. Οσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους οποίους έζησε από κοντά, καθώς είχε την ευθύνη κατά την παραμονή τους στη Veltins Arena, έχει να πει μόνο τα καλύτερα. «Πολλή φασαρία και αγάπη προς την ομάδα. Κατά τα λοιπά, κανένα πρόβλημα. Ηταν άψογοι» καταλήγει.

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...