Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Οι ανέμελες διακοπές της πριγκίπισσας του Μαρόκου στην Κυλλήνη

Η Λάλα Σάλμα (που λατρεύει τη χώρα μας) κατέλυσε μαζί με τα δύο παιδιά της σε πολυτελές resort κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Χαρακτηριστικές στιγμές από τις διακοπές της πριγκίπισσας του Μαρόκου και των δύο της παιδιών στην Κυλλήνη κατόρθωσε να απαθανατίσει η «Espresso της Κυριακής». Η Λάλα Σάλμα, ο γιος της (και διάδοχος του θρόνου) Μουλάι Χασάν και η μικρή της κόρη Λάλα Χαντίγια πέρασαν και φέτος μία εβδομάδα στο αγαπημένο υπερπολυτελές resort της πριγκίπισσας, στο οποίο έρχεται για πέμπτη φορά (την Ελλάδα επισκέπτεται για καλοκαιρινές διακοπές από το 2007 αποφεύγοντας συστηματικά τον φωτογραφικό φακό και φροντίζοντας να υπάρχουν πάντα αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφύγει τα κλικ).

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μοναδική φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις ελληνικές διακοπές της Λάλα Σάλμα που έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν ήταν και πάλι από την «Espresso», το 2007, αυτή τη φορά όμως ο φακός τη συνέλαβε σε πολύ πιο προσωπικές στιγμές. Η πρώτη κυρία του Μαρόκου έμεινε στην Κυλλήνη μία εβδομάδα, κρατώντας σε συναγερμό ολόκληρο το ξενοδοχείο. Το ελικόπτερο με τη βασιλική οικογένεια που απογειώθηκε από τον Αραξο έφτασε στην Κυλλήνη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου. Η υψηλή επιβάτις του είχε φτάσει στον Αραξο με lear jet με τον γιο της και την κόρη της, αλλά και πολυπληθή συνοδεία. Κατέλυσαν στις σουίτες του «Μandola Rosa», στο πιο glamour resort του υπερπολυτελούς «Olympia Riviera». Από τότε ξεκίνησε η καθημερινή μαραθώνια προσπάθεια του προσωπικού να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των υψηλών φιλοξενούμενων.2259kj63k8

Ηδη νωρίτερα ειδικά μηχανήματα είχαν στρώσει την άμμο στην παραλία για να τοποθετηθούν οι παλέτες πάνω στις οποίες τακτοποιήθηκαν οι πολυθρόνες, οι καναπέδες και τα ανάκλιντρα που θα χρησιμοποιούσε η πριγκίπισσα με την οικογένειά της, ενώ είχαν συναρμολογηθεί και τα γκαζέμπο για σκιά, με όλα τα υφάσματα στα χρώματα του λευκού και του μπεζ της άμμου, κατόπιν σχετικής εντολής της πριγκίπισσας.

Καθημερινά ο πρώτος συναγερμός σήμαινε νωρίς το πρωί, όταν το προσωπικό του ξενοδοχείου και η φρουρά της πριγκίπισσας κατέβαιναν στην παραλία για να «οργώσουν» την ακτή και τη θάλασσα προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι όλα είναι έτοιμα για την άφιξη της βασιλικής οικογένειας. Δύτες εξερευνούσαν τον βυθό και εκπαιδευμένοι άντρες της προσωπικής της ασφάλειας έλεγχαν κάθε σπιθαμή τριγύρω προκειμένου να προστατεύσουν τη Λάλα Σάλμα και τα παιδιά της από τους κινδύνους, αλλά και από τις φωτογραφήσεις. Παράλληλα, το προσωπικό του ξενοδοχείου έσπευδε να φέρνει τα φουσκωτά παιχνίδια για να παίξουν ο γιος και η κόρη της πριγκίπισσας, που μερικές φορές (υπό τη διακριτική προστασία των αντρών της ασφάλειας, οι οποίοι μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις κυκλοφορούσαν με μαγιό για να μην ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους λουόμενους) πήγαιναν στο ακριβώς διπλανό ξενοδοχείο, το «Οασις» ώστε να ανακατευτούν με «κοινά θνητά» παιδιά και να παίξουν μαζί τους.

Οπως και να ‘χει, τα μέτρα ασφαλείας δεν χαλάρωσαν ποτέ, αν και φαίνεται ότι η πρώτη κυρία του Μαρόκου νιώθει ασφαλής στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, γι’ αυτό άλλωστε το επισκέπτεται σταθερά. Ενδεικτικό του αδιαπέραστου «τείχους» που έχει υψώσει ακόμη και στον φωτογραφικό φακό η ασφάλειά της (βοηθούμενη και από το προσωπικό του ξενοδοχείου) είναι πως σε προηγούμενη επίσκεψή της άντρες της φρουράς της είχαν σταματήσει με ευγενικό τρόπο ενοίκους του ξενοδοχείου «Οασις» (όπου είχε φιλοξενηθεί τότε η Λάλα Σάλμα) νομίζοντας ότι φωτογράφιζαν την πριγκίπισσα. Αφού έλεγξαν την κάρτα της φωτογραφικής μηχανής και δεν είδαν τέτοιου είδους λήψεις, ζήτησαν ευγενικά συγγνώμη, ωστόσο συνέχισαν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά παρακολουθώντας διακριτικά τους συγκεκριμένους ενοίκους, πιστεύοντας ίσως ότι η ίδια φωτογραφική μηχανή θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει κάποια κλικ της πριγκίπισσας. 

Η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα το 2007

Ηταν το 2007, χρονιά που ακόμη η κρίση δεν είχε πιάσει στη «μέγγενη» της την Ελλάδα, όταν η Κυλλήνη υποδεχόταν για πρώτη φορά την 29χρονη τότε πριγκίπισσα του Μαρόκου και η «Espresso της Κυριακής» έστελνε ανταπόκριση για να καταγράψει το σημαντικό γεγονός. Η Λάλα Σάλμα -με την πολυπληθή συνοδεία της- βολεύτηκε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο (το ίδιο που επέλεξε να μείνει και φέτος) και άρχισε να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα για μέρες, ενώ πριν φύγει πέρασε από την Κρήτη και από την Πάτρα. Από τότε η πρώτη κυρία του Μαρόκου επισκέπτεται ανελλιπώς την Ελλάδα, δηλώνοντας εμπράκτως φανατική με τις ομορφιές της.336k98k9

Τρία χρόνια αργότερα και χωρίς ποτέ να έχει απαρνηθεί την Ελλάδα, η σύζυγος του βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου βρίσκει ακόμη μία μεγάλη αγάπη, εκτός από την Κυλλήνη, καθώς επισκέπτεται την Κέρκυρα, κρατώντας αποστάσεις ωστόσο από τους ντόπιους, που ελάχιστες φορές την είδαν να τριγυρνά στα τουριστικά μέρη. Το 2011, όμως, τη χρονιά που το νησί υποδεχόταν τον εμίρη του Κατάρ, τον Μάικλ Ντάγκλας και την Κάθριν Τζέτα Τζόουνς, τη Σακίρα και τον Πικέ, τα πράγματα αλλάζουν. Οι ντόπιοι πλέον την αναγνωρίζουν και στην Κέρκυρα ηχεί συναγερμός όταν στις αρχές Ιουλίου η Λάλα Σάλμα κάνει νέα «απόβαση», με τον οκτάχρονο τότε γιο της (και διάδοχο του θρόνου) και το 15μελές προσωπικό της. Επιλέγει για τη διαμονή της ένα πολυτελέστατο συγκρότημα στην περιοχή Κομμένο, νοικιάζει δύο λιμουζίνες και δύο τζιπ και παραγγέλνει στον ξενοδόχο να καλύψει εξωτερικά με τέντα μήκους έξι μέτρων την αυτοκρατορική σουίτα όπου διαμένει.

Τον επόμενο χρόνο η σύζυγος του βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου επιστρέφει στην Κέρκυρα με τους άντρες της ασφάλειάς της, τον γιο της και την πολυπληθή συνοδεία της, αλλά και με ακόμη πιο εξωστρεφή διάθεση, καθώς κάνει συχνές εξορμήσεις αφιερώνοντας ώρες στην πλατεία Σπιανάδα και το ιστορικό κέντρο της πόλης και απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα. Λίγες μέρες αργότερα καταφθάνει σε υπερπολυτελή μονάδα της Πύλου και στη συνέχεια ταξιδεύει στην Κυλλήνη για να συνεχίσει τις διακοπές της στο ίδιο ξενοδοχείο που διάλεξε και φέτος.

Το ορφανό κοριτσάκι που μάγεψε έναν βασιλιά 

Τον Μάιο του 1978 γεννιέται στο Φες ένα κοριτσάκι που πολλοί το θεώρησαν άτυχο, έμελλε όμως να γίνει αληθινή πριγκίπισσα. Η μικρή Σάλμα Μπενάνι χάνει τη μητέρα της στα τρία της χρόνια και μαζί με την αδελφή της μεγαλώνει με τη γιαγιά της στο Ραμπάτ, με την ξαδέρφη της Σαΐρα και τη μεγαλύτερη αδερφή της. Είναι πάντα κοινωνική και μορφώνεται στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, σπουδάζοντας τελικά πληροφορική αλλά και μαθαίνοντας τέσσερις ξένες γλώσσες, αραβικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.

Στα 21 της γνωρίζει τον βασιλιά του Μαρόκου, τον Μοχάμεντ τον Β’, σε ένα πριβέ πάρτι, αλλά δεν εννοεί να σταματήσει την καριέρα της. Αντίθετα δουλεύει στην Καζαμπλάνκα, στη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας πάνω στον τομέα της (ανήκει στη βασιλική οικογένεια). Ωσπου δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβρη του 2001, παντρεύεται τον βασιλιά της καρδιάς της (και της χώρας). Τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου ο διεθνής Τύπος ασχολείται για μέρες με τη Σάλμα, καθώς γίνεται κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του Μαρόκο, όπου οι γυναίκες δεν παίρνουν βασιλικούς τίτλους: η Λάλα Σάλμα ονομάζεται πριγκίπισσα.

Το πρώτο παιδί της και διάδοχος του θρόνου, ο Μουλάι Χασάν, γεννιέται στις 8 Μαΐου του 2003 και σχεδόν αμέσως αρχίζει η εκπαίδευσή του για να διαδεχθεί στον θρόνο τον πατέρα του, με την πριγκίπισσα να παίζει βασικό ρόλο στην ανατροφή του. Το 2007 έρχεται στον κόσμο και η κόρη της Λάλα Χαντίγια. Στο μεταξύ, έχει ήδη ιδρύσει δύο χρόνια πριν φορέα για την πρόληψη του καρκίνου και συμμετέχει ενεργά στις σχετικές εκστρατείες, ενώ εμπλέκεται και στη διεθνή προσπάθεια για την πρόληψη του AIDS στην Αφρική, με αποτέλεσμα το 2008 να τιμηθεί για τη δράση της. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η πιο σημαντική προσφορά της Λάλα Σάλμα είναι ο ίδιος της ο χαρακτήρας. Σε μια χώρα όπου οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να παραμείνουν μακριά από τα κοινά, η ίδια είναι τόσο δραστήρια που ανατρέπει εκ βάθρων τα δεδομένα, προσφέροντας νέα επαναστατικά πρότυπα σε όλες τις γυναίκες του Μαρόκου.

ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...