Λεφτά υπάρχουν μόνο για λίγους!

Ακόμη και υπερωρίες… για νυχτερινή απασχόληση πληρώνονται οι εκλεκτοί των βουλευτών!

Λεφτά υπάρχουν, απ’ ό,τι φαίνεται, αλλά για κάποιους λίγους και σίγουρα εκλεκτούς. Την ώρα που το σύνολο των εργαζομένων της χώρας βλέπει τις αποδοχές του να «ψαλιδίζονται», κάποιοι που δουλεύουν αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών πληρώνονται υπερωρίες για… νυχτερινή απασχόληση. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της «Διαύγειας», στην ομάδα των εκλεκτών συγκαταλέγονται και αρκετοί αποσπασμένοι υπάλληλοι από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας. Προφανώς γι’ αυτούς είναι κάτι μακρινό οι μειώσεις στα εισοδήματα των στρατιωτικών, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν έως και το 40%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εγκρίνεται η πίστωση συνολικού ποσού 4.506 ευρώ (από πιστώσεις προϋπολογισμού ΓΕΑ) για την κάλυψη, κατά τα προβλεπόμενα, υπερωριακής, νυχτερινής ή Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών απασχόλησης των υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων. Βέβαια από την απόφαση αυτή δεν προκύπτει καμία πληροφορία για το είδος της υπερωριακής εργασίας την οποία καλούνται να κάνουν οι συνεργάτες των βουλευτών ή όσοι είναι αποσπασμένοι σε γραφεία πολιτικού κόμματος. Οπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, κάποιοι βουλευτές είναι τόσο πολύ απασχολημένοι κι έχουν τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας -προφανώς για τη «σωτηρία» της πατρίδας-, που αναγκάζονται να πληρώνουν (όχι φυσικά από την τσέπη τους) υπερωρίες για νυχτερινή εργασία στους αποσπασμένους υπαλλήλους.

Το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης των αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία υπαλλήλων είχε απασχολήσει πριν από λίγους μήνες και τη Βουλή, καθώς είχε κατατεθεί ερώτηση για το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί υπερωρίες σε συνεργάτες βουλευτών, αν και την ίδια περίοδο υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία. Τότε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή έδινε διευκρινίσεις για το θέμα. Ειδικότερα, όπως εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας, «σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες αποφάσεις και εγκυκλίους αναφορικά με τις υπερωρίες συνεργατών βουλευτών, η συγκρότηση του συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης διενεργείται με πράξη του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου, ενώ επίσης με πράξη του στο τέλος κάθε μήνα βεβαιώνεται η πραγματοποίηση των ωρών υπερωριακής εργασίας».

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ