Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Η παπαδιά τον σκότωσε για τα λεφτά»!

Νέα ανατροπή στο αιματοβαμμένο έγκλημα πάθους της Ηλείας – «Δεν πυροβόλησα εγώ» λέει ο δράστης και δηλώνει θύμα της σατανικής συζύγου του ιερέα

Αλλη μία ανατροπή των δεδομένων στο θρίλερ του αιματοβαμμένου εγκλήματος πάθους της Ηλείας με θύμα τον 52χρονο ιερέα Αθανάσιο Αυγερόπουλο και θύτες τη 43χρονη παπαδιά και τον 41χρονο εραστή της! Μιλώντας στην «Espresso» από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου εκτίει την ποινή του, ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος Νικόλαος Παναγόπουλος αναιρεί για ακόμη μία φορά όσα κατέθεσε στη δίκη και δηλώνει θύμα της σατανικής συζύγου του ιερέα, Θεοδώρας Καρβέλα, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν σχέση και δεν ήταν εκείνος που πυροβόλησε και σκότωσε τον ιερέα, αλλά η 43χρονη σύζυγός του!

«Δεν πυροβόλησα εγώ τον παπά. Η παπαδιά τον σκότωσε. Τον έφαγε για τα λεφτά!» λέει ο ίδιος και εξιστορεί όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία μέρα, δίνοντας μια διαφορετική εκδοχή από αυτή της αρχικής κατάθεσής του.

Νέα κατάθεση

«Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2012 είχα βγει για κυνήγι με τα πόδια και πήγαινα προς την εθνική οδό. Χτύπησε το κινητό μου και ήταν η παπαδιά που μου ζήτησε να συναντηθούμε χωρίς να μου πει τον λόγο. Μου έκανε εντύπωση, γιατί την είχα δει ελάχιστες φορές και δεν είχαμε στενές επαφές, αφού είχε παράνομη σχέση με ένα τρίτο άτομο. Ωστόσο πήγα στο ραντεβού και εκεί την είδα να είναι μαζί με τον παπά. Προφασίστηκε πως ήθελε να πάει προς νερού της και ήρθε κατευθείαν προς το μέρος μου. Τότε την άκουσα να μου φωνάζει: “Σκότωσέ τον! Πυροβόλησέ τον! Δεν θα τον αφήσω να μου φάει την περιουσία! Ρίξε του”. Σοκαρίστηκα και της είπα πως δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά επέμενε. Τότε έκανα το λάθος να της δώσω το όπλο μου. Δεν πίστευα ότι θα τον σκότωνε. Ομως εκείνη τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Εφυγα γρήγορα από το σημείο και δεν γύρισα πίσω. Φοβόμουν πολύ και δεν είπα τίποτα σε κανέναν».22559gh85h963

«Παγίδα»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, πριν από το φονικό η παπαδιά είχε εκμυστηρευτεί σε γνωστούς της πως ήταν αποφασισμένη να βγάλει από τη μέση τον άντρα της επειδή τη χτυπούσε και επειδή είχε σκοπό να του φάει τη σύνταξη και την περιουσία. Ο βαρυποινίτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που την έσπρωξαν στο έγκλημα. Μου είπε πως αν έπαιρνα όλες τις κατηγορίες πάνω μου, θα μου έδινε 20.000 ευρώ και θα φρόντιζε να με βγάλει γρήγορα από τη φυλακή. Θόλωσα, την πίστεψα και έκανα το λάθος να δηλώσω ένοχος, ενώ ήμουν αθώος. Δεν γνώριζα τις συνέπειες του νόμου και έπεσα σε παγίδα»!

Το φονικό που συγκλόνισε την Ελλάδα!

Το μυστικό της παράνομης σχέσης της παπαδιάς με τον Νικόλαο Παναγόπουλο δεν ήταν και τόσο καλά κρυμμένο. Η ολέθρια σχέση πάθους που στοίχισε τη ζωή του 52χρονου ιερέα ήρθε στο φως λίγες μόλις ώρες μετά το άγριο φονικό, οδηγώντας τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Το πρωινό της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2012 η παπαδιά επικοινώνησε με τον εραστή της και τον ενημέρωσε για το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε μαζί με τον σύζυγό της. Το σχέδιο για τη δολοφονία του ρασοφόρου είχε ήδη ληφθεί πολλές μέρες νωρίτερα με σκοπό να απαλλαγούν από την παρουσία του, αδιαφορώντας για τα τρία παιδιά που θα άφηνε πίσω του. Ακολουθώντας τις οδηγίες της ερωμένης του ο 41χρονος έστησε καρτέρι πίσω από πεύκα και περίμενε υπομονετικά να εμφανιστεί το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Οταν το αυτοκίνητο έφτασε στο προσυμφωνημένο σημείο, η παπαδιά που ήταν στο τιμόνι σταμάτησε με το πρόσχημα της φυσικής ανάγκης. Τότε ο αδίστακτος εραστής της εμφανίστηκε πίσω από τα δέντρα και πυροβόλησε τον ιερέα πισώπλατα από απόσταση τριών μέτρων. Ο παπάς έπεσε νεκρός ακαριαία και ο δράστης έφυγε από το σημείο πετώντας το όπλο του σε μια λαγκαδιά. Η παπαδιά πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε πως είχε πέσει θύμα ένοπλης ληστείας από δύο δράστες που πυροβόλησαν τον σύζυγό της. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δράστες αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.

Προβληματισμένη η υπεράσπισή του

Προβληματισμένη από την αλλαγή στάσης του πελάτη της Νικόλαου Παναγόπουλου δηλώνει η δικηγόρος Μαρία Μπιρπανάγου (φωτό) που δηλώνει χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια της δίκης δήλωσε ότι ευθυνόταν για τη δολοφονία του ιερέως Αυγερόπουλου Αθανασίου, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη του αυτή της συζύγου του ιερέως. Περίπου δύο βδομάδες μετά την εκφώνηση της δικαστικής απόφασης, άρχισε να τηλεφωνεί στο γραφείο μου και να μου δηλώνει μετανιωμένος για τη στάση του κατά τη διάρκεια της δίκης, ζητώντας μου μάλιστα να δώσει εκ νέου κατάθεση στην οποία θα έλεγε ότι δεν σκότωσε αυτός τον ιερέα αλλά η συγκατηγορούμενή του. Αυτά που σας αναφέρω τα δηλώνει ο ίδιος στην επιστολή που μου έστειλε, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι έπεσε θύμα “της κυρίας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Για όλα αυτά, βεβαίως, δεν μπορώ να κρύψω τον προβληματισμό μου, αφού δύο μήνες μετά τη δίκη μεταβάλλει τη στάση του αποποιούμενος κάθε συμμετοχή και ευθύνη για το έγκλημα. Σε αυτά τα ερωτήματα, λοιπόν, φρονώ ότι θα απαντήσει η Δικαιοσύνη δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...