Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Το γυμνό έκλεψε την παράσταση!

Αίσθηση προκάλεσε η αποκαλυπτική εμφάνιση της Ελένης Μπούκλη στις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή – Καταχειροκροτήθηκε ο «Αγαμέμνων» στο Ηρώδειο

Δύο κορυφαία έργα της αρχαίας δραματικής τέχνης, οι «Τραχίνιες» του Σοφοκλή και ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, είχαν την τιμητική τους στο Θέατρο Βράχων και στο Ηρώδειο αντίστοιχα. Στην πρώτη παράσταση η έντονη παρουσία του γυμνού «διά χειρός» Θωμά Μοσχόπουλου, με την Ελένη Μπούκλη να αποκαλύπτει τα πάντα επί σκηνής (!) αντιμετωπίστηκε από το κοινό ως ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό θέαμα. Την ίδια ώρα η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Μηνάς Χατζησάββας που πρωταγωνιστούν στον «Αγαμέμνονα» απέδειξαν πόσο ικανοί είναι σε δύσκολους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου.

Ο θεατρικός Σεπτέμβριος μπήκε δυναμικά στην Αθήνα με δύο αξιόλογες παραστάσεις που δόθηκαν τη Δευτέρα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού.22596h8h963

Στον Βύρωνα

Στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα ξετυλίχτηκε στη σκηνή με το πιο συγκλονιστικό ύφος η τραγωδία «Τραχίνιες», με θέμα το απόλυτο πάθος της Δηιάνειρας για τον Ηρακλή και τις ακραίες συνέπειές του. Ενας κόσμος όπου ο έρωτας κινεί ορμητικά και ανεξέλεγκτα τις πράξεις των ηρώων, αλλά αναδεικνύεται δηλητηριώδης και καταστροφικός, καθώς οι θεοί εκδικούνται και η γνώση δεν οδηγεί στο φως. Ενα έργο για τον τρόμο του ανθρώπου μπροστά σε ένα σύμπαν που προσπαθεί να δαμάσει, αλλά αποδεικνύεται τελικά πως λίγο κατανοεί.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Αννα Μάσχα, ο Αργύρης Ξάφης και οι άλλοι ηθοποιοί της παράστασης υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Θωμά Μοσχόπουλου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Αξίζει να τονίσουμε ότι το γυμνό (που κορυφώθηκε με την εμφάνιση της νεαρής ηθοποιού Ελένης Μπούκλη στον ρόλο της Ιόλης όπως τη γέννησε η μητέρα της) έδωσε στην παράσταση έναν εικαστικό χαρακτήρα. Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Δημήτρης Πιατάς με τη σύζυγό του, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Αννα Δρούζα κ.ά.

Στο Ηρώδειο

Την ίδια βραδιά στο Ηρώδειο η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Βασίλης Μπισμπίκης και όλοι οι ηθοποιοί της φετινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ερμήνευσαν τα πάθη ανθρώπων που δρουν πολλές φορές ενάντια στη θεϊκή θέληση και φτάνουν στην ύβρι, όμως στο τέλος πληρώνουν για τις πράξεις τους. Μιλάμε για τον «Αγαμέμνονα», τη συγκλονιστική ποιητική δημιουργία του Αισχύλου, στην οποία η σκηνοθέτις Νικαίτη Κουντούρη έβαλε τη δική της καλλιτεχνική σφραγίδα ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς του αρχαίου δράματος.

Ο Νίκος Κουτελιδάκης, ο Στάθης Λιβαθινός, η Υρώ Μανέ, η Ελένη Ζιώγα, η Ζέτα Δούκα και ο Πέτρος Λαγούτης ήταν μεταξύ αυτών που απόλαυσαν την παράσταση.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...