Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Διπλό τζακ ποτ του Τοπαλίδη!

Ο βοηθός του Ρεχάγκελ στην Εθνική έφυγε από δύο ομάδες Β’ Εθνικής γιατί άλλαξαν ιδιοκτήτη.

Οση τύχη είχε στο πλευρό του Οτο Ρεχάγκελ στα χρόνια που διετέλεσε βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας το 2004, άλλο τόσο άτυχος είναι από τη στιγμή που αποφάσισε να αρχίσει τη δική του προπονητική καριέρα. Ο Γιάννης Τοπαλίδης ανέλαβε φέτος το καλοκαίρι δύο ομάδες της Football League μετά βαΐων και κλάδων, όμως έφυγε και από τις δύο σε χρόνο-ρεκόρ γιατί συνέβη το εξής καταπληκτικό και πολύ σπάνιο: και οι δύο ομάδες άλλαξαν ιδιοκτήτη, περνώντας μάλιστα στα χέρια ξένων επενδυτών. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας και την κρίση που περνάει το ποδόσφαιρο ειδικά στη Β’ Εθνική βρέθηκαν ξένοι επενδυτές για να πάρουν τις ομάδες που προπονούσε ο Τοπαλίδης.

Η αρχή έγινε από τον Βύζαντα Μεγάρων στις αρχές Ιουλίου. Ο Τοπαλίδης παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση σε πανηγυρικό κλίμα και ξεκίνησε τον προγραμματισμό με τις δοκιμές νέων παικτών. Εναν μήνα αργότερα έπεσε θύμα των διοικητικών εξελίξεων, γιατί η νέα διοίκηση ήθελε να προχωρήσει σε δική της επιλογή προπονητή.

Κάθε εμπόδιο σε καλό (θα) σκέφτηκε ο 50χρονος προπονητής, γιατί λίγα 24ωρα αργότερα εμφανίστηκε η πρόταση της Καβάλας, την οποία αποδέχθηκε και στις 12 Αυγούστου παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση της μακεδονικής ομάδας. Την ίδια μέρα έγινε ο αγιασμός και άρχισε η προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Είκοσι μέρες αργότερα εμφανίστηκαν ομογενείς επιχειρηματίες από τη Γερμανία και την Τουρκία με μπροστάρη τον (γνωστό από την ιστορία με τον πρίγκιπα στον Παναθηναϊκό) Βλάση Τσάκα και αγόρασαν το πλειοψηφικό πακέτο. Δεύτερη φορά που ο Τοπαλίδης έγινε «θύμα» των αλλαγών και παραιτήθηκε γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες έφεραν νέο προπονητή!. Τέτοιο… τζακ ποτ ούτε στα πιο απίστευτα (ποδοσφαιρικά) σενάρια…

Τέσσερις παίκτες την κέρδισαν πριν από πέντε χρόνια μέσα στη Λετονία

Στο ματς της ερχόμενης Τρίτης με τη Λετονία στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στρέφεται από σήμερα κιόλας η προσοχή της εθνικής μας ομάδας που θέλει απαραίτητα τους τρεις βαθμούς για να  παραμείνει στο κυνήγι της πρωτοπόρου Βοσνίας. Από τους παίκτες που έχει συμπεριλάβει στην αποστολή ο Φερνάντο Σάντος, τέσσερις έχουν αντιμετωπίσει τη Λετονία την ίδια ημερομηνία  και την κέρδισαν μέσα στη Ρίγα πριν από πέντε χρόνια. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-0 με γκολ του Φάνη Γκέκα, έχοντας στη βασική ενδεκάδα τους Κατσουράνη, Καραγκούνη, Τοροσίδη και αλλαγή τον Σαλπιγγίδη. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 οι δύο Εθνικές θα αναμετρηθούν, επί ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά, με τη δική μας ομάδα να ενδιαφέρεται απόλυτα για την κατάκτηση των τριών βαθμών, σε αντίθεση με τους Λετονούς που είναι αδιάφοροι.

Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί και το πιο σημαντικό παιχνίδι του 7ου ομίλου μεταξύ Σλοβακίας και Βοσνίας, στο οποίο η Εθνική μας θέλει νίκη των γηπεδούχων ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....