Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο… τραγουδιστής με τα καλάσνικοφ

Κάλυψε τους συγκατηγορούμενούς του ο 28χρονος στη δίκη – Είχε τον αρχηγικό ρόλο στη σκληρή συμμορία των ληστών που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία και να πυροβολούσε εν ψυχρώ

Ο τραγουδιστής με τα καλάσνικοφ είχε τον αρχηγικό ρόλο στη σκληρή συμμορία των ληστών που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία στην Αττική και δεν δίσταζε να πυροβολεί εν ψυχρώ εναντίον αστυνομικών και πολιτών! Μάλιστα «έδωσε» τους συνεργούς του, αλλά στη δίκη -που άρχισε κυριολεκτικά στο… παρά πέντε και διεξάγεται με διαδικασίες express, καθώς το Σάββατο οι 14 κατηγορούμενοι συμπληρώνουν 18 μήνες προφυλάκισης- αναίρεσε την κατάθεσή του και κάλυψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που για έναν ολόκληρο χρόνο έσπερνε τρόμο και πανικό και έστειλε τέσσερις ανθρώπους στην Εντατική!

Στο εδώλιο

Η δίκη στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων άρχισε την περασμένη Δευτέρα και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 14 από τα συνολικά 21 μέλη της σπείρας των Ρομά που από τις αρχές του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012, οπότε και εξαρθρώθηκε, φέρεται ότι διέπραξαν δεκάδες κλοπές αυτοκινήτων, οκτώ ληστείες σε κοσμηματοπωλείων, δύο σε νοσοκομεία και τρεις σε καταστήματα, δεκάδες κλοπές ΑΤΜ και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Ως αρχηγός της συμμορίας που χτυπούσε ανελέητα φέρεται ο 28χρονος Μ.Σ., ο οποίος στην «κανονική» του ζωή είχε αρχίσει να λανσάρεται ως «φίρμα» σε πανηγύρια και τοπικές εκδηλώσεις, στα οποία συμμετείχε ως λαϊκός τραγουδιστής και στιχουργός. Ομως αυτός ήταν η αιτία να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της συμμορίας, όταν υπέπεσε σε ένα μοιραίο λάθος.

Το λάθος

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2011 μαζί με έναν συνεργό του ακινητοποίησε στη Νέα Χαλκηδόνα την οδηγό ενός αυτοκινήτου. Αρπαξαν το όχημα και την τσάντα της, η οποία περιείχε ένα smartphone. Ο 28χρονος, αντί να το ξεφορτωθεί, το χάρισε στην αγαπημένη του! Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας και ζήτησαν άρση απορρήτου της κλεμμένης συσκευής και της κάρτας SIM.

Η εταιρία τούς ενημέρωσε ότι λίγες ημέρες μετά την κλοπή, μεταξύ 17 και 30 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιήθηκε μέσω του κινητού μια κάρτα SIM η οποία είχε εκδοθεί στο όνομα της συντρόφου του τραγουδιστή. Η νεαρή κοπέλα προσήχθη στην Ασφάλεια και αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι η συσκευή ήταν δώρο από τον ανερχόμενο καλλιτέχνη, με τον οποίο όμως μόλις είχαν χωρίσει.

Παρά τις αναζητήσεις ο 28χρονος δεν εντοπίστηκε παρά δύο μήνες αργότερα, όταν άγνωστος έδωσε στους αστυνομικούς τον αριθμό τηλεφώνου του και έτσι επιστρατεύτηκε ο κοριός της ΕΥΠ. Στις 7 Μαρτίου 2012 ο καλλιτέχνης συνελήφθη και, αφού ομολόγησε τα πάντα, «έδωσε» και τους συνεργάτες του.

Η αιματηρή ληστεία

Σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει η «Espresso», οι δράστες έκλεβαν οχήματα και έκαναν με αυτά ληστείες οπλισμένοι σαν αστακοί. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 όρμησαν πάνοπλοι σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Πέραμο και, αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, έσπασαν τις προθήκες και άρπαξαν κοσμήματα και ρολόγια. Περαστικοί που είδαν τι συνέβαινε ενημέρωσαν τον Αστυνομικό Σταθμό Περάμου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Αμέσως στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός Λ.Β, αλλά μόλις τον αντίκρισαν οι δράστες άρχισαν να τον «γαζώνουν» με τα καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή τραυματίστηκαν ο αστυφύλακας σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τα γεννητικά όργανα και τρεις πολίτες ελαφρά. Οι δράστες διέφυγαν με δύο κλεμμένα πολυτελή οχήματα, που το ένα βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλειμμένο και το άλλο καμένο.

Οι κακοποιοί είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στα κοσμηματοπωλεία, καθώς πωλούσαν με ιδιαίτερη ευκολία τα κλοπιμαία, τα «ρούχα», όπως τα έλεγαν μεταξύ τους. Συνολικά είχαν χτυπήσει οκτώ, σε Ζεφύρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Ανω Λιόσια και Νέα Πέραμο. Ωστόσο στο στόχαστρό τους είχαν μπει το Θριάσιο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2011 και το Ιατρικό Αθηνών στο Παλιό Φάληρο τον Δεκέμβριο του 2011. Και στις δύο περιπτώσεις προσπάθησαν να αποκολλήσουν τα ΑΤΜ. Στο Θριάσιο τα κατάφεραν, όχι όμως και στο Ιατρικό.

Τα πήρε όλα πίσω η «φίρμα» του πάλκου

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του δικαστηρίου ο 28χρονος τραγουδιστής επιχείρησε να προστατεύσει τους άλλους κατηγορουμένους. Οπως ισχυρίστηκε στους δικαστές, οι 12 εκ των 13 που κάθονται στο εδώλιο δεν έχουν καμιά σχέση με τη συμμορία. «Τους έμπλεξα άδικα… Απλά τους ήξερα. Μέλη της συμμορίας ήταν Αλβανοί, οι οποίοι απειλούσαν την οικογένειά μου. Αν τους “έδινα”, θα σκότωναν και εμένα και την οικογένειά μου» είπε και πρόσθεσε: «Αναγκάστηκα να πω ψέματα γιατί την ημέρα που θα έμπαινα στο γραφείο του ανακριτή, πήγαν έξω από το σπίτι μου και έκαψαν το αυτοκίνητό μου». Ο 28χρονος κατονόμασε μάλιστα τους Αλβανούς που φέρεται ότι είναι μέλη της σπείρας και ζήτησε συγγνώμη από τους συγκατηγορούμενούς του.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...