Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Πρίγκιπας Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Παρά τις προσπάθειες το ζευγάρι οδηγήθηκε στην...

Για 14 χρόνια ο 55χρονος γοητευτικός δευτερότοκος γιος του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Ο πρώην, ο τέως και ο νυν

Παπανδρέου, Σημίτης και Βενιζέλος μαζί στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη βράδυ, στην οδό Πειραιώς, στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 39α γενέθλιά του. Ενα συμπόσιο διαφορετικό από αυτά του παρελθόντος, με στόχο υψηλό. «Την ψυχική επανένωση του Κινήματος», όπως παρατήρησε εύστοχα στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου. Αυτό σηματοδοτούσε τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο η συνεύρεση των τριών προέδρων του ΠΑΣΟΚ και αυτή την ευχή έκανε ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης: «Τώρα που βρεθήκαμε όλοι μαζί, ελπίζω να μη χαθούμε».

Το ραντεβού ήταν στις 18.30. Οι άνδρες ασφαλείας του Κώστα Σημίτη από τη μια και οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου από την άλλη ανέμεναν στο ακουστικό τους «το σύνθημα» για την άφιξη των δύο πρώην πρωθυπουργών. Χρόνια είχαν να συναντηθούν οι δυο τους, καθώς οι σχέσεις τους διακόπηκαν το 2008, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε τον Κώστα Σημίτη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σημίτης έφτασε πρώτος και αφού κοντοστάθηκε να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους, προχώρησε στην αίθουσα του συμποσίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στις 19.00. Η εμφάνισή του ωστόσο ήταν πιο θορυβώδης, αφού αρκετοί από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να τον χειροκροτούν! «Γιώργο, μας λείπεις» φώναξαν κάποιοι.2225j96j9783

Προετοιμασμένος για τη συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη, ο πρώην πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στην αίθουσα «Αντιγόνη» όπου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση από το ΙΣΤΑΜΕ. Πριν από τις ομιλίες ωστόσο, τα φλας και το ενδιαφέρον έπεσαν στις χειραψίες.

Οι «πρωταγωνιστές» δεν τους απογοήτευσαν, αν και τα πλάνα ήταν σύντομα. Ο κ. Παπανδρέου, θέλοντας να σπάσει προφανώς τον πάγο, κάθισε στη διπλανή στον Κ. Σημίτη καρέκλα. Ενημερώθηκε όμως ότι δεν ήταν αυτή η καρέκλα του και κατευθύνθηκε λίγες θέσεις πιο δίπλα, ανάμεσα στον Γ. Καμίνη και τον γραμματέα της νεολαίας Π. Χρηστίδη. Ακολούθησαν οι χαιρετούρες με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και οι ομιλητές έλαβαν θέση.

«Υπεκφύγαμε όταν έπρεπε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις, γι’ αυτό ο κόσμος μάς κατέταξε στην γκρίζα μάζα» ήταν ένα από τα «καρφιά» του κ. Σημίτη. Το πιο θερμό χειροκρότημα όμως το εισέπραξε όταν αναφέρθηκε στη «νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εισιτήρια 1ης, 2ης και 3ης θέσης». Ο Γ. Παπανδρέου με ανεβασμένα τα μανίκια και χωρίς γραβάτα, έστειλε από το βήμα το δικό του μήνυμα: «Δεν με κρατάει κανείς, όμηρος κανενός δεν υπήρξα ποτέ ούτε θα γίνω» είπε. Μέσα στον μοβ φάκελό του μάλιστα είχε την… απάντησή του και σε εκείνους που τον κατακρίνουν γιατί ταξιδεύει. «Λίγοι ακουγόμαστε έξω. Η Ελλάδα χρειάζεται φωνές. Μην κρύβεστε και μην κατακρίνετε αυτούς που δίνουν μάχες διεθνώς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία Βενιζέλου, ωστόσο με τη λήξη της εκδήλωσης τα φλας έπεσαν πάλι στον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι επαγγελματίες, αλλά οι φανατικοί υποστηρικτές του που ήθελαν μια αναμνηστική φωτογραφία από το κινητό τους με τον πρόεδρό τους. Η πιο ένθερμη θαυμάστριά του, όρμησε να τον αγκαλιάσει φωνάζοντας με έκδηλο ενθουσιασμό: «Εσύ είσαι ο πρόεδρός μας, όλοι οι άλλοι είναι απομιμήσεις».554g85g96

Βασίλης Ράπανος

Σε πάνελ με θέμα την κρίση προήδρευσε ο Βασίλης Ράπανος. Ο άνθρωπος τον οποίο είχε αρχικά επιλέξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ήταν εκεί για να καταθέσει τις δικές του σκέψεις και ιδέες. «Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν εσείς ήσασταν υπουργός στη θέση του  Στουρνάρα;» «Με το “αν” δεν μπορούμε να μιλάμε» απάντησε χαμογελώντας, ωστόσο παρατήρησε πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Κι αν με αυτή τη φράση άφηνε ένα υπονοούμενο για τον φίλο του, Γιάννη Στουρνάρα, έσπευσε να προσθέσει: «Η αλήθεια είναι πως πολλά πράγματα διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις».

Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος μονοπώλησε τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να ακούσει τις ομιλίες των προέδρων. Ντυμένος σπορ, έδειχνε πραγματικά απαλλαγμένος από τα βάρη της πολιτικής. Το μόνο βάρος που δεν ξεφορτώνεται είναι αυτό του iPad του. Την προσοχή μας όμως τράβηξαν τα βραχιόλια που φορούσε στο δεξί του χέρι, τα οποία, όπως μου αποκάλυψε, είναι για την «ελεύθερη Συρία». Η συριακής καταγωγής σύζυγός του Λάρα είναι εκείνη που τα αγόρασε, ώστε να γίνει κι εκείνος αρωγός της προσπάθειας και του αγώνα που κάνουν οι συμπατριώτες της. Πέρα από αυτό, ο Παύλος Γερουλάνος έχει και τα ψάρια του. Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου έχει επιδοθεί στην ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας. Ο ίδιος ταξιδεύει συχνά στην Κεφαλλονιά όπου διαθέτουν ιχθυοτροφική μονάδα με λαβράκια τα οποία προωθούν κυρίως στο εξωτερικό!

Συλβάνα Ράπτη

Η Συλβάνα Ράπτη διηύθυνε το δικό της πάνελ για την εξωτερική πολιτική με το κινητό στο χέρι. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε -για να μην παρεξηγηθεί- πως δεν ανταλλάσσει μηνύματα, αλλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία και το χρονόμετρο του iPhone, ώστε να μην ξεφεύγουν οι ομιλητές από το χρονικό πλαίσιο που τους έχει δοθεί!

Γιώργος Πεταλωτής

Στην… ανεργία έχει βγει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ο πρώην υπουργός, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές, χρειάστηκε κάποιο διάστημα προκειμένου να ξαναβρεί τον εαυτό του. Τώρα είναι πλέον έτοιμος να ασκήσει ξανά την… παλιά του τέχνη, τη δικηγορία. Ο κ. Πεταλωτής βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης, ώστε να ασκήσει ποινική δικηγορία στην πρωτεύουσα. Μαύρη πέτρα έριξε πίσω του ο Σπύρος Βούγιας που ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά τις εκλογές. «Βρήκα τη δουλειά μου, το πανεπιστήμιό μου και την υγεία μου» μας είπε χαμογελώντας!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ – ΦΩΤ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...