Συρία: Και νέο βίντεο-σοκ με κτηνώδη εκτέλεση φαντάρων

Αντάρτες δολοφονούν στρατιώτες, αφού τους έχουν βασανίσει άγρια, και τους πετούν σε ένα πηγάδι!

Ούτε κάποιοι από τους ίδιους τους αντάρτες δεν αντέχουν πλέον την ωμότητα των πράξεων εκείνων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Ασαντ. Τους εγκαταλείπουν και σπεύδουν να δώσουν αποδείξεις για όσα πραγματικά συμβαίνουν στη Συρία, για τα οποία υπήρχαν υποψίες, όχι όμως και επιβεβαίωση.

Μια τέτοια είναι το βίντεο-σοκ που πρώην αντάρτης έδωσε στους «Τάιμς» της Νέας Υόρκης και στο οποίο πρώην «σύντροφοί» του εμφανίζονται να εκτελούν με βάναυσο τρόπο Σύρους στρατιώτες τους οποίους έχουν συλλάβει. Τους έχουν ξεγυμνώσει, τους αναγκάζουν να πέσουν στο έδαφος και να σκύψουν με το πρόσωπο προς το χώμα. Στα σώματά τους είναι εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων τα οποία τους έχουν κάνει. Αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία γι’ αυτούς, αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο «θείος», όπως αποκαλείται ο επικεφαλής του «αποσπάσματος», ακούγεται να λέει πως ήρθε η ώρα της εκδίκησης και να ρίχνει τον πρώτο πυροβολισμό. Ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Οι στρατιώτες αφήνουν την τελευταία τους πνοή, όμως ο ανθρώπινος εξευτελισμός τους δεν σταματά εκεί. Τα πτώματα δεν θάβονται, μεταφέρονται και πετιούνται σε ένα πηγάδι, ενώ ένας από τους αντάρτες χαμογελά στην κάμερα.

Το βίντεο της φρίκης μαγνητοσκοπήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο, μόλις όμως τώρα αντάρτης που εγκατέλειψε τους «συντρόφους» του το δημοσιοποίησε. Ηταν πρωτοπαλίκαρο του «θείου», ενός 37χρονου πρώην εμπόρου και κτηνοτρόφου, ο οποίος, με τους τριακόσιους άντρες του, τους οποίους εκπαίδευσε πέρυσι σε στρατόπεδο που έστησε στην Τουρκία, φρόντιζε να απονέμει τη δική του «δικαιοσύνη», σκοτώνοντας άντρες του συριακού στρατού, τους οποίους θεωρούσε υπεύθυνους για διάφορα αδικήματα, με βασικότερο ότι υπηρετούσαν την κυβέρνηση Ασαντ. Τη μαγνητοσκόπηση επιδίωξε ο ίδιος ο «θείος», ώστε να δείξει το βίντεο στους διεθνείς υποστηρικτές των ανταρτών, προκειμένου, όπως είπε ο πρώην αντάρτης, να τους αποσπάσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τον «αγώνα» του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ