Εστειλαν σε χωριό της Ελασσόνας Νιγηριανό γιατρό που δεν μιλούσε γρυ ελληνικά

❱❱ Χαμένοι στη… μετάφραση έμειναν οι 179 κάτοικοι του ορεινού χωριού Τσαπουρνιά της Ελασσόνας, καθώς ο αγροτικός γιατρός που τους έστειλαν ήταν… Νιγηριανός και δεν μιλούσε γρυ ελληνικά! Μάταια οι ασθενείς προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, αφού το μήνυμα δεν έφτανε στον αποδέκτη! Το χάσμα στην επικοινωνία ήταν τέτοιο που ο εκ Νιγηρίας γιατρός μετακινήθηκε αμέσως σε άλλο πόστο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι αρμόδιοι έκριναν ότι είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να κατανοήσει αυτά που του έλεγαν οι ασθενείς.

Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε σε απάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος σε επίσκεψή του το καλοκαίρι στα χωριά της Ελασσόνας εισέπραξε τα παράπονα των κατοίκων περί ανυπαρξίας γιατρού στην περιοχή τους, οπότε έφερε το θέμα στη Βουλή. Ομως, οι εξηγήσεις που εισέπραξε ήταν άνευ προηγουμένου! Και αυτό καθώς στο απαντητικό έγγραφο το υπουργείο Υγείας παραδεχόταν ότι «η θέση είχε καλυφτεί από ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου, ο οποίος ήταν νιγηριανής εθνικότητας και δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα, γι’ αυτό μετακινήθηκε στο Γ.Ν. Λάρισας».

Το έγγραφο ενημέρωνε ότι η γιατρός από το γειτονικό Λυκούδι «μετέβη στις 20/08/2018 στην Τσαπουρνιά αλλά δεν χρειάστηκε κανείς πολίτης τις υπηρεσίες της»! Η επίσημη απάντηση του υπουργείου, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Καμαρώστε απάντηση υπουργού! Στείλανε, λέει, Νιγηριανό ως αγροτικό γιατρό στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας και μετά τον αποσύρανε γιατί δεν ήξερε ελληνικά! Καλά, πώς πήρε πτυχίο; Εκαναν αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής και δεν το πήραμε χαμπάρι;» σχολίασε ο κ. Χαρακόπουλος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ