Στη Βουλγαρία ξέπλυνε τα λύτρα ο φαντομάς

Ο Παλαιοκώστας, όπως έχει γράψει η «Espresso», «καθάρισε» τα χρήματα από την απαγωγή Μυλωνά στη γειτονική χώρα όπου έχει «μεταναστεύσει».

Λάθος αποδείχτηκε το «σήμα συναγερμού» που σήμανε την περασμένη εβδομάδα σε Ασφάλεια, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, όταν εντοπίστηκαν στην Κοζάνη δύο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα λύτρα που είχε εισπράξει ο Βασίλης Παλαιοκώστας από την απαγωγή του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά. Οι Αρχές θεωρούν πως ο κακοποιός, η περίπτωση του οποίου έχει απασχολήσει ακόμη και τη CIA, δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα, ενώ πιστεύουν πως έχει ήδη «ξεπλύνει» τα χρήματα από τα λύτρα στη Βουλγαρία, καθώς έχουν βρεθεί και εκεί προσημειωμένα.22h65j897456

Τα σημάδια

«Ο Παλαιοκώστας δεν κάνει τέτοια λάθη. Τα χρήματα από την απαγωγή του βιομηχάνου στη Θεσσαλονίκη τα έχει “ξεπλύνει” και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρίσκουμε κατά καιρούς είναι απλώς “σκόρπια” σημάδια που δυστυχώς δεν έχουν ουδεμία ερευνητική αξία» λέει με νόημα στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ασχολείται με τις έρευνες για τον Ελληνα φαντομά. Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την απαγωγή Μυλωνά, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, δεν τα έχει διακινήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Πρόκειται για χρήματα που εντοπίζονται κυρίως σε αγροτικές περιοχές και διακινούνται από Βούλγαρους εποχικούς εργάτες που εργάζονται κάθε χρόνο σε μεγάλες καλλιέργειες.

Τα εκατομμύρια

Ως γνωστόν, τον Αύγουστο του 2008, η οικογένεια του μεγαλοβιομήχανου Γ. Μυλωνά είχε πληρώσει στους απαγωγείς του λύτρα ύψους άνω των 10.000.000 ευρώ. Το μερίδιο του Βασίλη Παλαιοκώστα, που φερόταν και ως ο οργανωτής της απαγωγής, εκτιμάται πως ήταν της τάξης των 5.000.000 ευρώ. Ενα ποσό που δεν βρέθηκε ποτέ, καθώς ο φαντομάς έκλεισε το στόμα του ερμητικά κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και δεν είπε κουβέντα για τους συνεργάτες του και τα χρήματα. «Το “χαρτί” το έθαψε και όταν κατάφερε να αποδράσει μαζί με τον Ριζάι από τον Κορυδαλλό, το ξέθαψε και στη συνέχεια το “ξέπλυνε” σε καλό… πλυντήριο» λέει ο ίδιος αξιωματικός στην «Espresso».9965h956hj87

Το deal

Οι πληροφορίες λένε πως ο Παλαιοκώστας αμέσως μετά την απόδρασή του κατάφερε να φτάσει στα λημέρια του και από εκεί στη Βουλγαρία όπου πήγε συστημένος σε συγκεκριμένο άνθρωπο που είχε τον τρόπο -με το αζημίωτο, βέβαια- να «ξεπλύνει» τα χαρακτηρισμένα εκατομμύρια από τα λύτρα της απαγωγής. Το deal μεταξύ του Ελληνα δραπέτη και του Βούλγαρου μαφιόζου ήταν συγκεκριμένο: ο Βούλγαρος αγόρασε κάθε προσημειωμένο χαρτονόμισμα στη μισή του αξία, δηλαδή για κάθε χαρακτηρισμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ο μαφιόζος έδινε στον Παλαιοκώστα το ποσό των 25 ευρώ. Ετσι, ο κακοποιός έβαλε στην τσέπη του κάτι παραπάνω από 2.500.000 ευρώ σε «καθαρά» χαρτονομίσματα.

Πού έχουν βρεθεί προσημειωμένα

Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μόλις 1.300 χαρτονομίσματα από τα λύτρα της απαγωγής του Γ. Μυλωνά, σε Βέροια, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα και Αθήνα. Τα περισσότερα από τα προσημειωμένα χρήματα έχουν εντοπιστεί σε τράπεζες, αγροτικούς συνεταιρισμούς ή σε χέρια αγροτών, και πρόκειται για χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ. Η πιο σοβαρή περίπτωση θεωρείται αυτή της Βέροιας, όπου το 2011 είχαν βρεθεί περίπου 300 χαρτονομίσματα, όλα προερχόμενα από τα λύτρα που είχε καταβάλει η οικογένεια του Βορειοελλαδίτη βιομηχάνου. Το μυστήριο λύθηκε όταν διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος αγροτικός συνεταιρισμός συνεργάζεται με Βούλγαρο μεγαλέμπορο φρούτων, ο οποίος εκείνο το διάστημα είχε δώσει χρήματα για ένα μεγάλο φορτίο με ροδάκινα! Κατά συνέπεια, είναι δυνατόν χρήματα από τα λύτρα να έφτασαν στα χέρια του Βούλγαρου εμπόρου -εν αγνοία του βέβαια- και μάλιστα από «δεύτερο χέρι», καθώς θεωρείται δεδομένο πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. ότι ο φαντομάς «ξέπλυνε» τα λύτρα στη Βουλγαρία.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ