Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

«Αίαντας» και «Αύρα» «έπνιξαν» τους μπαχαλάκηδες

❱❱ Με τα υδροφόρα οχήματα (που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ) αντιμετώπισε η ΕΛ.ΑΣ. τους κουκουλοφόρους! Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μέλος του ΡουβίκωναΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ενα μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας ήταν μεταξύ των συλληφθέντων από τα ΜΑΤ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το Σάββατο, μετά την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για έναν 28χρονο γνωστό στην Κρατική Ασφάλεια, που έχει προσαχθεί τουλάχιστον τρεις φορές έπειτα από εισβολές της ομάδας σε δημόσια κτίρια και πρεσβείες.

Με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα οι σύντροφοί του κατηγορούν τις Αρχές για την αναίτια -όπως υποστηρίζουν- σύλληψή του, αναρτώντας βίντεο με την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του μπλοκ των αντιεξουσιαστών την ώρα που περνούσε μπροστά από τη ΓΑΔΑ.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε έστω και αργά ότι τα υδροφόρα οχήματα αντιμετώπισης ταραχών είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την αποτροπή επεισοδίων. Αυτό αποδείχθηκε το Σάββατο στο Πολυτεχνείο, όπου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά απέναντι στους ταραξίες ο «Αίαντας» και η «Αύρα», όπως είναι οι κωδικές ονομασίες των δύο ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.

f3 4625079

Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην κυριολεξία πνίγηκαν στο νερό, καθώς αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τις υδροφόρες! Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δυσκολεύονταν στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις κατά κύματα επιθέσεις με «βροχή» από εμπρηστικές και εκρηκτικές μολότοφ, ώσπου να εμφανιστούν τα δύο οχήματα στις οδούς Τζορτζ και Πατησίων. Ολα άλλαξαν, όμως, καθώς ο «Αίαντας» και η «Αύρα» διέκοψαν κάθε προσπάθεια επίθεσης κάνοντας μούσκεμα τους ταραχοποιούς και τις μολότοφ να σβήνουν στα χέρια τους!

Ακόμη κι όταν κάποιες από τις μολότοφ έβρισκαν τον στόχο τους, που πλέον ήταν τα δύο οχήματα, ενεργοποιούνταν το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στην οροφή τους, τα οποία έσβηναν τη φωτιά και προστάτευαν τα λάστιχα, που είναι και το μοναδικό εκτεθειμένο σημείο τους. Τα δύο οχήματα είχαν αποκτηθεί λίγο μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

—-

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΘ

Οι κουκουλοφόροι που έκαναν γης Μαδιάμ το Πολυτεχνείο δεν είχαν την αποκλειστικότητα, αφού και στη Θεσσαλονίκη έκαναν επίδειξη της μανίας τους.

2 11Ακόμα και οι χειρότεροι βάρβαροι θα ωχριούσαν μπροστά στο «έργο» των μπαχαλάκηδων, που εκτόνωσαν την οργή τους στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου! Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το εύρος των καταστροφών που προκάλεσαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους αστυνομικούς. Οι ταραξίες που χρησιμοποίησαν τη σχολή ως ορμητήριο για να εκτοξεύουν από εκεί μολότοφ και πέτρες έσπασαν πεζοδρόμια, τζαμαρίες πολλών τετραγωνικών μέτρων, πλακάκια, μάρμαρα, κάγκελα, καρτοτηλέφωνα και συστήματα πυρόσβεσης.

Από την πρώτη καταγραφή, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη συντονισμού Θοδωρή Λαόπουλο, για να ξαναγίνει χώρος εκπαίδευσης απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...