Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αν λιώσουν οι πάγοι… θα πνιγεί η μίση Ελλάδα

Εφιαλτικό σενάριο από το «National Geographic» που δείχνει σε χάρτη εξαφανισμένες τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας.

Τα νότια προάστια της Αθήνας έχουν βουλιάξει, η Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πια και οι Κυκλάδες αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Ευτυχώς όλα τα παραπάνω δεν είναι «είδηση», αλλά οι επιπτώσεις που θα έχει η χώρα μας αν κάποτε πραγματωθεί το καταστροφικό σενάριο που θέλει τους πάγους σε όλο τον πλανήτη να λιώνουν!

Το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «National Geographic», σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα, επιχείρησε να αποτυπώσει σε χάρτες την εικόνα που θα έχει η Γη, αν κάποια στιγμή στο μέλλον η άνοδος της θερμοκρασίας μετατρέψει σε νεράκι τα αποθέματα των 21 εκατομμυρίων κυβικών χιλιομέτρων πάγου. Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση η στάθμη της θάλασσας θα ανέλθει κατά 65,8 μέτρα και το νερό θα σκεπάσει τεράστιες εκτάσεις και χιλιάδες πόλεις.22296j87j963

Ο χάρτης του «National Geographic» για την Ευρώπη δείχνει την Ελλάδα αρκετά μικρότερη σε έκταση και κατά πολύ φτωχότερη σε νησιά. Το νερό έχει «καταπιεί» σχεδόν όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και έχει αλλάξει δραστικά την ακτογραμμή, υπάρχουν όμως και ορισμένες περιοχές όπου η θάλασσα έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στην ξηρά. Για παράδειγμα, στη Μακεδονία το νερό φτάνει μέχρι τα Γιαννιτσά και τις Σέρρες, ενώ η δυτική Πελοπόννησος χάνει την Ηλεία μέχρι το ύψος της Ανδραβίδας.

Ιδια και χειρότερη είναι η εικόνα για τη δυτική Ελλάδα και την Ηπειρο, καθώς το Αγρίνιο γίνεται… παραθαλάσσιο και η Πρέβεζα εξαφανίζεται. Σχεδόν μισές μένουν επίσης η Αττική και η Εύβοια, ενώ στη νότια Κρήτη η ξηρά υποχωρεί σε βάθος μερικών χιλιομέτρων. Σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, τα περισσότερα νησιά σβήνουν από τον χάρτη, ενώ στο βόρειο Αιγαίο διασώζονται η Μυτιλήνη και η Θάσος.

Πολύ χειρότερα είναι πάντως τα πράγματα στον υπόλοιπο πλανήτη. Οι Κάτω Χώρες εξαφανίζονται εντελώς, μαζί με την ανατολική Αγγλία, τη δυτική Γαλλία και τη βόρεια Ιταλία. Από τις πόλεις των ανατολικών ΗΠΑ διασώζεται μόνο η Βοστόνη, ενώ στην Κίνα πλημμυρίζουν τεράστιες εκτάσεις, όπου σήμερα ζουν 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Φυσικά το «National Geographic» δεν ισχυρίζεται ότι το παραπάνω σενάριο θα υλοποιηθεί. Στόχος του περιοδικού είναι να καταδείξει τι θα μπορούσε να συμβεί σε βάθος 5.000 ετών αν η ανθρωπότητα κάψει όλα τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων, απελευθερώσει στη ατμόσφαιρα πέντε τρισεκατομμύρια τόνους άνθρακα και οξύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανεβάζοντας τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη από 14,5 σε 26,7 βαθμούς Κελσίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...