«Σκαμπίλι για να συνέλθετε»

❱❱ Το… μήνυμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου στους «αδελφούς αγαπούληδες»Νέα ηχηρή παρέμβαση έκανε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος μέσα από το προσωπικό του blog, αυτή τη φορά όχι με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, αλλά κάποιους συνοδικούς ιεράρχες με αφορμή τις αντιδράσεις τους για το κείμενό του για τον «άθεο πρωθυπουργό».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων τούς δίνει τη «χαριστική βολή», όπως γράφει, αποκαλώντας τους «αδελφούς αγαπούληδες» και μοιράζει… «χαστούκια και σκαμπίλια»!

Στην ανάρτηση ο σεβασμιότατος Καλαβρύτων αναφέρεται στον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, που είχε κάνει λόγο για «αμνησία» του. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, ο οποίος είχε πει για τον κ. Αμβρόσιο ότι «επινόησε να επιδείξει μια καρικατούρα Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό». Ακόμη, παραθέτει εκκλησιαστικά χωρία και κείμενα που, κατά τον ίδιο, δείχνουν ότι ο Θεός, αν και παιδαγωγός, «ενίοτε γίνεται και τιμωρός».

«Με ευγένεια»

Είχαν προηγηθεί τέσσερις μακροσκελείς αναρτήσεις, οι οποίες, όπως έγραψε ο κ. Αμβρόσιος, δεν επέφεραν τη μεταμέλεια των συναδέλφων του για τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του.

Ετσι, στη νεότερη συμπλήρωσε: «Σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω! Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε ότι στους μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή! Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμε “για τις καρικατούρες” μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την “αμνησία” μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τον Κύριόν μου”.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι σε κάθε επιχείρημα που επικαλείται ο εκρηκτικός μητροπολίτης προλογίζει με προτάσεις του τύπου «Αγαπούληδες ακόμη δεν Σας έπεισα; Πάρτε, λοιπόν, ένα ακόμη σκαμπίλι, έτσι για να συνέλθετε! Σας το δίδει ο Μεγαλομάρτυς Αγιος Μηνάς»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...